0 oy
788 göst.
Hamile Kalamama kategorisinde (1,144 puan)
Mrb her ay düzenli olarak adet görüyorum ama gebelik gerceklesmiyo daha önce tedaviyle gebe kalmıştım kürtaj oldum bu ay rahim filmi cekecem pcos tanısı konupta kendiliğinden gebe kalan var mı her ay adet görüyorum ilaçsız bu her ay yumurtladgmin anlamına mı geliyo yasimda çok genç hić korunmadim evlendgmizden beri aylardır tedavi görüyodum ara verdim bu ay tahlillerimde normal

25 Cevap

0 oy
Her ay adet görmek her ay yumurtlama anlamına gelmez. Yani şöyle gelmez yumurtan gebelik için yeterli boyuta gelmeden adet görüyor olabilirsin. Ben sadece ovulasyon testi ile yumurtlama takibi yaparak gebe kaldım
(1,144 puan)
Adetlerin düzenli miydi tedaviyle gebe kalamiyom doktorlar bnde sorun gormuyo iyisin diyolar anlamadimki
Evet canım düzenliydi. Demek ki zamanı var. Stres yapma stres en büyük etken
-Reklam-
0 oy
(2,800 puan)
Canım sen pcos değilsin sadece ultrasonda pco görünümü görülmüş

Pcos bırakın herayı asla ve kata düzenli adet olmaz yılda Max 8-9 adet olur kanamalarda çok uzun olur 

Senin muhtemelen yumurtaların doğal yoldan çatlamıyor çoğunlukla yalancı adet görüyorsun dur 

FSH lh arası enaz 3 fark olmalı zira bu adeti geciktirir 

Dr senin aklını karıştırmış 

Yumurta takibiyle hamile kalabilirsin çatlamıyorsa iğne yaparlar
(1,144 puan)
Ayni hastanede ki kadındogumcular rapora imzasını atacak o şekil basit yani
(859 puan)
Himmm anladım canım
(585 puan)
Ecemisko hanım pcos değilsin diye yorum yapmışsınız ben her ay düzenli adet görüyorum ve 15 yıldır pcos sendromuyla uğraşıyorum gitmediğim doktor pcosla ilgili kullanmadığım ilaç kalmadı. Sadece doçent doktorlar da değil profesörler bile bana pcos teşhisi koydu. Bu konuda bilip bilmeden yorum yapmayın lütfen.

Soruyu soran arkadaşım ben de aynı senin gibiyim ve Rahim filminden 2 ay sonra kendiliğinden hamile kaldım 2 yıldır korunması ve bebeğimiz olmadı. Doktor ümitli değildi ve aşılamaya gönderecekti gerek kalmadı çok şükür inşallah hakkınızda hayırlısı olur.
(1,144 puan)
O kadar haklısın ki her ay adet görmem sadece rahmin kendini yenilemesi ile oluyormuş ben yumurtlamiyormusum onu anladik progesteron tahlili 0 çıktı
(585 puan)
Evet maalesef benim düzenli adet görmem de doktorları şaşırtıyordu. Dediğin gibi yumurtlamada sıkıntı yaşıyoruz zaten. Benim durumum mucize gibiydi herkes çok şaşırdı tedavi olmadan hamile kalmama. Rabbim yardımcınız olsun zor bir süreç yaşadım biliyorum.
0 oy
(42 puan)
Ben ben bennnn hiçbir şekilde ne tedavi ne ovulasyon testi hiçbir şey kullanmadım doktora gidiyordum bana kilo ver diyordu 3 ay tarlusal verdi düzene girmem için ve kistim vardı onun için ilaçlar bitti tabi ben asla korunmuyodum pcos var ya hamile kalmam diye ona güveniyordum o sürede bir 4 5 kilo verdim iki ay düzenli kendiliğinden adet gördüm üçüncü ay bummmm bebiş ben burdayım dedi :))
(1,144 puan)
Benim adetim düzenli tedaviyle büyüyüp catliyo ama tutmuyo esimdede sorun yok progesteron tahlili mi versem napsam
(42 puan)
Olabilir canım komple tüm hormonlarina baktır bence
(1,144 puan)
Progesteron tahlili nezaman verliyo ki hiç vermedim
(42 puan)
Progesteron u tam bilmiyorum ama komple tüm hormonlarina adetinin 3.günü bakılıyor
(1,144 puan)
Dün verdim bişey çıkmadı:)
0 oy
(30 puan)
Hayıt otu iç  kistleri küçültüyor ve bir cok kadın hast. Iyi geliyor 2 sene ugrastm bn denemediğim kalmadı ot iyi geldi sana da sifa olsun inşallah 
0 oy
(53 puan)
Ben de pcos tanısı almıştım 7 8 yıl önce arada adet duzenleyici ilaç kullandım benimki düzensiz oluyordu çünkü. Evlendim ilk korunmasız ilişkide hamile kaldım herhangi bir ilaçta kullanmiyordum.
(1,144 puan)
Bende hiç korunmadim adetlerim hiç şaşmaz :) tedaviyle bile olmuyo çok mu takiyorum nee
0 oy
(61 puan)
Bende pco var dedi doktor. Kilo ver öyle gel demişti. Ordan dahiliye gönderdi insilün direncine baktırmak için ama çok şükür insülin. Direnci çıkmadı. Bana seker ilacı verdi çünkü adet olamıyodum 3 ay falan. O ilaç sayesinde hher ay adet gördüm. Sayısız ovulasyon testi kullandım daha öncesinde ama hiç yumurtlama görmemiştim. Ama o ilaçtan sonra hem adet gördüm hemde yumurtlama gördü. 27 KİLO VERDİM o ara folik asit ve vitaminde kullanıyordum. Ve clife aldım hiç ümidim yoktu. 12 gün kullandım sadece. Ve şuan. 5 aylık HAMİLEYİM. Ben ilk cocugum uda tedaviyle kalmıştım. Ama çok şükür bunda gerek kalmadı. İnanın vitaminsizlik bile engelliyor ve kilo pcosun baş düşmanı Malesef. Rabbim isteyen herkese nasip etsin inşallah. 
(1,144 puan)
Vitaminlerime dikat ederim bikac ayda dahiliyede tahlil veririm dikkat ederim kendime dikat ederim herşeyin normal cikiyo çok mu takiyorum
(61 puan)
Emin ol takmayınca kendiliğinden oluyo zaten en kısa zamanda kucagınızı doldursun rabbim
(1,144 puan)
Allahh razı olsun
0 oy
(643 puan)

