0 oy
1,621 göst.
Hamilelikte Anne Sağlığı kategorisinde (1 puan)
Arkadaşlar iyi günler. Dünkü cumhurbaşkanının açıklamalarından sonra aşı olmayan öğretmenlere 2 günde bir pcr testi zorunluluğu getirildi. Hamileler ile ilgili bir açıklama yapılmadı. Bu durum bizleri de kapsıyor gibi gözüküyor. 26 haftalık hamileyim. İdare idari iznimi kullandırmıyor. 4 hafta okula gitmem gerekecek. Aşı olmaktan da çok korkuyorum. Sizler nasıl bir yol izleyeceksiniz?  
Gebelik haftası 26

19 Cevap

+5 oy
(609 puan)
Bir öğretmen.. Yeni nesillere bilmi ilmi anlatan biri mi aşıdan korkuyor.. Siz böyleyseniz ülkenin okumamış bilgisiz kesimi ne yapsın sevgili öğretmenim.... Atatürkün dediği haliyle söylenenler bilimle çelişiyorsa bilimin yolundan gidiniz. Bana doktorum aşı yaptıracağız mümkünse de biontech demişti.. Geçen hafta ilk doz aşımı oldum.  Kaldı ki pandemide 1 gün bile evde durmadım bütün yasaklarda çalıştım üstelik kalabalık bi fabrikada. Haaa illaki aşıya karşıyım diyorsanızda test yaptıracaksınız testin hamileliğe etkisi yok onu biliyorsunuzdır, ben hamileyken test de yaptırdım
(1,978 puan)
@Ebru gunes  Aynen öyle özel devlet fark etmeksizim bazı haklar ortak olmalı. Hamilelik , hastalık bu tarz durumlar özel durumlar şuan bana da deseler 24 de izin hakkın var gerçekten çıkmak isterdim. Günde 10 saat ayakta bir sağa bir sola koşuşturmak insanı çok yoruyor riski geçtim vücut bile dayanmıyor.
(29 puan)
EĞER BİLİME YALANI KARIŞTIRMASALARDI İNANIRDIK AMA ONLAR BİLİMLE DEĞİL YALANLA HAREKET EDİYOR BU KONUYLA İLĞİLİ BİLİM ADAMLARININ VE SAĞLIK BAKANLIĞININ AŞI OÖANLARINDA KORUNMADIĞI SÖYLEMESİNE NE DİYECEKSİNİZ? OKUMAKLA BİLĞİ SAHİBİ OLUNMAZ NİCE OKUMUŞLAR İNSANLIKTAN NASİP ALMAMIŞ BENİM DOKTORUM PR. DR. KADIN HASTALIKLARI UZAMANI TÜRKİYENİN SAYILI DOKTORLARINDAN KENDİSİ HAMİLELER ÜZERİNDE ÇALIŞMASI OLAMAYAN BI DENEK SIVISINI HAMİLELİMTE VURDURMAYI ÖNERMİYOR ŞİMDİ BENİM DOKTORUM BİLĞİSİZ SİZİN Kİ BİLĞİLİMİ OLUYOR.
(1,161 puan)
Çok haklısınız busra04 ben de öğretmenim fakat okulumda idareciyim. Haliyle sürekli okula gidip geldim tatilde bile. Pandemi dönemi 10-16 arası çalıştım ve dört kat merdiven inip çıkmaktan, evrak işiyle uğraşmaktan eve geldiğimde karnımı doyuracak halim dahi olmuyordu. Okula gelen giden de cabasiydi. Ogrenci, öğretmen, veli sürekli biseyler için gidip geliyor ve sizde hepsiyle görüşmek zorunda kalıyorsunuz ki bu da riskli bir durum. 24. Hafta başlar baslamaz izne ayrıldım. 32. Haftam başlamasina da birkaç gün var. İznimi devam ettirecrgim. Bu benim için öyle büyük bir kolaylık oldu ki anlatamam zaten pandemi başından beri zorunlu haller dışında gezme tozma işlerini bırakmıştık. En fazla bildiğimiz, sakin ve insanlardan uzak olabilecegimiz yerlere gidiyorduk. Bu şekilde evde kalarak en azinda riski kendi adımıza biraz daha dusurmus olduk. Doğduğunda da hasta olursam ya da asi en azından idare etmek daha kolay olur diye düşünüyorum aynı bedende olmayacagiz cunku belki bu işe yarayabilir. Annem bakar, süt sagarim ya da mamayla beslerim. Bir şekilde idare etmeye çalışırım ama şuan aynı vucudun içinde çok zor. O yüzden mümkün mertebe hamile ve emziren kadınlara ayrıcalık olmalı, en azından doğum gerçekleşene kadar.
(788 puan)
