0 oy
1,038 göst.
Doğum kategorisinde (229 puan)
Merhaba bayanlar doğum sonrasında kolaylık olsun diye buzlugunuza neler yapip koyuyorsunuz yada ne hazırlıklar yapıyorsunuz öğrenebilir miyim ?
Gebelik haftası 25

8 Cevap

0 oy
(347 puan)
Ben komposto yapmıştım. Tavuk haşlayıp çorba için parçalayıp öyle koymuştum. Sonradan çorba yapması kolay oluyor. Doğum sonrası kabızlık yaşamamak için sebze konserve koymuştum. 
(118 puan)
Dondurucumda kuru fasulye taze fasulye nohut gibi kışlıklarım zaten mevcut iki kızım var mantı çok seviyor ev yapımı mantı alıp koydum yufka alıp sigara böreği gül böreği sardım yaprak sarma yaptım poğaça yaptım çıkarıp fırında ısıtmak için onu koydum eşimin misafir geldiğinde rahat hazırlayabileceği ve çocuklarında sevdiği yiyecekler koymaya çalıştım
(347 puan)
Çok iyi düşünmüşsün daha ne koyacaksın maşallah zaten bı sure sonra sende toparlanirsin.
(118 puan)
Aynen toparlanırım Teşekkürler işte elimden geldiğince bir şeyler hazırlamaya çalıştım
-Reklam-
0 oy
(6,103 puan)

Haşlanmış nohut, kuru fasulye, haşlanmış siyah suyu alınmış yeşil mercimek, bezelye, barbunya,

Taze fasulye, dolmalık biber, sotelenmiş patlıcan, size süt yapması için hoşaf yapmaya erik, vişne, kayısı gibi meyveler (Ben kurusunu koydum alt dolaba)

Dolmalık biberi içini doldurmuş halde koyabilirsiniz pratik oluyor, sarma, 

Haşlanmış kuşbaşı et. 

Biz bunları koyduk :))