Polikistikover hastası bir kadın,  düzenli adet görmez canım. Ben 16 yaşından beri hiç düzenli görmedim. Düzenliyi bırak kendiliğinden adet görmedim:) 

28 yaşına kadar doğum kontrol hapı kullandim. Evlenmeden 2 ay önce doğum kontrolü bıraktım. 14 aralıkta adet gördüm. 23 aralik ta evlendim. Evlendikten sonra adet görmedim. 1 nisanda saka gibi hamile olduğumu öğrendim:) yani adet görmeden hamile kalmışım:) 
0 oy
(1,452 puan)
Evlendigimde korunmuyordum 2 sene sonra hoc tedavisiz kaldim sonra yine hemen olsun istedim 6 sene gecti Bende tedavi baslattim kalamadim 1 bucuk yil  sonra kendiliginden  kaldim bendede pco duzenli adet oluyorum.
(1,144 puan)
Takmayinca mi oluyor nee:))) ben takmiyom desem yalan olur
0 oy
(256 puan)
Ben 29 yaşındayım 7 yıllık evliyim pkoyum.. defalarca hamile kaldım kimyasal.. adetlerim hep düzenli günü gününe olurum.sadece adetim çok kanamali agrili geçer.2 tüp bebek 2 aşılama denedim olmadı.. hiç tutmadı bile.bı kere klomen ile hamile kaldım 10 haftalık beebgimi kaybettim.. kan pıhtılaşma varmış o yüzden.. boş gebelik geçirdim. Çok ağladım çok.. zmaan geçmiyordu. yemedigim kür ilaçlar damlalar kalmadı.herkesin önerdiği doktora gittim.. sonuç yok... Ama Rabbim istedi mi herşey olur hiç beklemedim anda hamile kalmisim hemde adetime yakın zamanda yumurtlamışım. geç döllenme yaşadım tek te hamile kalmışım ne kadar çok uğraştım önceden gün aşırı ilişki yat kalkma yastık koy fln bunda hiç bişi yapmadan umursamadan oldum Şimdi 18 haftalık hamileyim kızım olucak.. hiç bir zaman umudunu kaybetme.Ben sana bir örnek olayım..Rabbim isteyen herkese hayırlısıyla nasip etsin 
(1,144 puan)
Tedaviyle mi oldu canım
(256 puan)
Kendiliğinden hamile kaldım :)
0 oy
(488 puan)
Bende pcos var çok kiloluydum 100 u görmüştüm artık sağlığımı kaybedecek hale gelmiştim sonra kilo verdim şuan 67 kiloyum insülin direncim ve şekerim normal seviyelere indi doktorum dedi ki çok fazla kilo verdin hamile kalma sansin yüksek sonra sol yumurtalığımda 8 cm kist çıktı pcostan hariç. Üç ay doğum kontrol hapı kullandım haziran 24 te doktora gittim kistin arkasında parça bile bırakmadan erimiş gitmiş dedi sadece polikistlerin var ama ben hamile kalabileceğini düşünüyorum dedi ve ben  13 Ağustos ta hamile kaldigimi öğrendim şuan 7 haftalık hamileyim. Diyeceğim o ki kilon varsa mutlaka diyet yap fazla kilolarını ver hormonlarını baktır. Allah'ım büyük sen peşini bırakma kendini de olmuyor diye kahretme. Elinden geleni yap gerisini Allah'a bırak.
(1,144 puan)
Tahlillerime hep bakarım vitamin folik asit alırım 64 kiloyum dahada zayiftim o zamanda olmazdı kilo almış halim yani çok üstüne düşüncede olmuyo galiba:)
(488 puan)
Kesinlikle çok düşünme bak ben tatile gittim eğlendim o kadar çıkmış ki aklımdan bı baktım hamileyim derlerdi inanmazdım düşünme derlerdi.
0 oy
(199 puan)
Evet  4 aylık simdi benim de  düzensizdi kendi kendine ikinci yıl da oldu 
(1,144 puan)
Tedaviyle mi oldu
(199 puan)
Tarlusal adet sökücü kullandım tedavi olmadım hiç soğan suyu maydonoz suyu  içiyodum  arada
(1,144 puan)
Alalhh razı olsun bnce herşey kafada bitiyo
(199 puan)
Aynen ben çok stres yapmıştım  olmuyo dyp agliyodum hep bi sorun var diyodum doktora da gittim yok dediler yumurtlama zamanına denk gelmiyorum düzensizdi diye aslında düzeldi gibi adet ama günü şaşıyodu  o da ilaçla düzeldi  tarlusal fln kullandım 3 ay kadar ama çocuk için tedavi olmadim
(1,144 puan)
Eskisi gibi takmıyorum aslında ne bilim vardr belki bir nedeni
0 oy
(237 puan)
Ben varım ilk kızım tedaviyle catlatma iğnesiyle oldu düzensiz adetle şuan 4 aylık hamileyim 2.çocuğuma kendiliğinden hamile kaldım 
(1,144 puan)
Çok güzel ya sevindim adına:)
0 oy
(134 puan)
Ben de pcoluydum. 8 ay  hamile kalamadım sonra doktorum klomen verdi 5 gün kullandım hamile kaldım. 
(1,144 puan)
Klomen bana yaramiyo yaa
