0 oy
348 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (293 puan)
düzenledi
Çatlaklarım şimdiye kadar yoktu ama başladı birden bacaklarımda çok var mor kırmızı kalın belirgin şekilde ve beyaz ince ince var göğsümde de aynı şekilde göğüs ucu yara olmuş şimdiden karnım benek benek alerji gibi olmuş kırmızı kaşınıyor kaşımamaya özen gösteriyorum elimden geldiğince ne iyi gelir ne kullanmam lazım ? 31+3 üm. baş ağrısı göz ağrısı göz bulanıklığı oluyo arada baş ağrısı kaynaklı bel sırt boyun ağrısı falan var. saçım dökülüyor sivilceler var bir bakmışım geçmiş leke kalmış sadece benek benek sivilcenin bir bakmışım gene çıkmış ne iyi gelir napmalıyım bilgisi olan ? birde karnım baya bir aşağı indi yıkarken falan bakıyorum elimle vajinaya  1 veya 2 sanırım onu doktorlar daha iyi bilir ama   tahminen yumuşama var ve açılma var sanırım bu doğuma az kaldığını mı gösterir acaba ? demin baktım idrarım bulanık gibiydi akıntı ile karışık geldi sanırım şimdiye kadar öyle olmazdı enfeksiyon falanda yok bakıldı yani birde ağrılar oluyo.  arada bir giren göğüs altı kemiklerime falan kasıklara falan ara ara giren nefesim sıkışıyo daralıyor falan. bebek kıpır kıpır durmuyo maşallah. arada mide bulantısı gibi ekşimesi gibi midem tuhaf oluyo falan yani bide bacaklarda aşırı baskı var ağrıyor kramplar giriyo magnezyum kullanmama rağmen yani arada vajina bölgesine de ağrı giriyo arada tepikte atiyo o bölgeye bide karnım şişti iyce büyüdü tüy temizliği yapamıyorum napmam lazım nasıl yapmam lazım yardımcı olur musunuz ? jiletle yapıyorum elimden geldiğince ama çabuk çıkıyor tüy dökücü alerji yaptı şişti falan yara oldu kızardı falan olmuyor ağda da olmuyo ağrı falan yapar diye bide daha önce hiç yapmadım kullanmadım şimdiye kadar napmam lazım?  uyurken özellikle kalçam omzum belim ağrıyor hep uyuyamıyorum ağrı oluyo yastık koyuyorum gene olmuyo rahat edemiyorum uyuyamıyorum hiç sürekli kalk yat halindeyim . devlet Hastanesi'ne gidiyorum ama doğum eğitim araştırmada olcak tabiki orası da devlet tek fark araştırma hastanesi nst kaçıncı haftada yapılıyor 32+1 de kontrole gidicem yaparlar mı ? birde alttan muayene ne zaman yapılıyor ? ben gidince nst yapılsa sancı çıksa yatırırlar mı ? bide nasipse ilk doğum olcak. cinsiyeti erkek oğlum olcak inşallah nasipse normal düşünüyorum son ana kadar neler önerirsiniz bana neler yapmam lazım nelere dikkat etmeliyim ? Hastane çantası kaçıncı haftada yapılıyor yapmam lazım veya neler lazım bana bebeğe çanta için genel olarak falan?  bide ben 0-3 aldım ne kadar süre kullanabilir kıyafetlerini bebek nasipse Ekim sonu Kasım başı gibi olcak nasipse doğum 7 Kasım uygulamaya göre kış bebeği olcak ama ben patik kalın kıyafetler çorap falan almadım mevsimlik aldım tek kalın battaniyesi var lazım olur mu birde deterjan yerine belirli bir ayına kadar alerji açısından bebek sabunu ile yıkamak istiyorum kıyafetlerini bebeğin daha önce yapan var mı ? bana yardımcı olursanız kafamdaki sorular hakkında çok teşekkür ederim ❤️  
Gebelik haftası 31+3

1 cevap

0 oy
(53 puan)
Seninle günü gününe aynıyız ama tabi ilk çocuk olması dolayısıyla sen baya streslenmissin.

Eğer sorun hissediyorsan genellikle uzan. Ayağa kalkma ve çantanı felan birinden yardım iste hazırla yani eğer doğuma yönelik birşeyler hissediyorsan.bende şu an için böyle şeyler yok.

Doktorunu ara danış en doğru bilgiyi onlar verir. Onun bunun aklına da uyma aileden herkes farklı konuşur.

Çantaya da koyacaklarin belli şeyler eğer seninde benimki gibi giderse Ekim sonunu  beklersen biraz daha kalına çevirmen gerekecek.

Ama olurda erken doğum olursa zaten şu an havalar iyi ama bebise cokgerek olmaz çünkü tam toparlayan kadar kuveze alabilirler. 32 de dogurursan. Bu. Sebeple istirahat edebildiğin kadar etilk kızımdan deneyimlerime binaen söylüyorum .

Allah sağlıkla neşeyle kucağına aldirsin
(293 puan)
Amin amin inşallah saolasın
-Reklam-

İlgili bir soru bulunamadı

651,023 soru

3,427,248 cevap

4,259,791 yorum

184,000 üye

...