0 oy
795 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (628 puan)
kapalı
Kızlar 1 yıllık evliyim hamileyim ama ben hala ailemden ayrı kalmaya alışamadım şehir dışındalar onları çok özlüyorum bazen diyorum kendime niye evlendim niye onları bırakıp gittim babam vefat etti annemle kız kardeşim yalnız sanki onlara karşı suçlu hissediyorum kendimi bu psikolojiden çıkmak istiyorum çıkamıyorum ne zaman alışırım bu duruma :(
Gebelik haftası 11+5
Kapatılma nedeni: Sohbet amaçlı açılan konular yasaktır. Menüden gebelik dışı konular için ayrılmış alanda konunuzu açabilirsiniz..

10 Cevap

+2 oy
(101 puan)
Bak canım bende bir yıllık evliyim ve ailem den çok uzağım. Ve benim de babam yok ama senin hayatına yön verip hayatına odaklanman lazım. Sen bir ömür boyu onların yanında olamazsın. Ben bir yıldır evliyim daha ailemi hiç görmedim nerdeyse doğum yapacağım ama yapacak bisey yok hayat.. 
(628 puan)
Çok istiyorum bu dusunceleri kafamdan silip atmayı inşallah silerim
-Reklam-
0 oy
(3,764 puan)
Çocuğun olup kendi hayatına odaklaninca geçecek.
(628 puan)
İnşallah canım yoksa yiyip bitirecek beni bu mesele aileme her gittiğimde ağlaya ağlaya dönüyorum :(
(3,764 puan)
Seni öyle iyi anlıyorum ki ben evleneceğim kişiyi bile bu kriterle belirledim. İyi mi yaptım kotu mü bilmiyorum ama nasip
(628 puan)
Nasıl yani canim anlamadim
(3,764 puan)
Benim evlenirken önemli kriterlerinden biri ailemden uzağa gitmemekti hep kontrol edebilmek ve destek olabilmek icin
(628 puan)
Ben kaderimi belirleyemedim işte :(
0 oy
(99 puan)
Zamanla alismaktan başka çaren yok canım şehir dışı olduğu için daha zor oluyordur 
(628 puan)
Çok zor oluyor inanirmisin hala evime alisamadim :(
(99 puan)
Ailen gelsin evine sen git onlara birde şimdi duygular çok yoğun gayet normal inşallah düzelir herşey
0 oy
(391 puan)
Canım 3 yıldır evliyim evlendikten 10 gün sonra gencecik annemi kaybettim. Ilk baslarda bende oyleydim merak etme hepsi gececek. Ailene yuvana sıki sıkı sarıl bebeğinizin saglikli dogmasi icin ona odaklan bol bol saglikli beslen ve dua et emin ol gececek atlatacaksin uzulme kafana takma sonucta bizimde bi yuva kurmamiz gerekiyordu ve kotu bisey yapmadik suclu degiliz . Allah mutluluk versin agiz tadi versin yuvanla canım♡
(628 puan)
Başın sağolsun çok üzüldüm :( ne zaman geçerki yani ne kadar sürer böyle kaç yil
(391 puan)
Amin allah razı olsun canım. Kendini ailene odakla guzel vakitler gecir kafana takma gececek ben Allah razi olsun esim sayesinde atlattim 1 sene bile surmedi
0 oy
(205 puan)
Alışmayı bekleme.. Oldugu gibi kabul et. O zaman alışırsın bence. Kendini böyle hissettiğin için kötü hissetme bence haklısın.. Bende 5 yıllık evliyim 3 saatlik yol var aramızda ama keşke torunlarını birlikte büyütsek diyorum, akşamları çaya gitsem diyorum özlüyorum cok normal. Kabullen,bunun zor bir durum oldugunu kabul et. evladın olunca cok daha başka olacak zaten herşey, Allah yardmcn olsun :) 
0 oy
(143 puan)
Merhaba yorumlara biraz göz gezdirdim fakat bu his kolaylıkla kafandan atılacak bir durum değil maalesef. Her anında "keşke ailemde" diye başlayan cümleler seni esir almadan evvel bir psikoloğa görünmeni tavsiye ederim. İnan bana kendi kendine aşman çok ama çok daha zor. Yardım alıp üstesinden gelmeli ve kısa zamanda ailende dahil olmak üzere kendi hayatına odaklanmalısın. 

Bunları yazıyorum bu işin doktoru değil hastasıydım bana güvenebilirsin.
(628 puan)
Sen nasıl atlattın peki bu durumu
0 oy
(251 puan)
Bende senn gibiydim canm bebegm olunca gecti inşallah sennde gecr uzulme
0 oy
(83 puan)
Neden öyle düşünüyorsun ki. Eminim annen seni telli duwakli eşine emanetine kawusturdugu icin çok mutludur. Emin ol bir an önce kardeşini de yuwa kurması icin dua ediyordur. Anneler güçlüdür onu şuan tek mutlu edecek olan şey senin mutlulugun. Emin ol her anne ölmeden önce ewlatlari yuwa kurşun ister.bu kadar hayatinizi zorlamayın düşüncelerle lütfen.
0 oy
(1,362 puan)
Aynı durumdayız babam sağ ama ailem çok uzak ... Ve teselli etmeye çalışsamda olmicak.. Ailen sen mutlu oldukça mutlu olacak çocuğun olunca annenin dünyası sen değil evladın olacak... Zaman herşeyin ilacı.. Alışamıyorum diye kendini stres yaptıkça dahada zorlanırsın şükür edicek sebeplerine odaklan eşine evladına.. 
0 oy
(253 puan)
Daha çok yeni evliliğin bide hamile kalmışsın hamilelik sendromuna girmişsin. Hormonlar bu ara fena oluyor özlüyorsun aileni ama .senin artık ailen evlendigin eşin ve çocuğun onlara odaklanman lazım bebeğine kocana sarılman lazım. Gerçi doğum yapınca bebeğini kucağına alınca bu durumlar geçecek çünkü sorumluluğun olcak uğraşacak çocuğun olacak. Anne olduğun da bu durumlar gitmek yavaş yavaş.hamileliligin tadını çıkar .Çünkü nice cocuk sahibi olmak isteyi olamayan hayalini kuran tedavi olupta kucağı boş kalan eşler var .Naçizane tavsiyede bulunmak istedim ..

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 345 göst.
0 oy
1 cevap 162 göst.
0 oy
5 cevap 418 göst.
0 oy
2 cevap 307 göst.

650,195 soru

3,424,062 cevap

4,256,090 yorum

183,749 üye

...