0 oy
201 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (7 puan)
Kan uyuşmazlığı var denildi ilk gebeliğim 6 haftalık bir sorun olur mu yaşayan varmı ve ikinciye hamile kalan nasıl bir yol izledi bebekte sorun oluyor mu?
Gebelik haftası 6

7 Cevap

0 oy
(901 puan)
ilk gebelikte sorun değil iğne yaparlar canım sonra kilere hamile kalman için iğne yapılıyo önceden diye biliyorum ama korkma şuan sorun yok bi iğne yapıcaklar gün vermediler mi
(7 puan)
Bir dahaki kontrolde hatırlat dedi sadece kontrolüm bir ay sonra o zaman test yapacaklarmış öyle söyledi doktor
-Reklam-
0 oy
(2,627 puan)
Şuan uyuşmazlık ignesi için hastane odasında bekliyorum:) 28. Haftada uyuşmazlık iğnesi vurulacaksiniz unutmayın başka yapacağınız birşey yok dogduktan sonrada bir iğne vuruluyor onuda hemşireler yönlendirir sizi bide her ay uyuşmazlık testi yaptıracaksanız eğer pozitif çıkarsa uyuşmazlık iğnesini 28. Haftayı beklemeyip erken vuracaklar her ay uyuşmazlık testini yaptırmayı unutmayın 
(7 puan)
Çok geçmiş olsun bu arada teşekkür ederim
(2,627 puan)
Bu bir hastalık değil korkmayin ignenizi ihmal etmeyin yeter
(0 puan)
Merhaba ben kan uyuşmazlığı testini yapmadan hamile kaldim bir sorun olurmu bebekte
0 oy
(1,616 puan)
Bi igne var vurduruyosunuz bebegin kanı degişiyor antikoru 
(7 puan)
Teşekkür ederim
0 oy
(45 puan)
Bizde kan uyuşmazlığı var. Bnim ilk gebeligimde bebeğimin kalbi durdu kürtaj oldum ve o sırada uyuşmazlık ignemi de oldum. 

Bir seneden fazla geçti tekrar gebeyim . İlkinde sknti olduğu için carsamba günü doktora gittim ve tedbir amaçlı yine uyuşmazlık iğnesi yaptılar .

Tedbir al doktora gittiğinde hatırlat . Çok önemli çünkü . 
(7 puan)
Teşekkür ederim canım
0 oy
(167 puan)
Allah esirgesin bir düşük durumu olursa kan uyuşmazlığı iğnesini erken yapıyorlar. Bunun dışında 28. Haftada iğne vuruluyor. Bende de var
(7 puan)
Bebeğin durumu suan için iyi kalp atışı diger degerler felan sadece uyuşmazlık sıkıntı yarattı bendemü var ise sıkıntı yapmama gerek kalmayacak diye düşünüyorum
0 oy
(55 puan)
Eşimle benimde kan uyuşmazlığı vardı. Beşinci haftada kanama olmuştu doktor bir iğne yaptı kan uyuşmazlığı icin. Kanamam olmadı şuana kadar çok şükür. Şuan 23. Haftadayim 28.  Hafta da tekrar kan uyuşmazlığı iğnesi yaptıracağım. Bebeğim şuan sağlıklı gidiyor .Bende kanamam felan olmadı daha. 
(7 puan)
İnşallah bir sorun olnaz sağlıkla kucağına almayı nasip etsin Mevla
0 oy
(554 puan)
Kan uyuşmazlığı korkulacak bi sey değil, anne ve bebeğin  kanı karışırsa sıkıntı oluyor, hamilelikte karışmıyormuş zaten doğumda karışabiliyomuş o da ilk gebeliği etkilemiyor. İlk gebelikte kanama olursa karısır diye tedbir amaçlı vuruluyor. Her sey normalse 28.haftada vuruluyor, ama benım dr um doğumdan sonra vuracak mesela dr un tercihine bağlı. Kan uyuşmazlığı anne negatıf, bebek pozitif ise olan bi sey belki de bebeğiniz negatif olacak uyuşmazlık sorunu olmayacak. Dr lar anne negatif, baba pozitif oldugunda çocugun pozitif olma ihtimali yüksek diye kan uyuşmazşığına bakıyorlar.

Vurulan iğnenin amacı da şu siz negatif oldugunuz rh proteini taşımıyosunuz,öyle bir protein tanımıyorsunuz bebek pozitif olursa rh proteini taşıyor. Anne de bu proteine karşı antıkor üretiyor tanımadıgı için anne antikor üretmesin diye iğne yapılıyor. 
(7 puan)
Çok teşekkür ediyorum

İlgili bir soru bulunamadı

653,866 soru

3,438,519 cevap

4,272,011 yorum

184,759 üye

...