Bilimin yolu demişsiniz de Bilimin yolundan gittiğimiz için yaptırmamis olabilir miyiz acaba ? Şimdiye kadar hiç bir ilaç ya da Aşı bu kadar kısa sürede piyasaya sunulmadi. Zaten henüz tamamlanmış bir çalışma değil, aynı zamanda ileriye dönük yan etkileri bilinmiyor ki hamilelikte bebeği etkileyip etkilemedigi bile belli değil..bilimsel bir veri yok yani..doğumdan sonra yaptırıcam, Aşı karşıtı asla değilim ki kızımıza ücretli aşıları bile yaptırdık ama ne idugu belirsiz bir sıvıyı hamileyken vücuduma istemiyorum.asinin koruyuculugu zaten tartışılır. Kayinpederim iki doz aşıya rağmen ve hayatımda gördüğüm en sağlıklı kendine dikkat eden biri olmasına rağmen koronadan hayatını kaybetti. Yeterli olmuştur umarim
(233 puan)
Beyninizi Atatürkle yemişsiniz. Bırakın da adam yerinde rahat yatsın huzur verin . Asıl zır cahil sizlersiniz. Bilim miş :)  Komedi gibisiniz.
-Reklam-
+2 oy
(1,399 puan)
Ası ya karsıysanız pcr testi olmak zorundasınız malesef
(155 puan)
Maalesef ... Bu zorunluluk neden acaba... Neden hiçbir konuda adamakıllı bir yaptırımı olmayan ülke bu konuda bu kadar baskıcı?  hatta tüm dünya... Güç kimin elindeyse onun sözü gaçiyor, ya onun dediği ya da... ????
(788 puan)
Aşı olanların da bulastiriciligi devam ederken neden sadece Aşı olmayanlardan pcr testi isteniyor ,amaç nedir sizce ?
(1,399 puan)
Ası coronadan korumuyor sadece etkileri azaltıyor baskasında, bulasırken daha gucsuz olarak gecıyor Baska bırıne vaka sayılarına bakarsanız hep aynı duzeyde  daha fazla artmıyor sadece azalma oluyor olum zaten tek doz ası olan yada olmayanlar dan olusuyor.... Aylarca, ası bekledik simdi insanların ası ya karsı tutumları karsısında sasırıyorum
(788 puan)
Kayinpederim iki doz aşı olmuştu aynı şekilde eve taşıdı virüsü herkese bulaştı. Kayinvalidem en ufak üşümeye zatürre olurdu çok korktuk ama ona bir şey olmadı. Kayinpederim her gün km lerce yürüyüş yapan yediğine içtiğine çok dikkat eden bir adamdı,iki doz aşıya rağmen koronadan öldü..
Benim size sorduğum Aşı olan da bulastiriciysa neden Aşı olmayanlar pcr testi oluyor da onlar olmuyor??
+1 oy
(1,634 puan)
düzenledi
Ben bu dönem okula başlamayacağım. Doğum yapacağım 1 ay sonra insqllah.2. Döneme Allah kerim. Burda aşı konusunda herkes profesör olmuş anlaşılan. Ben sonuçları belli olan hepatit aşısını hamilelikte olurken bile 40 kere düşündüm. Kimisi tetenozu bile olmuyor. Kaldiki bu covid asisi. Sorumluluk kimse kabul etmiyor. Imzalanan kagiti okursaniz o bile insani bin tane supheye götürüyor. Hamile olmasak neyse ama hamileyken beni kimse bir seye zorlayamaz. Ilk aşıyı olan doktorlardi. Su an doktorlarda ani kalp krizlerine bagli ölümler acaip artmış. Gündemi takip ederseniz görürsünüz. Nedeni araştırılsın isteniyor. Tabiki arastirilmayacak. Pcr testini bulan adam bile benim testim asla böyle bir amac icin kullanilamaz dedikten sonra supheli sekilde ölü bulundu. Hepsi gundeme geldi bunların. Ben güvenemiyorum. Ddgm gbj hamile olmasam herkesin  gönlü olsun diye aşımı olcam artık. Baskılardan sıkıldım. 
0 oy
(141 puan)
Merhaba..idari izin kullandırmama hakları var mı? Ben 17 haftalığım..24. haftaya kadar pcr testiyle idare ederim diyordum..şimdi izin kullanamazsam napacağım ben de bilemedim..ama aşı kesinlikle istemiyorum..
(1,634 puan)
Idari amirine bagli. Bizim milli egitim de izin vermemisti. Benim de haziran da izinli olmam gerekiyordu.
(73 puan)
Hocam naptınız bu konuya bi çözüm buldu mu idare
(178 puan)
Bana mı sordunuz hocam.
(73 puan)
Evet hocam hem izin konusunda hem pcr testi yaptırma konusunda
(178 puan)
Hocam izin vermediler mecbur başladım göreve. Pcr testini okul müdürüm idare ediyor yaptırma dedi bende yaptırmıyorum
0 oy
(226 puan)
Allah yardımcımız olsun bu nasıl bir iştir böyle en azından hamileleri bu kararın dışında tutsalar keşke 
(19 puan)
