0 oy
802 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (656 puan)
Hastane çantasında neler olmalı fikir alabilirmiyim

4 Cevap

0 oy
(111 puan)
Bebek için

1 paket bebek bezi

Kundak bezleri

1 paket ıslak mendil

Hastane çıkışı

Ağız mendili

Battaniye
Çorap 
ANNE İÇİN

1 adet gecelik

1 takım pijama

Alt üst çamaşır

1 adet hırka (doğumdan sonra uşünüyormus)
Çorap 
Kapalı iseniz yazma

Hasta bezi

Ped

Emzirme sutyeni veya emzirme atleti

Havlu

Benim hazırladıklarım bunlar şimdilik sağ salim kucağımıza alırız inşallah hayırlısıyla canım 
-Reklam-
0 oy
(226 puan)
ben 3 adet yenidogan takimi koydum bunlardan 1 tanesi 10lu dogum sirasinda hemsireye verilecek.12 bebek bezi koydum(8 tanesi 1 numara 4 tanesi 2 numara) alt acma bezi 3 tane,pisik kremi, islak mendil,bebek temizleme pamuklarindan koydum.yedek zıbin aklet ve 2 tane corap daha attim.muslin ortu ve biraz daha kalin battaniye koydum eve getirirken soguk olursa die.kendim icin gogus pedi, gogus ucu kremi, lohusa klodu,2 adet emzirme sutyeni,corap,1 gecelik 1 altust takim 1 de terlik koydum.tum bunlar disinda cop posedi, rulo havlu kagit,1 adet yastik kilifi koydum bebegin altina carsaf niyetine.hatirladiklarim bunlar
0 oy
(483 puan)

Bir takım 10lu hastane çıkışı 

1 takım 5li hastane çıkışı 
1 adet tulum 
3 çift çorap 
3 adet ağız temizleme bezi
Muslin kundak 
Nohut battaniye 
Peluş battaniye 
Bebek bezi+ıslak mendil+temizleme pamuğu 
Pişik kremi 
Alt açma bezi 
Puset ve puset örtüsü 
Emzik biberon 

Kendim için 
2 takım pijama 
2 adet emzirme sütyeni 
2 adet yüksek bel külot 
2 çift çorap 
2 adet tülbent
1 adet ince hırka 
Terlik 
Kâğıt havlu
Kişisel bakım ürünleri 
Süt pompası
 
Şimdilik bunları koydum son rütüşleri doğuma yakın yaparım 
0 oy
(77 puan)
*BEBEK İÇİN*

**3 adet takım*(bir tane hastane çıkışı, bir tane tulum, bir tane de farklı bir şey. İlk doğduğunda hemşirelere vermek için basit bir şey verebilirsiniz, o elbise muhtemelen kirlenecektir zaten. Kirlendiği zaman yedekteki tulumu giydirdik, fotoğraf çekimi yahut hastaneden çıkma zamanı geldiği zaman da hastane çıkışını giydirdik. Çünkü o daha süslü oluyor) (Bu arada elbiseler eğer kendinden eldivenli ve çoraplı ise çok daha mükemmel olur.) 

**3 adet Atlet külot yahut çıtçıtlı zıbın.* (ben zıbından yanayım. Çünkü gerçekten çok daha kolay oluyor. Külot, göbek bağına denk gelipte rahatsız edebiliyor)

**Çorap ve pijama* (üşümesin diye alttan giydirdim)

**10 adet bebek bezi.* (Bebişinizin kilosuna bağlı olarak 0 numara yahut 1 numara. Ben her ikisinden de götürdüm ama 0 numarayı kullandık) Sleepy natural bebek bezi tercih ettim ve hâlâ onu kullanıyorum, çok memnunum.

**1 paket ıslak mendil* (kendin de kullanacaksan 2 paket) uni baby yenidoğan ıslak havlu da alabilirsin, sleepy natural yenidoğan ıslak havlu da alabilirsin. İçerik olarak sleepy daha güvenli. 4. Ayına kadar onu kullandık, bir kez bile pişik yapmadı.

**Doğal zeytinyağı* (küçük bir sprey şişesine doldurdum, bebişimin altını her değiştirdiğimde totosuna sıkıverdim. Çok pratik oldu öyle. Bir de vücuduna da sıktım. Bebek losyonu falan almıştım ama kullanmadım. Zeytinyağı çok daha güvenli ve sağlıklı) 

**Sudocrem* (pahalı diye almamazlık yapmayın lütfen. Ben doğumdan önce büyük kutusundan aldım, yaklaşık 7 buçuk aylık oldu, yarısına kadar ancak gelebildik). Diğer pişik kremlerine boşuna para vermeyin. Her alt değişiminde zeytinyağı sıkın, hafif kızarma olmuşsa da sudocrem sürün. Hemencecik düzeltiyor.

**Müslin bez.* (İşte olmazsa olmazlarımdan.. 3 tane götürdüm. Birini doğar doğmaz hemşirelere verdim, kundak niyetine kullandılar, diğerini hastane beşiğinin içerisine serdim, sonuncusu ise, kirlenen müslin bezin yerini aldı. İster kundak, ister hijyen açısından örtü, istersen de emzirme örtüsü olarak kullanabilirsin)

**3 adet battaniye.* (Biri ince, biri orta diğeri de kalın olmak üzere 3 adet aldım. İnceyi yine hemşirelere verdim, orta olanı hastane odasında kullandık, kalını ise çıkışta kullandık. Hastane içinde kullandığımız her şey illaki kirleniyor. Kan alıyorlar, elbisesine, battaniyesine bulaştırıyorlar, bebiş üzerine çiş yapıyor vs vs..)

