0 oy
346 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (359 puan)
kızlar epidural sezeryanla spinal sezeryanın farkı ne? hangisi daha iyi? isteye göre seçmek oluyormu yoksa dr belirliyo?

2 Cevap

0 oy
(142 puan)
Size soruyorlar genel mi epidural mi diye. Genelde sizi tamamen uyutuyorlar, epiduralde siz uyanık kalıyorsunuz ama belden aşşağısı acı hissi alınarak belinizden yapılan bir iğneyle uyuşturuluyor. Ama ameliyat sırasında vücudunuza dokunduklarını esnettiklerini diktiklerini hepsini acı olmadan hissediyorsunuz. Genelde uyanınca baş ağrısı artı dikiş ağrısı oluyormuş. Epidural oldum bende bende de bel ağrısı ve dikiş ağrısı oldu. Bel ağrısı birkaç gün sonra geçti dikişte. Ama sezeryan annelerinin geneli epidural tercih ediyormuş. Genel anestezi sonrası şiddetli baş ağrısı olduğu için genel tercih edilmiyormuş.
(142 puan)
Belinize iğne yardımıyla narkoz veriliyor acısı pekte abartılacak bir acı değil normal iğne işte. Narkoz bacaklarınıza inerken sanki bacaklarınıza yukarıdan aşşağıya ılık bir su dökülüyormuş hissi verdiriyor. Onun dışında bir ağrı hissetmiyorsunuz. Sonra size bacaklarını kaldır yukarı doğru ikisini birleştirerek derler siz zorladıkça kalkmayana kadar beklerler birkaç saniye sürüyor zaten sonra hemen ameliyata başlarlar. Size miden bulanıyor mu diye sorarlar falan zaten saniye sürüyor en fazla beş dakikada bitmiş oluyor sonra sizi çıkarıyorlar. İki üç saat sonra da narkozun etkisi geçmiş oluyor ayaklarınızı hissediyorsunuz.
(142 puan)
Öyle saçma şey mi olur. İlk defa duydum. Tamamen uyuşturmadan asla başlamazlar. Zaten dediğim gibi beş dakika sürüyor etkisi de iki üç saat.
(415 puan)
İnan Bern arkdasim bak kimseyi dinlemiyorum takmiyorum öyle anlatınca tuylerimi diken diken yapti bugün sabahtan beri aglicaklarim geldi hep kesitigini hissettim bayildim diyor acisinimi dedim evet diyor anlamadım yani doktoruna hiç sormadinmi falan dedim yok sormadim diyo bide
(16 puan)
Seçim oluyomu bilmiyorum açıkçası doktor bana hiç sormadı bile bakalım bu sefer soracak mi. Açık asi bende bilmiyorum hangisi daha iyi diye. Epudral rahattı ama spinali bilmiyorum deneyip gorucez
(142 puan)
Eğer seninde korkun varsa mesela ben iğneden bile korkarım ama baş ağrısı çekmiym diye bir çılgınlık yapıp epidurali seçtim bu arada ben spinalle epidural aynı şey diye biliyorum yanlışım varsa arkadaşlar düzeltsin. Titriyordum sedyede ameliyat sırasında korkudan ama kendimi dizginliyordum. Dediğim gibi acı hissetmiyorsun ama sana dokunuşları ı karnını çekiştirişleriini falan hissediyorsun çok korkmuştum ama sıfır acı vardı sadece bilmeyince insan bi stresli oluyosun o an
-Reklam-
0 oy
(16 puan)
Epudral ve spinal ikiside belden uyuşturma. Spinalde sadece iğne ile bele uyuşturucu enjekte ediliyor. Epudralde ise bele çok ince bı katater takılıp içinden uyuşturucu veriliyo ve bu katater sezeryan sonrası takılı kaliyo bı sure. Ağrı kesiciler filan buradan yapılıyor rahat da oluto aslında .ben ilk bebeğimi epudral oldum çok rahat geçti. Söylenilen gibi ellediklerini diktiklerini filan hiçbisey hissetmedim. Hatta doktorum bana söylemeden başlamış sanırım urkutmemek için ben soruyorum hadi baslamiyomu artık diye derken bebeğimi cikariverdi doktor. Sadece bebeği alırken azıcık sağ sol sallandım birde batikonun soğukluğunu hissettim okadar başka hiçbir hissetmedim.sonrasinda basagrim filan hiç olmadı. Tabi sonuçta ameliyat dikis ağrısı oluyo ister istemez ilk yürürken filan zor.ama çabuk toparlandım hastaneden çıkınca hiç yatmadım hep kendim baktım bebeğime 10 gün sonra ise hiç sanki ameliyat olmadım gibi oldu. 
(359 puan)
çok güzel anlattınız teşekkür ederim )

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 282 göst.
0 oy
5 cevap 179 göst.
0 oy
3 cevap 271 göst.
16 Mart 2022 Doğum kategorisinde Busra3342 (82 puan) sordu
0 oy
7 cevap 512 göst.
1 Aralık 2021 Doğum kategorisinde Kbraer_13 (15 puan) sordu

650,901 soru

3,426,856 cevap

4,259,317 yorum

183,966 üye

...