0 oy
1,802 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (479 puan)
kapalı
Hanımlar az önce bi arkadaş 34.haftada bebeğinin kalbinin durduğunu yazmış .Haftam aynı olduğu için mi bilmiyorum ama içime oturdu gerçekten.Bu programı hepimiz problemlerimizi çözüme ulaştırmak ya da içimizi rahatlatmak için aa herkese oluyormuş demek icin kullanıyoruz.Ama unutuyoruz her gebelik farklı ilerliyo ,her bebek farklı gelişiyo.Başımıza gelmiş ama sonucu iyi olmuş seyleri karşımızdakini rahatlatmak için anlatiyoruz.Belki de bi anormallik farkeden anneyi yanlış yönlendiriyoruz farkında değiliz.Bu arkadaş da sabah post açmış bebeğim tekme atmıyor kramp gibi hareket ediyor diye .Birisi cevap vermiş ittirme hareketi yapardı en azından bi doktora git demiş .Bir daha yazan olmamış muhtemelen post saçma sapan sorulardan dolayı aşağı indi görmedi kimse.Sonra bu akşam tekrar post açmış kahverengi akıntım geldi diye önce yeşildi sonra kahve oldu yazmış.Başka birisi gelip muhtemelen nişan olduğunu hemen hastaneye gitmemesi gerektiğini felan söylemiş başkasından örnek vermiş filan.Kesinlikle kimseyi suçlamak istemiyorum ben de bir çok kez  aynı hatayı yaptım muhtemelen tecrübemi paylaşarak ama bundan sonra yapmayı düşünmüyorum .Daha dikkatli olucam kesinlikle.Sadece bu düşüncemi sizinle paylasmak istedim buna devam etmeyelim diye.Gerekirse programı sileceğim gibi duruyor..Muhtemelen post um kapatılacak.Hepimiz insallah sağlıkla alalım bebeklerimizi kucağımıza .Allah kimseye evlat acısı vermesin bunun haftası farketmez rahmimize düştükten sonra anne oluyoruz .Biz anneyiz bize bir şey anormal geliyorsa illaki bir şey vardir. Bizi kimsenin çok fazla hastaneye gidiyoruz tedirgin oluyoruz diye yargilamaya hakki yok.Gidelim baktıralım hemen başkasının tecrübesiyle değil kendi muaynemizle icimiz rahatlasın.Hayırlı aksamlar herkese .
Gebelik haftası 34+2
Kapatılma nedeni: Sohbet amaçlı açılan konular yasaktır. Menüden gebelik dışı konular için ayrılmış alanda konunuzu açabilirsiniz..

9 Cevap

+4 oy
(95 puan)
Gerçekten bir cok postu okurken aynı seyleri düşünüyorum. Altında öyle yorumlar görüyorum ki kimseyi yargılamak istemiyorum mutlaka yardımcı olmak istiyorlar ama her gebelik kendine ozgu küçük sıkıntılar da tecrübe paylasmak elbette hepimize iyi geliyor. Ama daha ciddi sıkıntılarda kimseyi yanlış yonlendirmeyelim. En önemli olanı doktorumuz ne diyor. Çünkü gebeligimizi en iyi o bilip takip ediyor. Daha dikkatli konuşmak gerek bencede. Sozlediklerinize sonuna kadar katılıyorum.
-Reklam-
+2 oy
(36 puan)
Aynı durum aşı olup olmama konusunda yazılan yüzlerce insanları yanıltan yorumlar için de geçerli. Lütfen yönlendiren şekilde yorumlar değil de daha çok bilgi amaçlı (ama kaynağı tabiki bilimsel birşeylere dayansın) yorumlar yapalım

