0 oy
4,382 göst.
Doğum kategorisinde (47 puan)
kapalı
Evet kızım Pazartesi günü önce spinal denenerek uyuşmadığım için sonra genel uyutularak doğdu. Çok zor bir hamilelik geçirmiştim hem ailesel hemde kızımda risk olduğunu bilerek geçirdim. Kalbinde büyük bir sorun olduğunu ve down sendromlu olabileceğini söylemişti perinatoloji. Çok kişiden yanılmanın çok olduğunu dinledim ve okudum. Herkese aynı şeyleri söylüyorlardı sanki. Aldırmayı kabul etmedim sıvıda aldırmadım. Neyse ameliyattan çıktım gözümü açar açmaz bebeğim iyimi diye sordum. Hemşireler iyi odada çok güzel bir kızın oldu dediler. Odaya geldiğimde eşim ve  büyük kızım sevinçten çıldırmışlardı çok güzel diyip duruyolardı. Ben ağlamaklı kızımı inceliyordum ve içime doğdu sanki. Çocuk doktoru down olabileceğini söylüyordu eşime ama eşim kesinlikle yok diyip durdu. Ama ben anlamıştım. okadar okuduğum yanılma bende olmamıştı. Bizi üniversite hastanesine sevk ettiler. Önümüzdeki hafta götürücez meleğimi testleri yapılacak kesinlik kazanacak. Kızlar kendimi hazırladım zannediyordum ama yanılmışım 4 gündür ağlıyorum elimde değil lohusalık psikolojisi birde herkes yavrusunu sağlıklı görmek istiyor. Biliyorum ki alışıcam. O benim canım kalbim artık ama yüreğim el vermiyor bugün ateşim falan çıkmıştı üzüntüden. Kolay değilmiş bunu anladım sizlerle dertleşmek istedim. Rabbim herkesin evladına uzun ömür sağlık versin. Sağlıkla alın bebeklerinizi kucağınıza. 
Gebelik haftası Bitti :(
Kapatılma nedeni: Eski tarihli post

24 Cevap

+13 oy
(186 puan)
Merhaba öncelikle size ve bebeğinize doğum esnasında bir zarar gelmediği için gözünüz aydın geçmiş olsun diyorum.ben özel eğitim öğretmeniyim özel bir çocuğa sahip olmak evet özveri istiyor yıpratıcı bir durum ama down olması demek zihinsel- ruhsal olarak sağlıklı bir bebeğinizin olmayacagı anlamına gelmez. Zihin engelli, yüksek işlevde bedensel engelli, otizmli ya da ağır düzeyde herhangi bir engelli bir çocuk aileye çoğunlukla muhtaçtır, ne kadar bağımsız yaşama becerilerini kazansa da ailesi gölge gibi arkasında olur.. ama sizin bebeğiniz için down sendromlu denilmiş zeka engeli tanısı ya da otizm tanısı konmamış inanın o durum daha zor. Down sendromu tanısı da daha kesinlik kazanmayı bekliyor ve kesinlik olsa bile inanın kimseden görmediğiniz saf sevgiyi bebeğiniz hem size hem etrafındaki herkese gösterecek. Siz yine normal bir çocuk yetiştirir gibi yetiştireceksiniz evladınızı yine onu en çok siz düşüneceksiniz sizi de en çok o sevecek. Hatta herkese sevgi nasıl yaşanır gösterecek. Tatlışligiyla konuşturacak kendisini. Siz onun bağımsız yaşaması için her anneden daha fazla düşüneceksiniz evet ama bu sizi daha güçlü bir anne yapacak daha yorgun üzgün bir anne değil.  Durum çok yeni olduğu için üzüntünüzü anlıyorum ama bebeğinizi beslediginiz sütün de devamı için güçlü olmaya çalışın hakkınızda en hayırlısı neyse o olsun Allah gönlünüzden geçenleri gerçekleştirsin. Umarım sizi kırmadan söylemek istediğimi anlatabilmişimdir..
(142 puan)
Siz mükemmelsiniz. Hem annemiz hem öğretmenimiz gerçekten o kadar güzel kalplere sahipsiniz ki yolunuz her daim aydınlık olsun.
(186 puan)
Ne demek rica ederim ❤️☺️
(186 puan)
Teşekkür ederim ☺️
(186 puan)
Aminn sağolun
(186 puan)
Sağolun ☺️
-Reklam-
+1 oy
(813 puan)
Yanlış anlamayın lütfen ama sizin postunuz ile burdan. Tarama testi yaptırmayın işte amniyon sıvı aldırmayın her halukarda doğuracaksanız falan diyenlere sesleniyorum. Evet Allah neyi nasip ettiyse o olur ama psikolojik olarak bir kadının bu duruma kendini hazırlaması çok önemli. Çünkü lohusa psikolojisi ile bebeğini reddetmeye kadar gidenler var. Bu arada sizin cougunuz engelli değil + 1 kromozom fazla bizden.. Her işini kendisi görür annesi.. İnşallah kalbinizden geçeni nasip etsin Rabbim ama dediklerine göre çok sevgi dolu olurmuş down sendromu alan çocuklar. Allah ım size güç kudret versin... Rabbim analı babalı büyütsün.. 
0 oy
Allah yardımcın olsun duygusal fırtına yaşıyorsun ama sen çoook özel çocuk annesisin artık. 
0 oy
(1,096 puan)
Ahh inşallah güzel haberler alırsınız geçmiş olsun 
0 oy
(256 puan)
Amin amin Rabbim hepimizin yâr ve yardımcısı olsun. Herkesin bir sınavı var hayatta..Rabbim kimseye evlat acısı göstermesin.

