0 oy
523 göst.
Hamilelikte Anne Sağlığı kategorisinde (1,702 puan)

Suyun gelmesi, bebeğin içinde bulunduğu amniyotik kesenin bir sebepten yırtılması ve amniyotik sıvının dışarı sızması olayıdır. Bir doğum başlangıç göstergesidir ve 3-4 doğumdan biri böyle başlayabilir. Sebebi her zaman tam olarak bilinemese de, gebelikte sigara kullanımının ve annedeki enfeksiyonların erken membran rüptürü denen bu durumu yaşama ihtimalini artırdığı bulunmuştur.


Peki suyumuz geldi, ne yapalım? Sularınız berrak geldiyse çok telaş etmenize gerek yok, duşunuzu alıp, çantanızı hazırlayıp, doktorunuzla konuşarak hastaneye sakince geçebilirsiniz. Dünya Sağlık Örgütü, sular geldikten sonra 24 saat beklenebileceğini söyler ama bu anne ve bebeğin iyilik halinin bozulmadığı durumlar için geçerlidir. Doktorunuz sizi ve bebeğinizi gözetim altına alacak, duruma göre sizi bilgilendirecektir.


Sularınız bulanıksa, içinde kahverengi/yeşil/sarı parçacıklar varsa; çok oyalanmadan hasteneye geçmenizde fayda var. Bebeğiniz mekonyum denen ilk kakasını yapmış olabilir, doğumun gidişatına uygun tavsiyesini doktorunuz, tüm verileri değerlendirirek size iletecektir.

2 Cevap

0 oy
(435 puan)
seçti
 
En İyi Cevap

cok Sağol bende 30lu haftalardayim panikliyim bu konuda cok :) isime yaradi Allah Razi olsun ilk gebelik pek bilmiyorumda. 

(1,702 puan)
Benimde ilk gebeliğim bende instagramda bi kaç sayfa takip ediyorum zahide küçük var oda güzel şeyler paylaşıyor bende alıyorum yardım olur diye paylaşıyorum ama gönderim altta kalıyor tabi çoğu okuyamıyor
-Reklam-
0 oy
(1,689 puan)

Bilgilendirici olmus tskrler ama o panikle yine burada acaba sumu gibisinden sorular sorulmaya devam edicektir..

(1,702 puan)
İllaki :)
Ve bu bilgi aşağıda kalacak çünkü soru çok ve altta düşürüyor

İlgili bir soru bulunamadı

644,152 soru

3,402,204 cevap

4,229,649 yorum

182,162 üye

...