0 oy
903 göst.
Doğum kategorisinde (15 puan)
Merhaba arkadaşlar, öncelikle epidural normal doğum mu? Spinal sezeryan doğum mu önerirsiniz? Kaçıncı haftada belli oldu. Şuan 26. Haftadayım doktorumla hiç konusmadım ne zaman konuşuluyor süreç nasıl işliyor yardım rica ediyorum. Teşekkür ederim şimdiden. 
Gebelik haftası 26+2

8 Cevap

0 oy
(182 puan)
32. Haftada konuştuk biz. Ben spinal sezaryen seçtim günü belli olsun diye ama normal doğum bekleseydim ağrı eşiğime göre epidural düşünebileceğimizi konuştuk daha öncesinde. 
(15 puan)
Bende planlı programlı olsun diye spinal sezeryan istiyorum ama süt gelmez çok ağrın olur diyorlar. Spinal yaparken peki hemen yapıp işlemleri lavman felan sonrasında mı oldu yada yaptılar mı. Sıfır bilgim merak ediyorum neler yapıyor diye.
-Reklam-
0 oy
(1,227 puan)
En doğalından normal doğum tavsiye ederim:)
(15 puan)
Teşekkür ederim inşallah hayırlısıyla normal olurum
0 oy
(1,473 puan)
Epidural normal doğum tavsiye ederim 
(1,473 puan)
Benim kızım şuan 9 aylik ikiz gibi buyucekler nasipse ben epiduralden sonra hiç bir sorun yaşamadım çok şükür bazıları bel ağrısı kaliyo falan diyor ama herhagi bir problem teşkil etmedi bende doktorumda hatta bana dedi sen çok güzel doğuruyorsun kocana söyleyim sen seneye bi daha doğur dedi sakalasti benle yani demem o ki doktor hamile kalma sakın diye bir uyarida bulunmadı
(15 puan)
Teşekkür ederim bilgiler için spor felan mı yaptın bu kadar kolay oldu ben az yürüsem cok yoruluyorum uzun zamandır da evdeyim pek dışarı cıkmadım hareket cok az ediyorum benim durum biraz zor sana göre
(1,473 puan)
Yok cnm spor yapmadım her akşam yarim saat yürüdüm evde hep iş yaptım sürekli evin içinde hareket ettim son haftalarda hurma yedim otururken hep bacaklarımı ac kapa yaptım öyle yani cnm en büyük etkiside ne oldu biliyormusun hamileliğim boyunca namazımı hiç bırakmadım son aylarımda bile kıldım rabbim kolaylaştırıyor emin ol
(15 puan)
Maşallah canım tebrik ediyorum seni ben hamileliğin basından beri sürekli yatma modundayım. Ne yürüyüş ne ev işi hiçbirşey yapamadım bi ara yemeği bile annem geldi yaptı. Önerilerini dikkate alıcam cok tesekkür ederim.
(1,473 puan)
Rica ederim cnm hayırlı doğumların olsun inş
0 oy
(1,881 puan)
CNM ben 2 hamileliğini de  narkoz alarak yaptım  normal doğum şancı çekiyorsun açılmak tam olunca çatalda veriliyor çok rahat ben çataldan çok korkuyorum   

