0 oy
782 göst.
Hamilelikte Anne Sağlığı kategorisinde (9 puan)
Merhabalar, 13 haftalık gebeyim covid olmaktan çok endişeliyim. Aşı olmak bir zarar veriyormu vermiyormu beynim yandı. Herkes ayrı birşey diyor. Asi olan ve etkilerini yaşayan ve kaçıncı gebelik haftanizda olduysaniz bana yazarmisiniz.
Gebelik haftası 13

12 Cevap

+1 oy
(62 puan)
Ben bugün oldum çok korka korka gittim hatta ağladım bile ama korkulacak birsey yokmuş şu an için bebegim ve ben gayet iyiyiz inşallah bundan sonra da sıkıntı yaşamam 
-Reklam-
0 oy
(2,800 puan)
3 ay dolduktan sonra olacaksınız 

Sizi koruyan rşey nasıl zarar verebilir?
(2,800 puan)
Kimmiş o? Aşı olmadı die ölenleri çok okudum aşı oldu diye ölen gebe ölen bebek okumadım
(3,764 puan)
Bu akşam fatih altaylinin programinda bir ara aşıdan konuşuldu onun da dediği buydu hep bı tanıdığın tanidiginin başına biseyler geliyor
(168 puan)
Bir mRna asi adayi mi sizi koruyacak yapmayin Allah aşkına daha deneyleri bile bitmedi. Suan asi olan herkes denek. Ben gebeyim kovid geçirdim 10 gün yatak döşek yattım ama şükür ki iyiyim. Sadece şunu düşünün eğer çok güvenilir olsa onlar size teminat verirdi sizden imza almak yerine
(3,764 puan)
mRNA aşısı bir covid aşısı değildir. Bu teknik kanser hastalığında kullanılır. Yeni bir teknik değil. Hücre bağışıklığını güçlendirir. Bir de artık deney aşaması bitti 1 hafta kadar önce.
Burdaki kimse aman gideyim bir denek olayım geleyim mantığıyla aşı olmadı emin olun. İmkanım var bir sürü doçent ve prof düzeyinde doktorlar görüştüm iclerinde 4 tanesi perinatolog. Söyledikleri her şeyi nedenleri ile açıklamalarını istedim. Mantığım bana aşı ol dedi. Evet olmayana da saygım var olmak da zorunda. Kimse kimsenin aklını kucumsemesin. Aşı olan olmayan herkes için dilegim aynı.
(168 puan)
Olana karışmam ama kimse aşı olmak zorunda değil herkesin hür iradesi.
0 oy
(2,539 puan)
Bunu asla bilemeyiz canim..ileriki donemleri sonuclari uzun surec..simdi sana ben yeni oldum bisi olmadi diyen olur ama hemenmi oluyor acaba..asidan once kagit imzalatiyolar orada riskleri var kabul ettigine dair o da kafa karistirici..inan benimde beynim durdu
(9 puan)
Malesef  ne yapacağımızı şaşırmış durumdayız.
0 oy
(140 puan)
Canım ben 20+4 haftalık hamileyim . Aşıyı yaptırsaydım içim rahat etmicekti sağlık ocağındaki doktorum hamileleri tam anlamıyla etkilemediği kanıtlanmadı biz hiç bi gebemize aşı vurdukmadık aşıyı düşünürsen doğumdan sonra yaptırırsın dedi . Bende içime sinmeyen bişeyi yaptırmadım o yüzden ama karar senin sonuçları bilemezsin . 
(9 puan)
Zaten sıkıntıda sağlıkçıların herbirinin ayrı birşey demesi. Kontoldeki doktor ol diyoken başka bir doktor 20 hafta bir başka doktor doğumdan sonra şuan vurulursanda kendi kararın diyor.
(140 puan)
Benim doktorumda bana çin aşısı ol dedi . Daha az zararı olcağı düşüncesiyle sağlık ocağındaki ise olma ama genede sen bilirsin dedi  ben tamamen olmaktan vazgeçtim. Nasipse doğumdan sonra olmayı düşünüyorum bebeğime bilmeden de zarar vermek istemem. Senin cinsiyet ne ?
(9 puan)
Henüz 13 haftalık belli değil
0 oy
(1,038 puan)
Ben 26 ve 30 haftalarda doktorumun önerisiyle sinovac oldum doğuma 1 hafta kala bir daha olacağım 3. Doz olarak bir yan etkisi olmadı hiç bugüne kadar yararı olur mu inşallah olur 
(9 puan)
İnşallah Şifa olur
(1,038 puan)
Insallah olur canim
0 oy
(935 puan)
Cnm merhaba ben 14. Hafta ve 21 haftada aşılarını oldum çok şükür kol ağrısından başka bı şey yaşamadım. Asi sonrasinsa dinlenmek uyumak çok önemli. Asi %Q100 koruyuculuğu yok ama hafif atlatıyor Sun.benim etrafımda olanlar evde çok rahat geçirdiler.  
0 oy