 Sende metanetini koru o bir melek Rabbimden gelen bir hediye canim.. umarım herşey güzel olur.. 
(64 puan)
Banada aynısı dendi. Ama ne bilim içim o kadar rahat ki sanki öyle bişey asla olmayacak doktorlar yanılmışlar düşüncesi var içimde inşaAllah Allahım bizlere hayırlı vede sağlıklı evlatlar nasip eylesin inşaAllah. Ne gelirse Allah'tandır. Yukarıdan geleni aşağı almak zorundadır. Allaha itaat edelim elimizden başka bişey gelmez. güzel Sonucuzu bizimle paylaşmanızı 4 gözle bekliyor olacağım
0 oy
(479 puan)
Öncelikle çok geçmis olsun.Aynı zamanda da gözünüz aydın.Gerçekten zor bi durum.Testler belki risk belirliyor ama malesef sağlıklı denen bebeklerde de olabiliyor.Gönül ister ki hepimizin bebekleri sağlıklı olsun .Ama Allah ona anne olarak seni seçtiyse zaten kimsenin elinden bir şey gelmez .Evladınıza sıkıca sarılın onun çok daha fazla ilgiye  ve ömür boyu size ihtiyacı var.İnşallah sağlığı yerindedir.Kaç yaşındaydınız acaba kaçıncı gebelik size risk ne zaman söylendi hangi tetkikle farkedildi bilgi verirseniz biz de aydinlanmis oluruz.
(47 puan)
Allah razı olsun. Yaşım 38 bir kız bir oğlum vardı sürpriz bir hamilelik oldu 3.
İkili testi yaptırmamıştım. Üçlü testi doktorun baskısıyla yaptırdım çok yüksek risk çıktı. Detaylıya yönlendirdi. Orada da kalbinde büyük bir sorun (avsd) olduğunu söyledi. Down olabilir dedi herşeyi normaldi eli kolu yüz profili. Ensesi kalın kalbi hasta doğacak bu çocuk sıvı aldır sonlandı r hamileliği dedi. Kabul etmedim. Sonrasında çok üzüldüm ama okadar çok böyle söylenip sağlıklı doğan olmuşki benimde öyle olur diye yüreğimin bir köşesinde saklamışım o umudu ama olmadı. Çok farklı bir duyguymuş. Rabbim den gelen başım üstüne demiştim. Şimdi o zaman geldi benim için.
(479 puan)
Ense kalınlığı kaç cıkmıştı acaba ?  35 üzeri Yaş sanırım büyük risk. Ama işte testler o kadar kesin değilki insan asla bi teste göre evladina kiyamaz.Böyle söylenen cogu bebek anne karninda zaten kendiliginden kaybediliyor.Senin bebeğin çok azimli çok inatçı bir bebek olcak belli :))) Dilerim kalbinde  problem  yoktur kuzucuğun ..
(432 puan)
Yanılıyorsunuz.genc yaşta Down sendromu daha fazla yüksek çıkıyor.2 taramada artik bunu doktorlar anlatıyor.amerikada 10 kadin arasında test yapmışlar.5 genc 5 orta yaşlı.35 üstü riskli çıkacak gözüyle bakarken gençler den 3 bebegi down sendromlu doğmuş.tıbben yaş riskli bakılıyor.35 den sonraki ve 18 den önceki her hamilelik riskli deniliyor.35 den sonra şeker,tansiyon vs gibi hastalık çıktığı için risk taşıyor.yani doktorumun esim le bana 45 dakika bu konuyu anlattı. Allah sağlık li almayı nasip etsin kucağımıza.simdiki ultrasonlar sağlıklı gebeyi bile sağlıksız gösteriyor.o.korkuyla yasamak çok zor.