0 oy
(895 puan)
Ben canım.pkosluyum 2.hamileliğim hiç tedavi de görmedim.sadece adetlerim düzensiz bazen 12-14 gün geçtiği oluyo bazen 5 gğn geçtiği oluyo böyle bir adet döngüm var .2.hamilelğimde 5 ay denedik olmayınca doktora gittim ve  2 taraftada polikistik var çoğalmış dedi.adetli gel tahlil yapalım dedi bende bidaki adette gidicektim ki hamile kaldım:)çok şükür şimdi 30 haftalık hamileyim.
(1,144 puan)
Geç de olsa oluyo Alahin izniyle
(895 puan)
İlk bebeğim ilk denemede oldu o zman da pkos vardı.yani Rabbim ne zman nasio ederse o zman oluyo
0 oy
(623 puan)
Bende de pco var canım her ay düzenli adet yumurtlama olurdu, bebek istemeye basladiktan sonra 1 yil kalamadim sonra kimyasal oldu, bir müddet istemedim sonra 6 ay sonra istediğimde kaldim canım. Pco dan değil de bazı şeylerin zamani var buna tevekkül ettim bir de akışına bıraktım. 
(1,144 puan)
Aynen vala aylarca adet gormeyen kilolu kadınlar bile kaliyo bende bunu anladım vala Rabbim ol dedimi oluyo
(623 puan)
Evet canım zamani ne ise o zaman oluyo ne bir gün önce ne 1 gün sonra
0 oy
(17 puan)
Canım ben pcos hastasıyım mı hikayem cok uzun ama kısaca 8yllık evliyim yıllarca tedavi gördm adet olmuyodm 6 7 ay. kilomda vardı kilo verdm adetm düzene girdi fakat yne gebe kalamadım. Eşimde de bi problem yoktu. Aşılama yada tüp hc denemedm tedavilerde iğnelerden okadar yorulmstmki adım atamıyodum o sürece.yaza bi kez tüp deneriz diyoduk Sonra olursa olur olmazsa vardr Allahn bir bildiği dedim bıraktım düşünmeyi Rabbime binlerce şükür şuan 6bucuk aylık hamileyim ve kendiliğinden geldi mucizem... İnanamadm halada karnmda hareketlerini hissettikçe idrak edebiliyorm hamile olduğumu. Velhasıl kelam Rabbimin bir bildiği var ve inanın zamanını bekliyor. Ben diyorm ben hamile kaldıysam Allahın izniyle herkes güzel haberi alır birgün. Belki duymussunzdr mustafa aceti. O doktora bile gittm ameliyat oldum istanbulda sonra o doktor hakknda bisürü seyler cıktı falan diyorm ya hikayem cok uzun aslnda  ama artk kafada bitirmek rahatlamak mı etki etti bilmyrm Rabbim verdi şükür. Hiç üzülmeyin meleğiniz geleceği günü bekliyo. Kim bilir belki sizinde mucizeniz tevekkülünüzde gizlidir. ♥️ Simdi benim tüm dualarm o canım kadınlar için yol arkadaşlarım için... 
(1,144 puan)
Allahh razı olsun dediklerinde haklısınız bnde artık üstüne düşmicem yoruldum da artık zamanını beklicem
0 oy
(2 puan)
Ben ne ovulasyon ne de başka bir şey yaptım kafama çok takıyordum onu bıraktım doktor hamile kalamazsin dedi bende bir daha gitmek istemedim o doktora falan sonraki ay hamile kaldim zaten.
0 oy
(15 puan)
Evet canim ben de pcosluyum yaklaşık 5 ay kadar deneyip sonuç alamadim bu süreçte duzenli adet de oldum ve hastaneye de gittim acaba pcosla ilgili olabilir mi diye benden detayli ultrason istedi 1ay bekleyip cektirdigim ultrasonu o doktordan sira bulamayip baska doktora gostermek icin sira aldigimda gerizekali sekreter sikayetimi sordu anlattim pcosum var çocuk istiyorum rontgen cektirdim bir sorun var mi diye sonuc göstericektim dedigimde doktor napabilir pcos dogustan olan bisey bizim yapabilecegimiz bisey yok deyip beni infertilite bolumune yonlendirdi ve doktora gorusemedim bile resmen doktorla gorusturmedi beni sonradan o bolumun kisirlik bolumu oldugunu ogrendim ve tabiki gitmedim ve o ay hamile kaldigimi ogrendim sakin acele edip bazilarinin aklina uyup kendinize kısır tanisi koymayin cocugunuz olmaz diyene de inanmayin ve sabirla deneyin gercekten hamile kalabilmek bir mucize kendinize guvenin ve deneyin
(1,144 puan)
Daha önce tedaviyle hamile kaldım ben canım 1. Yılın sonunda olmuştu kürtaja aldılar beni 14 haftalıkken 11 ay önce kürtaj oldum korunmadk ama olmuyo tedavide oldum bu süreçte bu ay rahim filmide çektim tedavisz yumurtlamiyorum sadece adet görüyorum
0 oy
(33 puan)

