0 oy
456 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (162 puan)

Kızlar merhaba ‍<3 Sezaryrnden sonra süt herkesde 2-3 gün sonra mı geliyor? Doğumdan hemen sonra sütü gelip emziren var mı kişiden kişiye göremi değişiyor acaba? Sütün hemen gelmesi için hastaneye yanıma yiyecek içecek olarak ne götürmemi önerirsiniz? (sütüm gelecek diye diye düşünüp motive ediyorum kendimi şimdiden, ama önlemde almak istiyorum doğum çantasında bulunsun ☺ )

10 Cevap

0 oy
(859 puan)
Ben dogumdan cıkıp yemek yemeye basladıgım da bolbol rezene cayı içmiştim hem gaz sorunu yaşamadım hemde sütüm oldu. Yınede olmazsa bestlak damla öneririm :) 
(162 puan)
Çok teşekkür ederim ♡ :)
-Reklam-
0 oy
(201 puan)
İlk hamilelığim sezaryen ile oldu .odaya geldik gelir gelmez emzirdim şükürler olsun sütüm geldi .doğumdan çıkınca hurma yedim 1 adet .benegin ağzına göğüs ucunu doğru verirseniz  güzel kavrar ve emer inşallah .hoşaf veriyorlardı 5 yil önce simdi nqsil bilmiyorum .ikinciye hamileyim Ekim sonu doğum yaşayıp göreceğiz. İnşallah bütün hamilelerin hemen sütü gelir. 
(56 puan)
Hangi göğüs ucunu kullanıyorsunuz acaba benim bebeğim hala güzel emmiyor
(56 puan)
Göğüs ucunun resmini atar mısınız bide nereden aldınız
(162 puan)
Sağlıkla gelsin yavrunuz :)
(201 puan)
Yok göğüs ucu kullanamadım canım. Yani göğüs ucunu bebegin ağzına düzgün verirseniz güzel emer demek istedim hiç kullanmadım canım. Amin inşallah
0 oy
(56 puan)
Sezeryan dan sonra hemen yemek yiyip içemezsiniz ki 6 saat herşey yasak sonrada sıvı meyve suyu kek öneriyorlar 
(237 puan)
Nasıl yaa ben acil sezeryan oldum 1 2 saat sonra doktor akşam yemeği gönderdi bana yemem için seker den doğum yaptığım için normal yemekten farklı oluyordu yemekler  ama hemen yedim suda içtim
(56 puan)
Ben 6 saat sonra meyve suyu içtim sadece
0 oy
(166 puan)

Şimdiden kafaya takacak derecede düsünmeyin gelecek mi gelmiyecek mi diye psikolojik gelmeyebilir hiç düsünmeyin derim..

Ben ilk doğumunda  aklıma bile gelmedi gelip gelmemesi rahat olun..

Kişiden kişiyede değişir hemen emzirme durumu ben emzirmiştim yani yarim yamalak hatırlıyorum tam ayılamamıştım ablam oğlumu göğsüme tutuyordu :) 

(162 puan)
Çevre baskısı gerçekten etkiliyor.. kendilerin gelmedi diye herkesi bir tutup olumsuz konuşuyorlar ama çok doğru demişsiniz şimdiden bunları düşünüp olumsuzluga kapılmıcam :) teşekkür ederim güzel yorumunuz için ♡
(166 puan)
Rica ederim canım sen o çevreyi hiç takma herkes konuşur konuşmak için konuşur.. ayrıca emzirememekte dunyanin sonu değil emzirmeyince anne olmuyomusun yani..
Uf çok cahilce görüşler.. bi sezeryan dogum yapanlara birde sütü olmadığı gelmediği için emziremeyenlere nedense yarim anne muamelesi yapanlara çok ayar oluyorum bu düşüncedeki insanları cahil buluyorum açıkçası..
Tabiki anne sütü hem büyük kolaylık hemde ucuz ama napican olmazsa olmaz her şey Allahtan.. takma canım şimdiden..
O ilk an kucağına alıp emzirmeye baslayacagin o an okadar gevşemiş ve mutlulukla dol ki   rabbim hediyesini gönderir sen kendini kötü düşüncelerden arındır yeterki..
Hayırlı doğumlarımız olsun.. Sağlıkla gelsinler gerisi hiç önemli değil..
0 oy
(418 puan)
Benim sezaryenden sonra gelmişti. Hatta fazla bile geliyordu. Hiç düşünme gelir mi gelmez mi diye. Hoşaf falan yap doğum için, mevsim meyvesi falan getirsinler doğum yaptığında. Rezene çayı koyabilirsin çantana.
(162 puan)
Çok teşekkür ederim :) ♡
0 oy
Benim hemen gelmemişti sütüm canim odaya çıkıp kendine geldiğin anda emzirmeye başlıyorsun zaten. Yeme içmeyi hemen yapamıyorsun 3 4 saat filan sonra galiba. Onda da hafif hafif başlıyorsun. Bisküvi filan içecek canim. Humama cayi alabilirsin canim birde elektrikli pompa bulundurabilirsin. Kanalları acar sutun gelmezse hemen rahatlatır. Zaten hemşireler filan emzirme konusunda devamli bilgi veriyorlar. Ozel hemsire gelip anlatıyor sana. Birde doktorun kontrole gelince sorup dus al canim. Göğüslerine sicak su ile masaj yap. Cok iyi gelir hemde rahatlarsın.
0 oy
(351 puan)
Doğum çantana rezene çayı koy odana geçince iki bardak iç bi kaç saat sonra sütün iner hem bebekteki gazı da rahatlatiyor 
0 oy
(237 puan)
Ben 35 haftalık erken doğum yapamama rağmen benmki hemen geldi bol bol su için ve göguslerinize sıcak havlu köyün hemen iniyor ben hemen çocuğa süt vermeye başlamıştım bu şekilde 
0 oy
(758 puan)
Ten temasi yap canim bebegi ciplak bi sekilde goguslerine yatir :) bi de bu kadar dusunme gelir neden gelmesin, bi de mesela anneniz dogum yapinca hemen sutu gelmis mi
0 oy
(880 puan)
Vallah doğumdan çıktım 2  3 saate sütun geldi

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 325 göst.
0 oy
8 cevap 605 göst.
25 Ekim 2020 Doğum kategorisinde Melekgizem (10 puan) sordu
0 oy
2 cevap 500 göst.
0 oy
4 cevap 543 göst.

649,259 soru

3,420,548 cevap

4,252,125 yorum

183,500 üye

...