0 oy
407 göst.
Doğum kategorisinde (3 puan)
kapalı
Kızlar şu an 6 aylık hamileyim. Doğumda tek korktuğum nokta elle catı muayenesi. İlk doğumda canımı feci yaktılar. Çok korkuyorum. Korkumu yenemiyorum. Gerçekten psikolojim bozuldu. Bu durumu nasıl atlatabilirim?
Gebelik haftası 23
Kapatılma nedeni: Soru başlığı sorunuzu kısaca özetleyecek şekilde belirlenmelidir. Bu tarz soru başlıkları platform kullanışlılığını azalttığı için soru kapatılmıştır.

3 Cevap

0 oy
(413 puan)
Cnm catı muğanesi çok önemli onlar bakmadan bebeğinin gelip gelmediğni acıklık olup olmadığını anayamazlarki ikinizde sağlığı için bu gerekli cnm öyle düşün 
(87 puan)
Merhabalar ben azeriyim ve ilk doğumum cati muyanesi dedikleri şey nasıl oluyor bilmiyorum nasil nerden bakıyorlar ki
(413 puan)
Altan rahmine parmakla konturol ediyolar acıklık varmı yokmu diye
-Reklam-
0 oy
(163 puan)
Bende de aynı canım. İlk gebeliğimde 7-8 kere falan cati muayenesi yaptilar. Normalde acikliğa bakmak için yaptiklarinda hiç acitmiyo bilmeyenler olabilir . Ama bizim burdaki hastanede bebek hizli gelsin diye icimi sivazladilar. Vallahi normal doğum asla korkutucu bişi değil. Acikliğa bakmak da aynen acitmiyor. Ama bebeğin gelişini hizlandirmak icin ebeler beni 7-8 kere uzatip elleriyle icimi sivazladilar. Baska hastanede ebe olan teyzeme sordugumda bunu sadece 1 kere yapmalari gerektigini soylemisti ama bunlar cok yapinca bende de alta dokunulduğunda korku oluştu. Normal doğumdan korkmuyorum şuan ikinciye hamileyim. Sırf doktorumu sevdiğim icin mecburen yine ayni hastaneye gidicem ama bu sefer evde kendim çok beklicem. Artık tecrübe de olduğu icin bebeğin ne zaman gelecegini az cok biliyorum tam işte az kaldi dediğim an hastaneye gidicem ki cok fazla dokunmasinlar. Ebeler sabirsiz gelen hemen dogursun gitsin istiyor açıklığı hizlandirmaya calisiyolar. Normal doğum kesinlikle korkulucak bişi değil. İkinciyi de normal istiyorum ama bunda tecrubeliyim bakalim evde baya beklemeyi düşünüyorum :))
0 oy
(238 puan)
En güzeli evde olabildiğince vakit geçirmek, sancılar sırasında sakin kalıp tecrübeli olduğunuzu kendinizin farkında olduğunuzu ebeye göstermek.. Zaten bebek gelince anlıyor insan.. Siz kararlı bir şekilde reddedin , zorla yapacak halleri yok.  Gerekirse öncesinde konuşun..

Çatı muayenesi kendini sıkmadığın zaman acıtan birşey değil ama sancılar sırasında çok çekilmez oluyor haklısınız

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 235 göst.
0 oy
11 cevap 440 göst.

652,760 soru

3,434,251 cevap

4,267,493 yorum

184,472 üye

...