0 oy
119 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (214 puan)
yeniden gösterildi
Şeker yüklemesini nasıl ve kaçıncı hafta da aldınız hanımlar
Gebelik haftası 19+0

2 Cevap

0 oy
(260 puan)
Ben bugün yaptım zor bişi deil canım elmalı meyveli soda içer gibi yani zorlu yoktu korkma ben 26 haftalık şuan 
(214 puan)
Aslında şuanda şekerim falan gayet iyi ama etrafta herkes yüklekme iyi değil falan diyo doktorum da net bişey demiyor geriliyorum biraz
(396 puan)
Çevreye bakma bence sonuçta bu konuda eğitimleri yok. Kısır günlerinde duyduklarını tekrarlayıp duruyorlar. Bu konuda senelerde eğitim almış tez yazmış deneyler yapmış doktorlar daha güvenilir.  Zararlı olsa zaten yaptırmazlar.  Her gün hastanede bir suru kisi seker yukleme testi yaptırıyor.  Ben yaptırdım.  Banu çifti var onun bu konudaki görüşünü dinleyebilirsiniz.
(214 puan)
Çok sağol kuzum hemen bi bakıyım
(396 puan)
Gebelik şekeri gebeliğe özel bir durum. Vücuttaki artan hormonlar insülin direnci oluşturuyor.  Test ile sadece seker var mi yok mu diye bakılıyor.  Yani yukleme testi yaptırdın  diye seker olmuyorsun.  Zaten var olan bi durum tespit ediliyor.  Ona göre diyet uygulanıyor.
-Reklam-
0 oy
(396 puan)
26 haftada yaptırdım diye hatırlıyorum.  İlk olarak 50 mg yukleme yapıyorlar. Bi kutu kola boyutunda elmalı gazoz tadında içecek içiyorsun.  Önce aç karnına kan alıyorlar daha sonra içeceği içip 1 saat sonra kan veriyorsun.  Değerlerin normalde bir daha yapmıyorlar.  Benim sınırda çıktığı için daha sonra 100 mg yukleme yaptılar.  Ondada seker yoğunluğu daha fazla o içecekten içtim. İlk olarak aç karnına kan verdim daha sonra içecek içip 1. Saat , 2.saat ve 3. Saat kan verdim.

İlgili bir soru bulunamadı

651,062 soru

3,427,420 cevap

4,259,946 yorum

184,016 üye

...