 Yapman gereken bol bol yürümek  ben  2 Dogumum da da sancılarım vardı evimi temizledim iş yaptım   villada süpürge yapıp düş alıp öyle gittim   1. Dogumum 2 saat 2. Dogumum 1 saat ağır şancı sürdü  2 Dogumum da da 0 keşik 0 dikiş 
(1,881 puan)
Oğlum 3 300 kızım 3 160
(15 puan)
Bilgiler için çok teşekkür ederim. Bende senin gibi çataldan biraz korkuyorum bu zamana kadar vajinal muayene bile olmadım. Normal doğumda gece olur anestezici olmazsa diye korkuyorum. Anesteziyi hemşire mi yapıyor yoksa direk anestezi doktoru mu plansız birsey gibi oluyor ya korkuyorum. Normal istiyorum aslında ama kafam cok karısık.
(1,881 puan)
CNM özel e gidiyorsan istiyorsun doktor anestezi uzmanı gelip damar yolundan veriyor 15 dk lık
(15 puan)
Evet özele gidiyorum takibimi de hep orada yaptırdım. Ama sanki tek anestezi doktoru var yani onun olmadığı zaman olursa diye korktum acıkcası. Anestezi doktoru olmasa da diğerleri hemşire ebe işte her kimse yerine görevli biri varmıdır acaba? İnternet sitesinde tek anestezi doktoru gözüküyor çünkü.
(1,881 puan)
Yapar CNM  sen sor  stajyerlere bile yaptırıyor lar öğrenmek için
0 oy
(276 puan)
Epidural la hiç uğraşma. Normal doğum yaptım epidural siz. Gayet kolaydi. Gerçekten hiçbirine gerek yok inanin
(15 puan)
Teşekkür ederim arastırıyorum cok zor diyorlar ya ondan korkuyorum biraz epiduralsiz düşünemiyorum bile.
(276 puan)
Yirmi gün oldu doğum yapalı gerçekten kalpten inanın insanların söylediklerine aldırış etmeyin. Her insanın doğumu farklı. Yaşanılan kötü tecrübeleri dinlemeyin. Beni çok korkuttular. Benim tüm hastahane serüvenim iki buçuk saat sürdü hastahaneye yatisim sancım doğumum felan.  Epidural olduktan sonra hayatınızın kalanında bel ağrısı çekme olasiginiz çok yuksek. Bende hamileliğin başında çok istiyordum araştırdıkça vazgeçtim.  Öncelikle şunu kabullenmeliyiz. Sezaryana olsa epidural de olsa normal de olsa ağrısız sancısız doğum yok. Ya başında ya sonunda ağrı cekicez. Ama bu o kadar korkutucu olmamalı. Düşünsenize evladiniza kavusuyosunuz. Bu inanılmaz bi duygu. Sancılar dayanilmayacak kadar kötü değilki. Suni sancida verdiler bana doğumu hızlandırmak için. Ama inanın anlatıldığı gibi değil. Rahat bir doğum istiyorsanız bol bol su için bol bol yürüyün. Ben her gün yürüyordum ve acilmam kolay oldu. İyiki diyorum normal doğum yapmışım çok hızlı toparlandim. İki üç gün dikiş ağrısı çektim oturup kalkarken oda çok mühim değil :) mucize gerceklestiriyorsun güzel nanne canından can getiriyorsun dünyaya. :) Birazda ağrısı olsun. Gözün korkmasın.  Katlanilmayacak bir ağrı değil:) ve bebeğimi kucagina aldığında hicbirsey kalmiyor. Herşey normalse gerek varmı omuriliğin den iğne sokturmaya. İnan  ki sakin olup sancılarını güzel yonetirsen   çok güzel bir doğum gerceklestiriyorsun. Kötü düşünme  zor ama imkansız bir süreç değil unutuluyor 20 gün oldu benim hani diyorum ki şimdi bir daha dogursam yine normal yaparım.  İlk yasanilar herşey insanı korkutur. Neyle karşılaşacağını bilmediğinden. Rahat olabildiğince kendini rahat bırak. Sen ne kadar rahat olursan bebeğinde okadar Rahat olucak :) cokzorolsa milyonlara kadın dogururum:)
(15 puan)
Cevap için cok tesekkür ederim detaylı anlatmışsınız inşallah dediğiniz gibi olur :)
(276 puan)
Güzel düşünün güzel olsun :)
0 oy
(289 puan)
Ben 36. Hafta dayım biz bile konuşmadık daha. 39. Haftada yine gel dedi. Doğum şeklini o zaman seçeceğiz. Bebeğim daha dönmedi, kanala da girmedi tabi.  Bekliyoruz. Senin bu konuları düşünmen için çok erken daha. Erken doğum korkun varsa zaten en ufak fenalaşmanda hastaneye gittiğinde doğum öncesi kontrol ediyorlar. Normal doğumlarda bile Doğum haneye girmeden önce test test ler yapıtest lıyormuş. 
0 oy
(4,752 puan)
Epidural normal doğum yaptım. 4cm açıklık ve tahlil sonuçları bekleniyor. 3 cm açıklık vardı hastaneye gittiğimde onları beklerken 8 cm olmuştu. İlk doz hiç etki etmedi. Sancılar güm güm vuruyordu. 2. Dozdan sonra 1 saat rahattım. Sonra yine devam. Doğuma girerken son dozu vurdular bu sefer fazla uyuştu ıkınma hissi gelmedi. Doğum 10 saat sürdü. Ama yine de epidural normal doğum tavsiye ederim sezaryene kıyasla.
0 oy
(272 puan)
Yarın 32. Haftama giricm bugün kontrlüm vardı doktor 3 hafta sonra için tekrar kontrl verdi hiç doğum hakkında konuşmadık ama konuşsakta benm hamile kaldığım günden beri net bir kararım var normal doğum istediğim hiçbir aksilik olmadıgı sürecede normal doğum istyrm

İlgili sorular

0 oy
30 cevap 1,829 göst.
0 oy
32 cevap 2,264 göst.
0 oy
26 cevap 2,649 göst.
0 oy
12 cevap 1,005 göst.

649,603 soru

3,421,951 cevap

4,253,688 yorum

183,600 üye

...