Teşekkürler bende 32. Hafta diye hesap yapıyordum iyi oldu inşallah sıkıntı çıkarmazlar
(141 puan)
İnşallah çıkartmazlar..zaten 32. Haftada ayrılacağız..24. haftada yerimize başka öğretmen görevlendirseler çocuklar için daha iyi olacak.. bu sefer dönemin ortasında ayrılınca çocuklar yeni gelen öğretmene alışmakta zorlanıyorlar.özellikle 8. Sınıflar  sınava hazırlandıkları için sıkıntı oluyor..
(609 puan)
Nasıl nasıl iştir..  Hamilelerin hiç bir ayrıcalığı olmamalı.. Kamu  çeşitli izin kullanabiliyor helal olsun, özeldeki hamileler olarak 1 gün bile durmadık evde... Hergun riskliydik..
(735 puan)
Yasemin Hanım ben de 26. Haftamdayım idari izin için okulların açılması beklenmiyor ben de bekleyecektim okullar tatil neden idari izinli olayım diye ama 24.haftanın içinde rapor alıp götürmem gerekiyormuş tesadüfen 1 hafta öncesinde müdürüm ne oldu senin idari izin işi diye aradı o zaman öğrendim ben de geç kalmadan doktorunuzdan raporu alıp idarenize teslim edin
(141 puan)
@Penguen kesinlikle ayrıcalıkları olmalı ama kamu özel diye ayrım olmamalı.tüm hamile çalışanlar aynı haklara sahip olmalı..
0 oy
(276 puan)
Canim varsa yillik izin kullanabilirsin o sirada.tabi ben ogretmen degilim siz istediginiz zaman alabiliyo musunuz bilmiyorum da fikir olsun diye yazayim dedim.
(1 puan)
Malesef bizim yıllık iznimiz olmuyor :( Ancak yinede teşekkür ederim.
(276 puan)
Anladim Allah kolaylik versin insallah bi yolunu bulursun
0 oy
(424 puan)
Şu an 24 haftalığım idare sorun çıkarmadı idari izne ayrılacağım. Ama sorun çıkarsaydı da heyet raporu almayı düşünmüştüm. Rapor alarak süreci idare edebilirsiniz. Devam etseydim mecbur pcr testi verecektim.
(141 puan)
Heyet raporu almamız uygun olur mu acaba? Riskli bi gebeliğim yok şu anda..o yüzden heyet raporu alamam diye çok üstünde durmadım..
(424 puan)
Alabilirsiniz doktorunuza bağlı. Yani benimde riskli bir gebeligim yok ama doktorum istersen verebilirim dedi.
(141 puan)
Yarın doktora gideceğim bi sorayım bakalım..ama riskli olmayınca çok içime sinmiyor..ücretsiz izin hakkım var doğum sonrasına saklıyordum ama olmadı 1 ay verirlerse ücretsiz izin onu kullanacağım artık..
0 oy
(155 puan)
Canım tıp dünyasına kayıtsız şartsız sorgusuz güvenenler ille de bilim diyenler Thalidomide diye bir ilaç üretilmiş zamınında onu bir araştırsınlar sonuçları neler olmuş ve insanlar delicesine kullanıp memnun kalıyormuş o ilaç her derde deva geliyormuş resmen hamilelerin uykusuzluğuna bile verilen ilaçmış araştırın detayları. Sorgulamadan kabul etmek bilime aykırı. Sonuçları bilinmiyor, etkileri tam olarak gözlenmedi henüz, şu an ücretsiz izne devam ediyorum ve bir müddet çalışmayı düşünmüyorum Allah tan mani olmaz ise... 
0 oy
(1,161 puan)
İdare nasıl idari izninizi kullandirmiyor? Bu sizin en doğal hakkınız. Hem idareciyim hem hamile kısa gibi 24. Haftamda ayrıldım. Şuan 31. Haftamdayim. Malesef benim doktorumda onermedigi için asi olmadım. Daha doğrusu iki ayrı doktor farklı şeyler söyleyince tereddüt yaşadım. 24. Haftada izne ayrılınca kolay oldu aşıya ihtiyaç duymadım. Pazartesi günü 32. Haftaya giriyoruz iznimi devam ettireceğim sanırım doğuma kadra da olmayacağım. Hatta izin süresince olmamayı düşünüyorum en azından bebeğim iki üç aylık olmuş olacak. Ama sonrası için artık mecbur gibiyiz. Okula başlamadan olacağım gibi duruyor. Asi karşıtı falan değilim gebelikte de asilarimi oldum ama doktorlar kendi içinde celisirken tam anlamıyla guvenemedim. Şu ana kadar da kendmi korudum umarım sonrası için iyi olur.
0 oy