0 oy
(665 puan)
Icli kofte yapmayi dusunuyorm ,manti yapacam, karni yariklik kizarttim koydum, cevizli kofte yapacam ,  banyolu borek yapacam simdilik aklimdakiler bunlar dogumuma ocak sonu olacagi icin daha baslamadim ha bide kuru pasta tarzi seyler yapacam insallah allah nasip ederse
(1,264 puan)
Banyolu borek buzlukta guzel oluyor mu? Ben de dusunuyorum yapmayi.
(665 puan)
Cok guzel oluyo vallahi surekli yapar atarim ben ama pisirmeden suda bekletip kurutup yepsiye diziyorum donunca da posetleyip kaldiriyorm pisirecegim zman tepsiyi yaglayip yumurtaliyorm pisince cokta kabarik oluyo yiyen bi daha istiyo ama sana tavsiyem taze yufkayla yap posetlerdeki yufkalarla guzel olmuyo acma yufkayla daha iyi oluyo yufkacilardan alinanla
(1,264 puan)
Cok tesekkur ederim.
(665 puan)
Rica ederm cnm bnm
0 oy
(884 puan)
Ben fazla bie şey yapmadım sadece sigara böreği köfte hem kizartmalik hem sulu köfte için, ve barbunya attım buzluğa o kadar. Kayinvalidemden mantı yapmasini isteyeceğim :)
0 oy
(544 puan)
Yani ilk bebeğimde poğaça börek sarma kurabiye falan hazırlamıştım misafirler için yemeklik zaten ne bulduysam koymuştum. Bunda bi süre misafir kabul etmeyi düşünmüyorum malum hastalıktan dolayı  kendime göre hazırlıyorum annem de kayınvalidem de yakın bıze kardeş görümce falan onlar olacak zaten yanımda hallederler bi şekilde :)
0 oy
(1,161 puan)
Neden böyle bir şeye gerek duyuluyor? Bilmediğim için soruyorum. Eğer sonrasında hazır olsun yemek yapmak kolay olsun diye ise zaten sürekli yaptığımız seyler. Özellikle çalışan bir bayansaniz zaten çabuk yemek yapabileceğiniz şeyler koyuyorsunuz. Ama misafir için yapılıyor gibi görünüyor cevaplar da. Buna gerek var mı? Hem pandemi olacak hem de siz lohusa... Gelen hizmet beklemesin bı zahmet. Böreğini çöreği i yiyip gelsin. 
(1,264 puan)
Ay size ne ya? Isteyen istedigi sebeple yapar, atar buzluga.
(1,161 puan)
Size ne ayıptır sorması da yorum yapma gereği duydunuz?! Bilmediğimden soruyorum böyle bir uygulama çevremde görmedim bence saçma zaten pandemi var. Misafir kabul etmek riskli diye söyledim. Yani neden yorum yapma gereği duydunuz anlamadım. Sanırım işiniz gücünüz yok, boş boş tartışacak yer arıyorsunuz. Bak ne diyorum. Lohusayken yemek yapmak zor olduğu için yemeklik bir şeyler hazırlanabilir ama diğer türlü börek corek yapmayı hem saçma hem ilginç buluyorum. Sonuçta lohusasiniz. İnsanlara hizmet etmekten daha önemli işimiz var bebeğimize bakmak gibi. Bu benim fikrim sizi ilgilendirmez. Başka kapıya yani!
(665 puan)
Can normaldede bayanlar kislik hazirlik yapiyolar zaten ayrica buzluga surekli hazir yemek yapip kpyuyprz bazen yemek dusunmekten bikip hemen buzluktan cikarip pisirmekte iyi oluyo pratik oluyo ayrica misafir de gelse yese ne olacak ki zaten 1 2 ay kimse gelmiyo kis olacagi ocin en azindan bnm ki ailem olacak onlarda kendi hazirlar kendi yer sonraki donemdede gelen misafirime sifirdan esya hazirlayacagima hemen dolaptan cikarip koyuyorz oda bize yarar sagliyo en azindan gelen kisilerede deger verdigimizi gosteriyorz onlar bizi önemseyip geliyo ya hani.... ki eger pandemi yine cok kotu bi hal alirsa zaten hic birimiz kabul edecek kadar kafayi yemedik yani
(1,161 puan)
Bahsettiğim şey kışlık hazırlık değil. Bunu biz de yapıyoruz. Fasulye, patlıcan vb. pek çok sebzeyi dolaba atarak sakliyoruz. Çünkü kış mevsiminde bunları bulmak hem zor hem de sebzelerin zamanı değil. Yorumlarda gördüğüm kadarıyla misafirlik çay için hamur işlerinden bahsediliyor. Demek istediğim normal zamanlarda misafirinize yaptığınız hazirlik değil. Lohusayken misafir ağırlamak ve birileri ağırlamak sizce de çok saçma değil mi? Lohusasiniz üstelik sezaryen olmuşsunuz insanlara çay ve kek mi ikram edeceksiniz? Gelen misafirin bir kere bunu sizden beklememesi gerekiyor. Ben çevremde hiç böyle bir uygulama görmedim. Kimseye de lohusayken gidip hadi bana çay kahve yap demedim. Hele ki pandemi döneminde... vakalar bu kadar artmisken hasta olmadan doğum yapalım bir an önce derken doğum yaptıktan sonra bebeği ve kendinizi riske etmeye değer mi? Söylemeye çalıştığım bu. Yoksa isterseniz günlük beş çayı düzenleyin beni ilgilendirmez. Bu benim fikrim.
(229 puan)
Evde bir çocuğum daha var sezeryan olacağım için eşime ve banada kolaylık oluyor buzluk ganimetleri
0 oy
(177 puan)
Kurufasulye nohut tazefasulye haşladım koydum barbunya bezelye koydum siğaraböreği yaprak sarması poğaça  kek yaptım koydum taze taze misafirim gelse bile çıkarıp çözülmesini bekliyorum ısıtıyorum fırında çok güzel oluyor 
0 oy
(2,768 puan)
Mantı haşlanmış nohut domates konserve bamye barbunya doğranmış kırmızı biber kabak temizledim bal kabağı

649,866 soru

3,422,850 cevap

4,254,717 yorum

183,676 üye

...