0 oy
493 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (1,004 puan)
kapalı
38+5 hamileyim.2 suni sancili normal dogum yaptim daha once. Birinci dogumumda kanamam oldu cok zor geçti.zor durdurdular. İkincide kordon dolanmişti bebegimi zar zor cikardilar bastirarak dogdugunda morarmişti. Neyseki kendine geldi. Ve şimdi. 

Hem vaginal varisler var, hem de bebegin boynuna 2 kez kordon dolanmiş. Bende hemoroid basur da var. Ancak doktorum varislerin normal doguma engel olmadigini soyledi. Kordon dolanmasi da kesin olarak sezeryan sebebi degil dedi. Bebegin kilosuda 2600 muş biraz az. Pek ilerlemiyor sanirim. Doguma kadar biraz da dolana bilir kordon. Tahmini dogum tarihim 23 eylul. Ben cok rahatsizim psikolojim bozuldu. Bu gun yarin sanci gelse gider normal dogumu denerim ama bebegin gelecegi yok. Diger dogumlarim da 42 ve 41 haftada oldu. Ne yapacagimi bilmiyorum sezeryan mi olsam. Yoksa beklesem mi. Siz olsaniz ne yapardiniz?
Gebelik haftası 38+5
Kapatılma nedeni: Soru başlığı sorunuzu kısaca özetleyecek şekilde belirlenmelidir. Bu tarz soru başlıkları platform kullanışlılığını azalttığı için soru kapatılmıştır.

8 Cevap

+2 oy
(186 puan)
Dogumlariniz zor gecmis vücudunuzu taniyorsunuz artık sirf normal doğum olsun diye bu kadar cileye deger mi bilemiyorum. Varisler yuzunden kanamaniz çok olur kordon dolanmasi engel degil evet ama ben olsam guvenmezdim sezaryen tercih ederdim. Tabii ki karar sizin sağlığınız için hangisi uygun siz daha iyi bilirsiniz. Sunu diyebilirim sezaryeni dunyanin en korkunc seyi olarak gorenleri boşverin. Ben daha once karin ameliyati da oldum inanin sezaryen hicbir sey onun yaninda. Daha zorunu yasamis biri olarak sezaryen dogumdan sonra dedim ki bunun nesini abartmıslar.. Bir sekilde geciyor gidiyor yani anlattıkları gibi ölene kadar agrimiyor :) onemli olan bebeginizi saglikla kucaginiza almaniz yoksa normal dogurdun sezaryen dogurdun emzirdin emzirmedin bebek kiloluydu değildi hepsi boş iş bana göre
-Reklam-
0 oy
(7,099 puan)
Bekle cnm inan sezyan herkeste iyi geçmiyor 10 kadından 8 i bel ağrısı diyor 

Bence normal yapabilirsen yap
0 oy
(856 puan)
Rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin.Riske atma bence sezeryan olsun 10 gün ağrın olur en fazla,hiç değilse vicdan azabı cekmezsin.Bebege bişey olsa çok daha zor.
0 oy
(2,390 puan)
2 normal dogumun varmış  canım  ben olsam beklerdim dogumu baslatacak seyler arastir belki faydasi olur. Ama tabi karar senin
0 oy
(400 puan)
Ben olsam beklerdim evet zor gecmis diger doğumlarin ama sezeryanda mükemmel birsey degil sonra pisman olma 
0 oy
(1,616 puan)
Ben normal dogumdan korkuyorum gebe kalmadan da korkuyordum evet eskiden tıp gelişmedigi için sezeryan dikişi izi vs acısı fazla oluyo du ama 2 günde kalkan var iz de kalmıyormuş ben sezeryan tarafındayım ama sizin için doktorunuz ne diyosa o olsun bence çocugunuz için hangisi saglıklıysa
0 oy
(864 puan)
Tabiki sezaryan bence riske atmaya gerek yok

Sezaryen da korkunç bişey değil ikiside doğum size bağlı kötü düşünmeyin
0 oy
(1,161 puan)
Bunca sıkıntı da normal doğum yürek ister. Özellikle kordon dolanması ben mi çok korkutuyor. Ben zesaryen tercih ederdim.

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 325 göst.
0 oy
7 cevap 332 göst.
25 Aralık 2021 Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde Botask (335 puan) sordu
0 oy
14 cevap 511 göst.
5 Temmuz 2021 Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde Papatyaa42 (54 puan) sordu

657,251 soru

3,451,788 cevap

4,288,054 yorum

185,640 üye

...