Hamilelik ciddi bir durum daha hassas olunmalı tecrübeler paylaşılır Ken çünkü her gebelik kendine özgü ve bambaşka ilerler. Bunu çok genellemek doğru değil bence de
(479 puan)
Aynen aşı konusunda da net bir bilgi yok .Doktorlar bile ikiye ayrılmış durumda.Konu herkesin kendi sağlıgı olunca tartışmaya açık bir konu değil bence.Ki  o kadar araştırmayla kanıtlanmıs çocukluk çağı aşılarına bile karşı bir çok insan varken...
+1 oy
(1,978 puan)
Çok doğru bir yazı olmuş...bazen yorum yapıyorum herzaman heryerde olduğu gibi çok bilmiş insanlar olabiliyor aksini iddia edebiliyor,tartışmaya giriyorsun saygısızca hakaret içeren cvblar veriyor yada eksi oy veriyor.O nedenle son zamandır her postu okusam da cvb yazmak gelmiyor içimden :( üçüncü hamileliğim ilk kızım normal doğum,ikinci kızım tüp bebek ve 35.haftada mecburi sezeryan oldu çünkü plasenta previaydı,şuan 3.cü ye hamileyim ve beklenmedik bir gebelik yani çoğu konuda tecrübe edindim.Kendim bildiğim birebir yaşadığım bir konuyu başkası yaşamadan sadece kulaktan dolma yada orda burdan okumakla edinilmiş bilgileri bana kabul ettirmeye çalışıp inatla tartışmaya girince karşımdaki durduk yere geriliyorum.Mesela en basiti hamilelikte kanama lekelenme normal değil diyorsun,kalkıyor ee benimde oldu lekelenmem birşey olmadı felaket tellaligi yapmayın diyor kalkıp,en ufak şeyde dr mu gidilir diyor bilmem daha neler...Yani insanları bu türlü etkilemek çok yanlış!
(479 puan)
Tabi ki paylaşıcaz tecrübelerimizi zaten programın  amacı o .Bilgi alışverişi..Bir çoğumuzun ilk gebeliği tedirginlikler yaşıyoruz sizin gibi tecrübeliler anlatıcak ki biz de öğrenicez ama.Bir kanamaya normal demekle ikili test sonuçu yüksek risk çıkmış birine moral vermek aynı şey değil .İki kere düşünmek lazım gerçekten .
+1 oy
(244 puan)
Tebrik ediyorum gerçekten çok doğru birşeye değinmişsiniz konuyla alakalı tam bilgisi olmayanlar yorum yapmasa daha verimli bir program olacak ama öyle saçma yorumlar aşağılamalar hakaretler varki okurken sinirlendiğimi hissediyorum ve kapatıyorum direk. Doktorun verdiği bilgileri paylaşmak bilmişlik yapmamak daha mantıklı olacak inşallah bu postu çok fazla kişi okur ve biraz daha akıllıca yorum yapmaya başlarlar.
+1 oy
(3,764 puan)
Katılıyorum. Bazen çok önemli ve acil sorular kaçıyor sürekli aynı sorularin sorulması ya da gereksiz sorular sebebiyle. Üstelik buna tepki gosterenler de linç yiyor. 

Bazı kanama sorularına ne duruyorsun acile git ya da bunu doktora danışın diyenlere de, kadın soru sormuş neden tersliyorsun diye duyar kasılıyor.

Arkadaşlar deneyim paylaşıyoruz evet ama cevaplarimda hep degindigim gibi hiç birimiz doktor değiliz en fazla belki siz hastaneye gidene kadar psikolojik eşlik ederiz ya da hastanede ne müdahale yapıldığını söylersiniz bilgileniriz o kadar.

 İyi kötü bir şeyler paylaşıyoruz burda. Kizlar ben doğurdum diyen anne postuyla ben de ohh diyorum. Bebeğim yoğun bakımda diyen ya da daha kötüsünü söyleyenle benim de içim yanıyor.
(479 puan)
Aynen öyle ben de çok üzülüyorum gerçekten ve hemen korku kapliyor icimi:(
0 oy
(250 puan)
cok sukur genelde tecrubelerimibazilqri kotu de olsa iyi yonunden anlatim arkadaslari uzmemeye calisiyorum tabi herkesim basina bazi kitu seyler gelebilir ama cokta birbirimizi korkutmamak lazm herkesin kendi vucudu kndi bedeni farklidir ufak fikirler yorumlar yapabilirz ama tabiki doktor kontrolu sart Rabbim saglikla kucagmiza almayi nasip etsn 
(479 puan)
Amin hepimiz sağlıkla alalım kucağımıza inşallah.Gerçekten burda duyduğum kötü şeyler beni çok tedirgin ediyor.Bazen bebeğime rahat vermiyorum uyansında hareket etsin diye .Ama güzel şeyler de aynı ölçüde rahatlatıyo hani kendimden biliyorum yaşam kalitemi bozmayan bir şikayete 'evet bende de o haftada vardı 'denildiğinde  ben doktora gitmekten vazgeçiyorum  .Bu biraz tehlikeli oluyor .
0 oy
Dusuncelerime tercuman olmussun canim.. inan cok uzuldum :(
(479 puan)
:( malesef gerçekten çok üzücü
0 oy
(88 puan)
Çok güzel bir yazı olmuş kendi adıma teşekkür ederim. Buna benzer siteler yüzünden ilk hamileliği i öğrenmeye gittiğimde heyecan yerine korku yaşadım. Yok kalbi atmıyorsa, boş gebelikse, dış gebelikse aklımda hep bunlar vardı. Doktora çıktığımızda eşim bunları hep anlattı. Doktor bu sitelere girip bola stres yaptığımı ve bebeği de etkileyeceğimi söyleyerek girmemem gerektiğini söyledi. Bence hamileliğinizin tadını çıkarın ters giden bir şey olursa doktorunuza başvurun. Her gebelik aynı değil. 
(111 puan)
Evet benim de aynı şekilde. Yok alttan muayene ettirme bebek küçük düşer yok çatı muayenesi yaptırma doğum başlar. İnsanı korkutuyorlar doktordan iyi biliyorlar sanki
0 oy
(617 puan)
Haklısın cnm bn okuyorm postlari bilgim yoksa cevap yazmiyom yanlış yönlendirmek istemiyom post yukarı çıksn diye küçük bir yorum yaparm o kadar:)

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 528 göst.
0 oy
4 cevap 465 göst.
0 oy
11 cevap 1,843 göst.
0 oy
9 cevap 746 göst.
3 Eylül 2018 Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde aycannnn1 (151 puan) sordu

649,075 soru

3,419,841 cevap

4,251,094 yorum

183,462 üye

...