0 oy
344 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde

Kedi dışkısı, çiğ et ürünleri, düzgün yıkanmamış meyve ve sebzeler, pastörize edilmemiş süt veya tam pişmemiş yumurta... Hamile olmayan bireyler için dert olmayan bu gıdalar hamilelikte bebeğin engelli doğmasına sebep olabilecek birer zehire dönüşüyormuş.


Anti toxoplazma Igg değerim pozitif çıktı. Igg, virüsün geçirildiğini yani virüse olan bağışıklığı gösteriyormuş ve risk yokmuş. Igm testi yapılır ve pozitif çıkarsa bu durumda o virüsün geçirilmekte olduğu ve acilen antibiyotik tedavisine başlanması gerektiği ve dahi ileriki haftalarda bebeğin sıvısında rastlanırsa gebeliğin sonlandırılmasının gerektiği dahi yazıyor.

Üzgünüm ve moralim bozuk. İnşallah yapılacak avidite testinde virüsü gebelikten çok önce kaptığım çıkar. Hamilelik ne hassas bir dönemmiş...

image

Gebelik haftası 5+2

1 cevap

0 oy
(2,539 puan)
İgmleri neden yapmadiki.benim iggler hepsipozitifti ama igm ler negatifti.ayni anda yapildi bana da..sokak canlarina bakiyorum bende ondandie diye dusunuyorum cok yeni doganimiz olmustu cunku :)) simdi tabiki uzak duruyorum sadece mama su falan..o da duzenli degil bakan arkadas var Allahtan aklim kalmiyor..korkmayin 
Ben tabii direkt kırmızı renklere odaklanınca yeşillere bakmamışım. Elhamdulillah IGM'lerin hepsi negatifmiş. :) Çok mutlu oldum :) Allah'a çok şükür.
(2,539 puan)
Cok sevindim.basta benimde gozume ilkpozitifler gelmisti :)
-Reklam-

649,452 soru

3,421,425 cevap

4,253,053 yorum

183,560 üye

...