0 oy
(954 puan)
Rabbim yar ve yardmcmz olsn inşalah cnım hcbsy kolay dgl. Ilk gebelikte bna da oyle dmişlerdi bin şkür bşy olmadı. Ztn bebişe bknca göz yapısndan anlaşlrmş dktr oyle dmisti inşalah bşyi yktur. Bu arada Bnde 2.gebeligm 12gün önce spinal snra gnel anestezi oldum acil sezeryan olmak zornda kaldm. Gebelgm byunca hep bi skntı yaşadm amniotik band böbrekte genisleme kalpte delik gelisme gerilgi fln... topuk kanı sıkntlı cktı 3kez alncak yarın. Rabbim yavrularımzn acısını yaşatmasn korktgmza ugratmasn inşalah.
(47 puan)
Aminn. İnşallah bir sorun çıkmaz güzel haberler alırsınız.
(954 puan)
Amin cümlemiz inşalah :(
0 oy
(410 puan)
Bende aynı endişeyle bekliyorum canım test yaptırdım ama hala aklımın bir köşesinde var doğuma 19 gün kaldı rabbim hakkimizda hayırlısını versin inşallah
(47 puan)
Amin inşallah
(410 puan)
❤️ rabbim yar ve yardımcınız olsun
0 oy
(376 puan)
Canim öncelikle  gözün  aydın Rabbim güzel haberler almanı nasip etsin 
0 oy
(1 puan)
Rabbim hayırlı sağlıklı  ömürler versin inşallah  gozunuz aydin
0 oy
(238 puan)
İnşallah sağlıklı haberini alırsınız. 2 li testlerde risklimiyli yani detaylıya kadar anlamadılar mı
(47 puan)
İkili testi yaptırmadım. Üçlü testi yaptırdım orda zaten yüksek risk çıkmıştı. Detaylıda da çıktı
0 oy
(2,333 puan)
Dünyamıza bir melek daha gelmiş hoşgelmiş
0 oy
(146 puan)
Sız o bebege olabilecek en iyi anne siniz Rabbım o meleğe annelik yapmanız için sizi seçti. Bir başkası olmazdi çünkü o size sizde ona en iyi ana evlat olacak siniz. Rabbım evkadinizi hayırlı eylesin. El ayasinda ki çizgi bizim gibi değil down sendromumku meleklerin onların tek çizgi bizde ki gibi değil ona da bakabilirsiniz. Ama n e olursa olsun o meleğe bu dünya üzerinde sizin kadar güzel annelik yapacak biri daha yoktu
0 oy
Mevla'm neyler neylerse güzel eyler bacım,her şey Rabbim'in elinde.. bi bakmışsın tüm sorunlar ortadan kalkmış inşallah.. çünkü bizler şu an saglikliyiz çok şükür ama 5 dakika sonrasının garantisi var mı? Rabbim korktuğumuzu başımıza getirmesin gönlümüzün muradını versin inşallah.. sağ Salim sagliklica kucağımıza almayı nasip etsin inşallah bebeklerimizi,inşallah hayırlı güzel haberlerini alırız..
0 oy
(197 puan)
Ilk once gozunuz aydin dogum yapib meleginizi kucaginiza aldiginiz icin...ben de oyle bir sey yasadim ama farkli hastalikla...hemilelik boyunca okudum oyle soylenib normal dogulanlari.ama bende de beklenilen oldu..ama kendini hazilrmak lazimmis..doktorlar bir sey biliyor ki soyluyorlar inanmak lazim...siz de hic uzulmeyin cok guzel bir meleginiz oldu...insallah kalbinde de sorun cikmaz..saglicakla buyur
