0 oy
745 göst.
Hamilelikte Anne Sağlığı kategorisinde (45 puan)
Herkese merhaba kızlar. Bir iki haftadır gözümün  önünde siyah bir leke uçuşup duruyor. Doktor şeker ya da tansiyondan olabileceğini söyledi. Başına gelen var mı acaba? Ayrıca yarın göz doktoruma gidicem. Yalnız muayene sırasında doktorum göze damla damlatıp öyle muayene edeceğini söyledi. Sizce bu damlanın bebeğe zararı olur mu? 

8 Cevap

0 oy
(887 puan)

Ben göz doktorunda asistandım. Hamilelere damlatmıyorduk. Birde o bahsettiğin ucusan seyler bende yıllardır var kafana cok takma yoksa seni sürekli rahatsız eder , genelde herkesde oluyor :)

(45 puan)
Gerçekten mi, doktora sordum dayanamadım sorun olmaz dedi ama yine de kafamda bir acaba vardı. Teşekkür ediyorum bilgi için :)
-Reklam-
0 oy
(360 puan)

Bende ayni durumdayim  cnm gözümün önünde 2 3 nokta siyah leke uçuşuyor hemde çoktaaandır ama hiç takmıyorum doktora sorma gereğinde bulunmadim şahsen :)

(45 puan)
Gerçekten mi, rahatladım biraz. Genelde şeker ve tansiyonla ilişkilendirdikleri için korktum açıkçası.
(360 puan)
Yok yok valla endişelenme kötü bisey değil:D
0 oy
(1,004 puan)
Aynen ya bende de oluyor. Sen psikolojik olarak o lekelere odaklaniyorsun,aslinda baktigin yerlere odaklansan o uçusan lekeleri gormeyeceksin bile. Birde egilip kalktigimizda, bakiş açimizi degiştigimizde, gunesli yerden az işikli yere gectigimizde ve ya karanliktan guneşe ciktimizda fazlaca olur hatta ilk bir kac saniye gozumun onundekileri goremez olurum. Bu bazen kansizlikla alakali,bazende goz refleksidir diye duşunuyorum. Ve hic doktora danişmayi dusunmedim. 
(45 puan)
Tam yaşadıklarımı anlatmışsın  ve gerçekten insan takıyor sürekli odak noktası o oluyor. Hayırlısıyla bebekleri alsaydık kucağımıza.
0 oy
(472 puan)
Ben oldum olasi var onlar çocuklukta da reng arengdi
0 oy
(64 puan)
Yüksek tansiyon değilse ciddi bir göz rahatsızlıgı oldugu söyleniyor....yorumlar şaşırttı beni....çünkü o siyah noktalar ciddi bi sıkıntı demek hele beraberinde ışık çakması falan oluyorsa dikkat !!!
(45 puan)
Evet retinayla alakalı sorunlar olabileceğinden söz etti doktorum da. Özellikle şeker retinaya zarar verebiliyormuş. Bende de var maalesef ve korktum.
0 oy
(340 puan)
Ben o siyahlarla 28.haftada tanıştım ani hareketler yaptigimda ani kalktigimda egildigimde oluyor.Ama nedensiz degil kansızlık başlamış ondan dolayıydı.Şimdi kan ilacı içiyorum cok azaldi.Demirine hemoglobinine baktırmanı tavsiye ederim❤
(45 puan)
Evet çoğu hamile gibi bende de kansızlık var. İnşallah bende de sadece kansızlıkla alakalı bir durumdur. Teşekkür ederim, geçmiş olsun sana da.
(340 puan)
Kansızlıkla başladı benim daha önce bekarken de kansızlık olduğunda oluyordu sonradan zaman gecince aklıma geldi.Bebelerimiz sağlıkla gelsin de her yerde kalp uçuşacak artık bize inşallah❤
0 oy
(66 puan)
Aynisi bendede oluyor nedenini bilmiyorum sanki siyah bisey var gözümün önünde
(45 puan)
İnşallah öğrenirsem ve ciddi bir durumsa sana da bilgi veririm
(45 puan)
Bugün doktora gittim retina yırtığından şüphelendi. İlaç damlatmak istemediği için tam teşhis koyamadı ama. Seni de korkutmak istemem ama sen de doktora görün istersen.
(66 puan)
Allah şəfa versin canim
0 oy
(291 puan)
Kesinlik le diyebilirim çok fazla oldu bende şekerim zaten var Dr tansiyon um yüksek diyip ilaç verdi geçti artık benim Beyza siyah ikiside oluyordu hiç göze gidip de uğraşma tansiyon şeker takibi yap ikiside bebeğe zarar verebilir vermese bile erken doğum debepleri ben 28. Haftamda hastahaneye yattım sancım başladı düşün işte neyseki durduruldu artık erken doğum olmasın diye iğne progestan kullanıyorum bunlar hepsi bır tehlike taşıyor takip yap derim 

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 638 göst.
9 Kasım 2021 Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde Gzelgzler22 (50 puan) sordu
+1 oy
2 cevap 209 göst.
25 Mart 2023 Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde Gmz12 (183 puan) sordu
0 oy
14 cevap 5,581 göst.
27 Ocak 2019 Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde Elfidaa (319 puan) sordu
0 oy
7 cevap 669 göst.

649,727 soru

3,422,406 cevap

4,254,209 yorum

183,631 üye

...