(172 puan)
Bu durumu dr un ile gorusmen daha iyi iyi olur . Senin bedejini ve bebegini o ve sen tanisiyosun. Bana dr um ol dedi . Oldum aşı.  Kotu bir durumla cok sukur karsilasmadim . Hala covid geçirmedim dikkat ediyorum yinede.  Dogru bilgi icin akademik makaleler tavsiye ederim . Burda kafa daha da karışır.  İcinden geleni yap *)
0 oy
(392 puan)
bugün tetanoz aşım için gittim eşimde 3.dpz aşı için geldi imza atarken okudum diyor hamileler ve emzirenler için herhangi bir bilgi yoktur diye herhangi bi çalışma yapılmamış kişiye bırakılıyormuş koskoca saglık bakanlığımız bize olun diye şartlamıyor zorunlu demiyor doktorlarda 2 ye bölünmüş durumda iken bnce burdakilerin yorum yapması saçma geliyor ne zararı olcak diye doktor yararı zararı bilemiyor burdakiler nasıl biliyor 
(2,063 puan)
Ben de okudum kağıdı. Öyle bir şey yazmıyordu. Hatta riskli gebelere ilk 3 aydan sonra aşılanması önerilir yazıyordu
(382 puan)
Sağlık bakanı gecen gun yoğun bakımdaki her on hastadan birisi gebe aşıyı oneriyorum dedi
(392 puan)
Gebelikte Covid-19 aşısının uygulanmasına ilişkin veri bulunmamaktadır.bu acıklamayıda  saglık bakanlıgından bulabilirsiniz öneriyorlar farkındaysanız ben kesinlikle yapmıyorlar demedim yorumumu tam okursanız doktorlarda 2 ye bölünmüş durumda ama gebelere yönelik bir çalışma yok dedim kişiye bırakıyorlar faydalı olsa herkes olacak denilirdi ama sadece öneriyorlar hiçbir zararı yok faydalı  ama ne hikmetse sadece önerilmekte kalınıyor sorumluluk alınmıyor.
(382 puan)
Ben farklı bişey mi söylemişim öneriyorlar derken
(392 puan)
burda hem fikiriz sanırım öneriliyor ama sonucu kişiye bırakılıyor bir zorunluluk yok  :) aynı şeyden bahsediyoruz ben diğer bayana yönelik yazdım bu arada kagıtta öyle birsey yazmıyordu diyor ama sanırım yarım yapamalak bir bilgiye sahip yani eksik bilgisi ana bilgi kagıtta veri bulunmamaktadır yazması nesnel olan bu alt başlık olarakda yüksek riskli geçirenlere önerilmesi zorunlulugun olmaması önerilmek ve zorunluluk farklıdır .kusura bakmayın uzun yazdım ama dogru bilgi vermek isterim hepımız gebeyız cocuklarımızı sag saglım almak isterız ben nesnel olan bir yazıdan bahsettim sadece bu yazıyı kimse degiştiremez gebelikde ve emzırenlere yonelik herhangi bir veri yok .
0 oy
(1,816 puan)
Ben 25+1 haftalık hamileyim düşünmüyorum yaptırmayi hamileyken ağrı kesiciyi uygun görmezken içinde ne olduğunu bilmediğimiz bişeyi karnımizda can takarken enjekte etmek bilmiyorum yinede senin kararın canım
0 oy
(2,063 puan)
Benim 2 doktorum da aşının yanetkisinin bebeğe zarar vermeyeceği ama covid olursam ciddi problemler yaşayabileceğimi söyledi. Hemen gidip 26. Haftada biontech oldum. Sadece hafif kol ağrım oldu. Başka yan etki yaşamadım. Bebeğim de iyi çok şükür. 
0 oy
(168 puan)
Birincisi o asi degil asi aday adayi. Ikincisi eğer tamamlanmış bir asi bile olsaydı ecelin önüne mi geçiyor ki. Bu arada 3. Oğluma gebeyim covid geçirdim hiç bir sentetik ilaç kullanmadık ve atlattım diğer ikisi oğlum kucağımdaydi hiç bir şey olmadı şükür. Ne idüğü belirsiz bir şeyi kendime ve bebeğime zerk ettip sonradan onun pişmanlığını yaşamak istemem sonuçta bu bir mRna asi adayi. Iyi araştırın
0 oy
(168 puan)
Şunu da yazmadan geçemeyeceğim asi olan akrabalarımın 5 i asidan sonra covid oldu. Genç olduğu halde biri yoğun bakımda yattı.

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 292 göst.
0 oy
1 cevap 198 göst.
6 Eylül 2021 Hamilelikte Anne Sağlığı kategorisinde Ayaydemirucar (9 puan) sordu
0 oy
1 cevap 102 göst.
0 oy
7 cevap 826 göst.

649,713 soru

3,422,344 cevap

4,254,163 yorum

183,628 üye

...