Merhaba

Ben ilk cocugumdan sonra ikinciye gebe kalamadım. Her ay düzenli adetim geliyordu. Pcos var kilo ver dediler. Hiç bir tedavi almadım. Biraz kilo verdim ve asla korunmadim, birşeyde kullanmadım ansızın 2 sene sonra hamile kaldım :) şuan 4 aylık hamileyim asla ümidini yitirme.  Ve hamile kaldığım dönem 2 senedir ilk defa hesapsız amaaaannnn nasıl olsa olmuyor diyip takmadığım ayda hamile kaldım 

(1,144 puan)
Teşekür ederim daha önce tedavi ile gebe kalmıştım 11 aydr kürtaj oldum ama gene olmuyo ilki tedavi ile olmustu
0 oy
(52 puan)
Bende pcoluyum dediğin gibi her ay düzenli adet oluyodum 3 kere hamile kaldım doğal yoldan doktor kalamazsın ilaçsız tedavisiz dedi kilo vermen gerekir dedi verdim şimdi hamileyim ama kanamam ağrım var ondan mı kaynaklı bilmiyorum sürekli kaybediyorum ben inşallah sizin öyle olmaz ama doktor ne diyosa yapın şimdi ağrım çok kanamam az ama belki yine kaybettim rabbim isteyen herkese nasip etsin 
(1,144 puan)
İğne kullaniyodum ben
(52 puan)
Hap verdi bana 3 gündür kullanıyorum
(1,144 puan)
İğne daha iyi haberin olsun
(52 puan)
Belki kese bozulmasıyla bugün iğne verir
(1,144 puan)
Kendin alıp kullanabilirsin aynı şey sonucta devam ederse acile git

İlgili sorular

0 oy
15 cevap 340 göst.
0 oy
4 cevap 167 göst.
0 oy
0 cevap 67 göst.

647,911 soru

3,415,580 cevap

4,246,079 yorum

183,135 üye

...