düzenledi
Haftada 2 kere, 2 güne bir değil. İdari izni kullandırmamak diye bişey de olmaz, gebesiniz sonuçta, biraz insaf. Cimere yazın bence gebeler için istisna olmalı diye, onu akıl edemediler belli ki. Genelgelere sonradan yama yapmak moda oldu zaten. 
0 oy
(73 puan)
Ben de öğretmenim hocam. Riskli gebelik ayrıca ama riskli olmadığı zamanda sormuştum hem doktoruma hem devlet hastanesinde pcr testi alan doktora hem de aile hekimine ve oradaki aşı yapan ebe hemşireye. Hepsi de aynı şeyi söyledi. Gerekirse çift maske tak ama aşı olmayı ertele. Çünkü biontech ilk geldiği zaman kesinlikle hamilelere yapılmayacak demişler ama şu an yapılabilir diyorlarmış. Hala olumlu ya da olumsuz bir açıklama yok o yüzden doktorlar da kararsız ve çoğu kararı hastaya bırakıyor.
0 oy
(63 puan)
Bende 1.doz Biontech oldum 2.doz aşımı 2 ay sonra olmaya gittiğimde 6 haftalık hamile olduğumu öğrendim. Ve aşı olmak istemiyorum. Pcr testi de istemiyorum. Pazartesi gidip okulla görüşücem.bakalım ne diyecekler.ücretsiz izne çıkıcam gerekirse doktorum ben sana rapor ayarlarım dedi.
0 oy
(32 puan)
Bir dilekçe falan mı yazdan acaba idari izni kullanmak istiyorum diye okul müdürüyle görüşsen. Onların yetkisinde diye biliyorum durumu.
0 oy
(63 puan)
Gerçekten Öğretmenler üzerinden bu diretmeyi anlamıyorum.  Biontecj çıkalı daha 9 ay olmadı arkadaşlar. Hamileyken vurulan grbeler daha doğum yapmadı yani O yüzden kimse bize şimdi kalkıp riski yokmuş diyemez. Bakın 1.dozu oldum ama bebeğime 2.doz aşıyı olamam.bunu ona yapmaya hakkım yok.
0 oy
(7,099 puan)
Aşı gibi prc testi de anayasaya aykırı cnm şuan öğretmenler ve veliler öğrenciler  dilekçe ile itiraz başlatmş