**1 adet biberon* (mümkünse anne göğsüne en yakın olanlardan) *ve bebek maması* (Ne olur ne olmaz diye aldık ve sezeryan olduğum için çok işimize yaradı. Ben 2 kullanımlık mama almıştım yanıma ama sonrasında evden getirmek zorunda kaldık. Malesef sezeryanda hemen süt gelmiyor)

**Eğer kullanırım diyorsan süt sağma pompası.*

**Bol miktarda ağız mendilleri* (Bebiş çok hassas olduğundan, gazını çıkarmak için omzuna aldığında muhakkak ağız mendilide kullanmak gerekiyor ki mikrop kapmasın. Diğer alanlarda da kullanabilirsin)

**Kirli kıyafetler vs için kirli torbası*

**Hastane çıkışında bebişe giydirmek için dış tulum/hırka* (Battaniye ile de götürebilirsiniz.)

**Hastane çıkış seti* (Bunu ayrıca yazmamıştım ama arada bahsetmiştim. Yine de ayrı olarak belirteyim) 

**Alt değiştirme örtüsü* (Genellikle çok büyük oluyorlar. Ortadan ikiye kesip öyle kullanabilirsiniz. 3-4 tane yeterli olacaktır)

*ANNE İÇİN*

**Rahat ve emzirme fonksiyonlu pijama takımı* (İstersen gecelikte olabilir. Yanına geleceklere bağlı olarak kıyafetini ayarlayabilirsin. Bol elbise ile rahat edeceksen o da olabilir ama en az bir pijaman muhakkak olsun. Alacağın kıyafetinde rahat giyilip çıkarılabilmesine ve emzirme fonksiyonlu olmasına dikkat et)

**Depend emici külot* (En iyisi bu oluyor, canped vs çok sıkıyor, bu çok rahat)

**Rahat bir terlik* (Giyip çıkaracağın zaman seni rahatsız etmeyecek ve rahat yürüyebileceğin bir terlik olsun. Benim ayakkabım zaten terlik gibi olduğu için ben almamıştım. Senin de öyleyse almayabilirsin ama normal ayakkabıyla rahat edemezsin)

**Yazma* Eğer örtülüysen tabi. 

**Kullanıyorsan eğer bakım ürünlerin* (Doğumdan sonra pek fırsatın olmuyor ama doğumdan önce kendini iyi hissetmek için bakım yapabilirsin)

**İç çamaşırı* (Bol ve rahat olanlarından 2-3 tane)

**Emzirme sütyeni/atleti* (Eğer kullanacaksan tabi. Bebek emmeye başladığı zaman pek kullanamıyorsun, göğsüne temas eden şeyler bir süre sonra canını yakıyor.)

**Göğüs ucu koruyucu krem* (Ben lansinoh tercih ettim çünkü bebişi emzireceğin zaman silmene gerek kalmıyor, bebeğe zarar vermiyor fakat sürdükten sonra elbisene değerse de lekesi çıkmıyor)

**Çorap yahut patik*

**Kağıt havlu*

**Tarak, diş fırçası, diş macunu* Doğumdan önce yahut hastane çıkışında kullanabilmek için.

**Nüfus cüzdanı*

**Hastane dosyası*

**Telefon/şarj makinesi*

**Hastane süslerin* (Odanı süslemek istiyorsan alabilirsin, ben gerek görmediğim için almadım.)

**Bardak, çatal, kaşık* Hastanenin verdikleri düşüp kirlenebiliyor. Dilersen biraz yiyecek ve içecek de getirebilirsin.

**Zemzem suyu/hurma* (bebişin ilk tattığı şeyler bunlar olsun istiyorsan alabilirsin. Ben öyle yaptım. Tabiki sende yiyip içebilirisin) 

**Soğuk olursa diye yelek/hırka*

**Çıkışta giyebileceğin rahat bir elbise*

Bir de eğer kullanacaksan;

**Göğüs pedi* (Hastanede kullanmadım ama evde emzirme atletinin içerisinde çok kullandım. Hem göğüs ucunu kapatıyor hem de süt akıntısı olduğunda çamaşırını kirletmiyor) 

**Göğüs kalkanı* (Almadım ama keşke alsaydım dedim. Başlarda yara oldu ve çok acıdı. Elbise temas ettikçe ağlamak istiyordum. Eğer senin de yara olursa, o zaman alıp kullanabilirsin.)

*NOT*❗Ben bir buçuk gün kaldım hastanede ve neredeyse tamamı kullanıldı. Eğer aynı gün dönecekseniz bunlar fazla gelebilir.

*REFAKATÇİ İÇİN*

**Terlik*

**İç çamaşırı*

**Şarj makinesi*

**Nakit para*

**Çorap*

**Rahat eşofman*

(Biz bunların hiçbirine gerek duymadık -para ve şarj makinesi dışında- yine de fikir olsun diye yazayım dedim.)

650,047 soru

3,423,553 cevap

4,255,476 yorum

183,722 üye

...