(47 puan)
Rabbim evladınızı size bağışlasın. Evet hazırlamak lazımmış ama çok zor insan kendini avutuyormuş hazırım diye. Çok istedim buraya sağlıklı doğdu yanıldılar diye post açmayı ama olmadı. Yinede bizim sınavımız tabiki.
(197 puan)
Benim 1 evladim var sukur saglikli...2 ciye oyle olmusdu.. onu da kaybettik...ama farkli hastalikti...allah kizinizi size bagislasin
0 oy
(246 puan)
Çok geçmiş olsun öncelikle bnim çevremde böyle söylenip çocuğu sağlıklı olan çok kişi var ki down sendromu sağlıksız bir çocuk demek de değil aslında Rabbime şükret çocuğun var yanında senin kokuna sütüne muhtaç senin sıcak kollarını bekliyor bunu yaşamak isteyen binlerce kadın var lohusa dönemi psikolojik olarakda böyle düşünceler ağlamaları olur fakat sütünü azaltma küçük meleğin sütüne sevgine ihtiyacı var:) ve şuan ne düşünüyorsan düşün ama bilki bebeğin öyle olsa dahi sen ona çok güzel çok merhametli çok doğru bir anne olacaksın Rabbim belkide senden bunu istiyordur bence artık ağlama prensesine sarıl onun kokusunu al o senin kokunu alsın bir birinizle bağınızı kurun :) 
0 oy
(18 puan)
Canım öncelikle gözün aydın seni üzmek istemem ama Down sendromu bebeklerin tipik belirtileri vardır bir hemşire olarak bizler baktığımızda bunu anlayabiliyoruz rabbim bebeğine ve sana sağlık versin melek gibi bir bebeğin olmuş.
0 oy
(235 puan)
Okurken duygulandım Allah size bağışlasın inşallah güzel sonuçlar alırsınız
0 oy
(588 puan)
Bizim bi komşuya çocuğu doğduktan sonra hastaneye genel muane ye götürüyorlar ordada bu çocuk bitmiş ciğerleri yok demişler ve iki ay hastanede yatirmislar Bebeğin ölmesini bekliyoruz annesinin yüzüne söylemişler 2 ay sonra bidaha muane etmişler bebekte hiçbir sorun çıkmamış iki ay boyunca sorunsuz bebegi sorunlu diye hastanede ölmesini bekletmisler 

Ümidini yitirme cnm inşallah o minik için hayırlısı ney ise o olsun rabbim bahtını Açık etsin inşallah 
0 oy
(148 puan)

Evinize bir melek dogmuş ve hep melegin olacak yanında Allahım sana güç kuvvet versin her zaman ki sende hep böyle umutla bak ona asla pes etme etrafı boşver down sendromlu olup doktor olan bile var sade +1 fazlalar bizden onlar bizden daha mükemmel insanlar oluyor. Bende risk cıkmadı bugüne kadar ama bu demek degil ki dowm sendromlu ya da başka bir şey olmayacak bizler bu yola gşrdigimzide ne olacagını bilmeden 9 ay geciriyoruz benimde bebegim olabilir yani tarama VS kesin bir şey kimse demiyor o yüzden sen 9 ayını zaten üzülerek gecirmiş sin artık bebegine sarıl ve onun bir mucize olduguna inan ve kocaman öp yerime annesi <3

649,106 soru

3,419,956 cevap

4,251,220 yorum

183,464 üye

...