Öğretmenler izinsiz vücut bütünlüğümüzü bozamaz diye veliler ve öğrerciler eğitim hakkını hiç bir nedenle elimizden alınımaz diye

1 serelik aşı norlam insaneğer gönüllü ise olabilir ama dayatma yapılamaz 

Gabeler üzerinde denik gibi çalışma yapamayacakları için gebeler üzerinde bebek üzerinde ne gibi sorunlara yol açacağı belli değil. Bu hemen değil ileriye dönük te olabilir
0 oy
(275 puan)
Bende ogretmenim.Azerbaycandanm.bizde hamilelere asi olmaz diye bi yazi veriyolar onunla idare ediyoruz.ama corona burada cok feci sekilde artmis durumda.bu durumda okula gitmegede korkuyrm,hamilelikten once corona olmistum cok agir gecirdim.hamilelikte de viruse yakalanirim diye cok korkuyrm.cocuklar hepsi hasta.oyle hasta halinde okula gonderiyo veliler.okula aliyolar.malesef .iznime 2ay var daha.2ay calismaliym bu durumda. kendimi yavrum icin korumam gerek.Allah herkesin yardimcisi olsun 
0 oy
Üyesi olduğum sendikayı aradım, eylem kararı alın katılalım dedim, eğer karar alınırsa katılırım prc test vs de vermem. Daha önce kıyafet nöbet  vb eylemlere katılmıştım, sendikal hak olduğu için Meb herhangi bir yaptırımda bulunamamıştı. Sendika üyeliğiniz varsa siz de arayıp konuşun derim, biz tepki göstermedikçe bir şeyin değişeceği yok. Sendikalar da bu gibi durumlarda görevini yapsın, alınan aidatlarla güneyde tatil yap yap nereye kadar. 
0 oy
(3,764 puan)
24 hafta izninizi personel ihtiyacı gerekçesiyle mi kullandirmiyor ?
(102 puan)
Evet..
0 oy
(277 puan)
İdare neden kullandırmıyor bir sürü öğretmen kullanıyor bende haftaya 24 olup kullanacağım yöneticime söyledim

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 609 göst.
0 oy
1 cevap 135 göst.
29 Ağustos 2021 Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde Fundabusra (34 puan) sordu
0 oy
5 cevap 381 göst.
21 Ağustos 2021 Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde Svgg (277 puan) sordu
0 oy
6 cevap 592 göst.

652,123 soru

3,431,729 cevap

4,264,547 yorum

184,312 üye

...