0 oy
404 göst.
Hamilelikte Testler kategorisinde (585 puan)
Kızlar merhaba ikili teste gireceğimi yazmıştım sabah ultrasondan bakan perinatoloji uzmanı sol uterin arterinde 2.2 notch sağ uterin arterinde 2 hafif notch yazdırdı raporda. Ben de kendisine sordum kanlanma filan diye kendi aralarında konuşmuşlardı. O da gebeliğin ilerleyen haftalarında bebeğe kan akışı az gidebilir arterlerde direnç var dedi. Bebeğe kan akışı az giderse bebeğin suyu azalabilirmiş benim tansiyonum çıkabilirmiş bir sürü söyledi böyle ama rapor sonucunuzu doktorunuza sorun yine açıklamasını daha iyi yapar dedi. Detaylı ultrason istedi. Böyle bir durumla karşılaşan var mı çok moralim bozuldu.. 
Gebelik haftası 12

3 Cevap

0 oy
(1,978 puan)
Aynısı ayrıntılı ultasonda banada denildi canım doktorum önlem amaçlı kan sulandirici yazdı. Ayrintilida doktor ilerleyen haftalarda geçebilir sadece tansiyonunu dikkat etmeye çalış tuzlu yiyecekler yeme dedi. Bende tansiyon aleti aldım düzenli ölçüyorum 27 haftalık olduk bir sıkıntı olmadı.  İlerleyen haftalarda gecebiliyormuş. Bende hayla devam ediyor şuanlık bir sorun yok bebeğin suyu falan iyi. 
(585 puan)
Ay çok sevindim inşallah bir sıkıntı olmadan sağ salim alırız bebeklerimizi kucağımıza için rahatladı biraz sayende bende de bir şey çıkmaz umarım
(1,978 puan)
Tedirgin olma yediklerine dikkat et tansiyonun çıkmasın zaten her kontrolde doktor kontrol ediyor. Bende hatırlatıyorum hala direnc var mı diye şuan benim devam ediyor ama sıkıntı olmuyor. Tansiyonun çıkarsa bilgilendir yoksa sorun olmaz dedi doktorum. Zeytin, turşu gibi şeyler yasak. Amin inşallah Rabbim sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin.
(585 puan)
Tamamdır ben de şimdiden dikkat edeyim o zaman çok teşekkür ederim :)
-Reklam-
0 oy
(573 puan)
Sizin haftanız çok erken neden bu haftada detaylı ultrosna girdiniz ki ? 
(585 puan)
İkili teste girdim detaylı ultrasona girmedim ki
(573 puan)
Pardon ya detaylıya da perinatolaji bölümü bakıyor ya kafa oraya gitti
(585 puan)
Detaylı ultrasonu istedi ama 20. haftadan sonra çektir doktor
(573 puan)
Aynen ben de 21 haftalıktım gittim detalıya zatwn o haftalar da yapılıyormuş
0 oy
(485 puan)
Benim de detaylı ultrasonda direnç yüksek çıkmıştı. Aspirin başlanmıştı 32 haftaya kadar kullandım. Ama zaten 26 haftada geçmişti bile direnç normale döndü. Takibini yaptırırsan korkulacak bir şey değil. 
(585 puan)
Çok şükür bebeklerimize bir şey olmasın yeterki her kontrolümde kalbinin atıp atmadığını soruyordum şimdi de direnci sorucam sanırım olsun sağlıklı olsunlar

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 170 göst.
0 oy
0 cevap 67 göst.
0 oy
1 cevap 119 göst.
0 oy
0 cevap 60 göst.

649,217 soru

3,420,396 cevap

4,251,802 yorum

183,489 üye

...