0 oy
462 göst.
Doğum kategorisinde (13 puan)
düzenledi

Selam kızlaar şükürler olsun ben de evladımı sağ sağlim kucağıma aldım. Aslında doğum yapalı 16 gün oldu ancak yazabiliyorum. Doğum hikayeme gelecek olursak

40+1 haftalıktım sürekli kontrole gidiyordum sancı çıkıyordu fakat açıklık yoktu. 28 Ağustos geceye doğru hafif sancılarım vardı çok önemsemedim ama gittikçe şiddetlenmeye başladı. Ben de banyoya girip bi duş alıp çıktım ama sancım 3 dakikada bir öyle şiddetli geliyordu ki nefesim kesiliyordu hemen apar topar hastaneye gittik yatış verdiler ve sancı odasına aldılar. Dakika sürmeden sancım geliyor ben dayanamıyordum ama açıklık 3 cm de kalmıştı ilerlemedi. Devlet hastanesindeydim beni beklettiler gece 2 den sabah 5 e kadar ama açıklıkta hiç ilerleme olmadı. Sonunda ben dayanamadım ve özel hastaneye gitmek istediğimi söyledim sezaryen olmak istiyorum dedim imza attım çıktım hastaneden. Bu arada eşim özel hastaneyle görüşüp olumlu sonuç alınca gittik doktor evinden geldi anestezi doktorunu gidip aldılar ve beni ameliyata aldılar bu arada ben hastaneyi inletiyordum sancı dayanılacak gibi değildi dakika sürmüyordu neyse bebeğim sabah 7 de sağ sağlim doğdu şükür. Meğer karnımda mekonyum(kakası) yapmış. Doktor seni diğer hastanede de sezaryene almak durumundalarmış bu bebek kakasını yapmış böyle durumlarda beklemek tehlikeli dedi. Ben de dedim ki bu sancıya dayanamamın varmış bir sebebi demek ki dedim ve şükrettim. Ameliyattan sonra kendim kalkıp tek başıma yürüdüm ameliyat ve sonrası çok rahattı yine olsa yine sezaryen olmak isterdim. 

Demem o ki her doğum kendine özel her normal doğum kolay her sezaryen de zor olacak diye bir şey yok. Gönül isterdi ki normal olsun ama bu durumdan da şikayetçi değilim. 

Şimdi yanımda miniğim bu defa da gaz şikayetimiz var sürekli ağlayıp sürekli emmek istiyor. Doğunca da farklı sıkıntılar oluyor ama yeter ki sağlıklı olsun gerisi bir şekilde hallolur. Hepinize sağlıklı hayırlı doğumlar diliyorum evlatlarınıza sağlıkla kavuşmanız dileğiyle :) 

Gebelik haftası Doğduuu

3 Cevap

0 oy
(800 puan)
Ömürlü olsun bebeğiniz. Boşuna çektiniz o ağrıyı sancıyı. Başta sezaryen olmak varken devlet hastanesi işte allah korumuş bebeğinizi kaka yapan bebek açılma olsun normal olsun diye bekletilir mi ya çocuğa bi şey olsaydı. Allah size bağışlamış yavrunuzu. Sezaryen doğum diye bir doğum şekli var tıpta. Kabullenmeyenleri anlamıyorum.. 
(13 puan)
Kesinlikle ne kadar şükretsem azdır sancıya dayanıp bekleseydim belki de şimdi farklı sıkıntılar yaşıyor olacaktık. Çok teşekkür ederim güzel dilekleriniz için..
-Reklam-
0 oy
(571 puan)
Ne guze sağ saglim almışsın kucagina canım benm olsa. Annem falan kızar sezeryan yapma dayan diye yani iyi karar vermisin
(13 puan)
Çok şükür canım evet sezaryene karşı bir önyargı var ben hiç öyle olmadım, tabi başta normal olsun istedim  ama hal böyle olunca hayatımda verdiğim en doğru kararlardan biriydi..
0 oy
(70 puan)
Bende perşembe günü sezeryan doguma giricem çok rahatladım yazınızı okuyunca inş bizlerinde sizinki gibi rahat geçer analı babalı saglık la büyütün inş
(13 puan)
Amin inşallah çok sağ olun. Hiç stres yapmayın ameliyat sonrasında biraz ağrılar başlayınca ağrı kesici yapıyorlar zaten o ağrılar da dayanılmayacak gibi değil inşallah herkesinki benimki kadar rahat geçer.

İlgili sorular

0 oy
10 cevap 353 göst.
2 Mayıs 2022 Doğum kategorisinde Aslielif! (1,151 puan) sordu
0 oy
7 cevap 434 göst.
13 Aralık 2021 Doğum kategorisinde Hilalasyaannesi (372 puan) sordu
0 oy
4 cevap 619 göst.
0 oy
15 cevap 1,722 göst.

649,718 soru

3,422,360 cevap

4,254,181 yorum

183,629 üye

...