0 oy
105 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (30 puan)
serklaj ne gibi durumlarda yapiliyor? kacinci hafta araliginda olursa normal kabuk ediliyor? Bana su anlik progestan verdi ama rahim yolum kisaymis serklaja gerek olur mu? cevaplarinizi bekliyorum kizlar
Gebelik haftası 21+5

1 cevap

0 oy
(1,617 puan)
Onlem amacli serklaj 12. Haftadan sonra yapliyor. Acil serklaj kisalik veya acilma ne zaman farkedilirse yapiliyor. 24 gebelik haftasindan sonra yapilmasi riskli. Rahim agzinin 25mm altinda oldugu durumlarda yapiliyor. Ama hunilesme veya acilma farkedildiginde de yapiliyor. Ben mesela 28mm ile oldum hunilesme vardi 20. Haftamda. Bazi durumlarda serklaj yerine progestan ile tedavi uygulaniyor. Ben kullaniyordum progestan ama ise yaramadi. 
(30 puan)
benim ilk gebeligim onceden herhangi bir dusugum falan olmadi. 1 hafta sonra tekrar gidicem yani progestan ise yaramazsa serklaj yapilabiliyor diyorsunuz.
(1,617 puan)
Ne kadar cikti rahim agziniz? Ilk gebeliklerde genelde farkedilmiyor. Farkedilmesi sansiniza olmus. Haftaya mutlaka gidin ama gec kalinmasin. Benim bir kaybim vardi ama rahim agzi yetmezliginden degildi. Haftaya uzama olmadiysa veya kisalma devam ettiyse muhtemelen serklaj onerirler. Doktorunuzu iyi secmelisiniz serklaj konusunda. Gecmis olsun
(30 puan)
21+5 haftalik hamikeyim. 22 cm olctu. progestan verdi bir hafta sonra tekrar gel dedi. Telirdag sehir hastanesine gidiyorum perinatoloji doktoru bayagi inceledi vajinal muayene yapti ultrasonla bakti. Ama cok uzildum korktum. Haftaya serklaj derse direkt yatis mi yapiyorlar nasil oluyor?
(1,617 puan)
22mm. Kisa evet baya. Perinatolog yapiyor takip etmeli evet. Detaylida mi cikti ? Eger haftaya kadar artan vajinal akintiniz, bel agrisi lekelenme ve gecmeyen gaz hissiniz olursa bence erken gidin. Serklaj derse hemen yatis yapiyorlar. Muayeneye isterseniz ac gidin. Operasyon toplamda 10dk falan suruyor. Ben spinal anestezi ile olmustum. Bazilari genel anestezi ile yapiyorlarmis. Sonra 1 gece hastanede yatirdilar beni. Antibiyotik kullaniliyor 1 hafta boyunca. Ve surekli yatarak geciriyosun ilk 1 2 hafta en azindan. Enfeksiyona dikkat ediyosun. Enfeksiyon erken doguma sebep oluyor.
-Reklam-

İlgili sorular

0 oy
20 cevap 265 göst.

669,463 soru

3,503,234 cevap

4,358,226 yorum

188,713 üye

...