0 oy
507 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (342 puan)
Merhaba arkadaşlar hamileyken sinovac kovid aşısı olanlar var ise tecrübelerinizi yazabilir misiniz? Doktorum mutlaka aşı ol hamileler zor atlatıyor dedi, sinovac önerdi oysa ben biontech olmak istiyordum sinovacın koruyuculuğu az deniyor boşuna olacakmışım gibi geliyor. Başka doktorlara mı sorsam ne yapsam bilemedim.
Gebelik haftası 15

10 Cevap

+1 oy
(95 puan)
Ben 29. Haftadayim 2 doz sinovac oldum. Doğum sonrası 1 doz biontech olacağım. Hiç bir yan etkisi olmadı. Doktorum endişelerimden dolayı sinovac daha hafif ve inaktif bir aşı olduğu için onu önerdi. Doktorum Mutlaka olmamı istedi. Çünkü hamilelikte covid çok tehlikeli. 
(342 puan)
Size doğuma kadar 2 doz sinovac yeterli dedi mi doktor? Ben de 2'den fazla olmak istemiyorum ama 16.haftada 1.dozu 22.haftada 2.dozu olsam doğuma kadar yeter mi acaba?
(95 puan)
Bana yeterli dedi doktor. Zaten enabiz sisteminden baktığımda 3. Doz tercih ederseniz Kasım ayının sonuna denk geliyor diye yazıyor. 3. Doz tercihe bağlı zaten. Ozamanda Allah nasip ederse doğum yapmış olacağım.
-Reklam-
+1 oy
(3 puan)
26.haftamda bende sinovac oldum doktorum sinovac önerdi çünkü bebeğe daha iyi etki ediyomuş ve ağır değil 1-2 saat kol uyuşması yaşanıyor sadece onun haricinde herhangi bir sorun olmuyor çok hafif hamileler için genelde öneriken aşı o oluyor zaten tavsiye ederim için rahat olsun ilk önce muayene ol güzelce sonra da aşını ol korkma hiçbir şey olmaz ☺️
0 oy
(79 puan)
Ben geçen ay ilk dozumu oldum Eylül 7 de ikinci dozumu olacağım doktorum tavsiye etti hiç bir yan etkisini görmedim 
(342 puan)
3.dozu da sinovac mı olacaksınız? Bir de kaç hafta sizin? Aslında dediğiniz gibi yan etkisi falan pek olmuyormuş o anlamda içim rahat ama yeni varyantlara koruyuculuğu az deniyor o yüzden hep biontech vardı kafamda.
0 oy
(235 puan)
Ben iki doz sinovac oldum hiç bir yan etkisi olmadı ama keşke biontek olsaydım diyorum şimdi doğumdan sonra artık biontek olacam
(342 puan)
Hamileliğinizde 3.doz olmayacak mısınız?
(530 puan)
Neden keşke biontech olsaydım diyorsunuz,ben sinovac için randevu almıştımda o yüzden soruyorum
(79 puan)
Daha ikinci dozu olmadığım için üçüncü şu anda görünmüyor doktorum biontec onermedi bana
0 oy
(530 puan)
Banada doktorum biontech önerdi, ama yan etkilerinden dolayı biontech yaptırmıycam sinovac için randevu aldım bugün 
(342 puan)
Biontech daha koruyucu diye onu istiyordum ama yan etkilerinden de korkuyorum. Sinovacın pek yan etkisi yok deniyor koruyuculuğu düşükmüş ama doktor sinovac dediği için onu olucam galiba.
0 oy
(2 puan)
18+3 haftalık gebeyim karantinadayiz herhangi kronik rahatsızlığı yok .. hafif grip gbi geçirdim tat koku kaynım var sadce .. hamilelikte düşünmüyorum aşı olmayı.. yinede siz bilirsiniz 
(524 puan)
Bende sizin gibi karantinadayım bendede ilk 4 gün zor geçti şuan 7.günümdeyim şükür bi tat koku kaybı var şuan bide fazla iş yapınca halsizlik oluyo. Size herahngi bi ilaç verdilermi kullanmanız için. Geçmiş olsun.
(342 puan)
Normal gribi bile ağır geciriyordum hamilelikten önce. ondan dolayı da korkuyorum.
0 oy
(3,764 puan)
Bana özellikle biontech onermisti
(52 puan)
Bana da biobtech önerdi snovac ı türkiye den başka kullanan ülke yok demiş ti... Ama biobtech te çok ya Etkileri oluyor tırsıyorum.
(342 puan)
Doktorlarda niye ağız birliği yok,  veriler gelmiyor mu , belli bir emir gelmiyor mu bakanlıktan anlamıyorum. Hani doktorlar, iki aşının da olumlu olumsuz yönlerini anlatıp hangisini olursan ol fark etmez deseler anlıycam ama biri kesinlikle sinovac bir başkası kesinlikle biontech diyor sonra da biz telaşa düşüyoruz.
(3,764 puan)
Düzgün bir aciklamada hemfikir olsalar ne güzel olacak
0 oy
(238 puan)
Ben hamile olmadan önce koronayi  atlattım acaba antikorlumiyum dur yani dr um.bana da aşı ol diyor ama ben olmak istemiyorum. 
(342 puan)
Antikor testi yaptırabilirsiniz antikor yoksa o zaman aşı  olursunuz.
(238 puan)
Aşı olmayı düşünmüyorum dr uma da söyledim sen bilirsin dedi kendisi olmuş ama hamile değilken de düşünmüyorum inşallah bişey olmaz.sag salim.dogururuz
(342 puan)
Inşallah Allah hepimizi korusun.
0 oy
(22 puan)
Ben hamile olduğumu bilmeden biontech 2.doz oldum
0 oy
(309 puan)
40.haftamdayim.  henüz covid olmadım. Bugun biontec oldum. Dr Kağan Kocatepenin you tubeda videosu var açıklayıcı. Sağlık bakanlığından da teyit aldim ve ikna oldum. Covid olursam bebeğimi emziremem kucağıma alamam daha evde de 3evladim var. Dogumdan sonra olacaktım ama insanlarımız sosyal mesafeyi yok sayıyorlar.  1.doz oldum Rabbime emanetiz

İlgili sorular

0 oy
10 cevap 1,167 göst.
0 oy
0 cevap 132 göst.
0 oy
8 cevap 206 göst.
20 Temmuz 2022 Doğum kategorisinde MevaMeryem (14 puan) sordu

650,115 soru

3,423,762 cevap

4,255,744 yorum

183,731 üye

...