0 oy
827 göst.
Hamilelikte Anne Sağlığı kategorisinde (1,581 puan)
Kızlar merhaba normal doğum ile ilgili sorularım var. 

✓  Öncelikle nişan ile akıntının farkı nedir?

 ✓ Su gelmesi aniden mi olur tutamayız değil mi?

 ✓ Sancı nereden başlar? Belden mi kasıktan mi yani beli ağrıyan bir kişi doğum sancısını ayırt eder mi?

✓ Bebeğin sertleşmesi doğum belirtisi mi? 

✓ İlk doğum kaç saat sürer benim doktorum il dışında 1.5 saatlik bir yol var yetişir miyim?

✓ Doğumun başladığını nasıl anlarım? 

Şimdiden teşekkür ederim farklı sorusu olan ekleyebilir ☺️
Gebelik haftası 37

10 Cevap

+1 oy
(294 puan)
Nişan gelince akintinin icinde pembe kirmizi yada kahverengi leke olur anlasilir yani.

Su gelmesi hemde pit diye icimde balon patlamasi hissetmistim sonrası şakır sukur tutulmuyor. Sakin tutmaya calismada zaten bebegine zarar verirsin birak aksin. Yaninda depend bulundur kilot gibi onu giyersin ped falan tutmaz o suyu cunku.

Sanci heryerden geliyor sagli sollu düzenli gelmeye basladiginda 5 dakikada bir gibi bebisin geliyorummmm diyor demektir.

Bebegin sertlesmesi dogum habercisi diyirlar ama bende oyle olmadi sirti yada poposu gobegine denk geldiginde bence biz hissediyoruz sert gibi geliyor. Obur turlu durdugunda da tekmeleri disardan hissediyoruz.

İlk dogum herkesde farkli olur yani normalde uzun suruyormus ama benim 12de yatis oldu 18de bebegim kucagimdaydi. Hatta dogumumu anlatayim. 36da cati muayenesinden sonra nişanim geldi. 2 cm acikligimda vardi ama sancim yoktu. 37 38 39 kontrollerde hala 2 cm aciklik vardi hic sancim yoktu. 39+5normal muayenede suyumun az oldugunu sezeryan olmami soyledi bende normal istedigim icin nst de bebek dinlendi bebekte bir problem olmadigi icin nabzinda falan fitil verildi acilmam artsin diye ve 12 de odaya ciktik hic oturmadim hep yurudum squat yaptim.  13:30da squat yaparken pit diye suyum geldi. 15 te muaynede acikligim 8bucuk cme cikti ve hemen sedye ile doğumhaneye aldilar 18dedenormal dogumla bebegime kavustum. Normalde fitili doktor koyarken aksamm  18den sonra acilma 1 er cm olur demisti. Benim hizli acilmam olmus inşallah sizde benim gibi cabucak saglikla yavrunuza kavusursunuz.

Bu arada sancilariniz duzenli gelmedigi surece nisanda gelse su da gelse dogum baslamiyor 
(1,581 puan)
Ayyyy uzun uzun yazmışsın bir de helal edin hakkınızı çok güzel yazmışsınız Allah razı olsun ekran resmi alıyorum hemen ♥️ doğurmuyormuşum demek ki bunu anlamış oldum ☺️
(847 puan)
Suyu gelsede dogum baslamiyor demissiniz bebek susuz kalmiyormu bekleyince yada öyle nekadar beklenebiliyor
(294 puan)
Narinnaarya siz bi kontrole gidip nstye baglanip kasilmalarinizi ve acilmanizi kontrol ettirin


Alyenus helal olsun ne demek saglikla gelsin bebito.



Cnns bazi anneler su geldi hop bebekte gelecek saniyor ama su gelsede sanci yoksa bebis gelmiyor. Su geldiginde tercihe gore tabi ve duzenli sancilar yoksa dus alip cantanizi alip sakin sakin doktora gidilmeli tabi bebegin nabzi sancilar nst ye baglanarak bakilmali. Yani benim 1bucukta suyum geldi sancilarin düzenli gelmesi vesaire vesaire bebis anca 6 da dogdu. Su gelsede dogum degil dogum sureci basliyor. Su geldikten sonrada bildigim kadariyla bebegin nabzinda sorun yoksa 24 saat gecmeden normal dogum gerceklesmese bile sezeryan ile aliyorlar.
(847 puan)
Anladim canim tecrubesiziz tabi bilgim yoktu bu konuda ozaman su geldimi panik yapmaya gerek yokmuş
(294 puan)
Evet panige gerek yok sakin sakin hazirlan cik git hastaneye. Belirttigim gibi tutmayada calismayin aksin gitsin ayip bisey degil gayet normal olagan birsey. Hatta şunuda soyleyeyim. Boyle su geldimi ilk heyecanla akmasin diye bacaklari capraz falanda yapmayin sakin bevege zarar verirsiniz. Ayakta acin bacaklari akan aksin. Depend bulundurun yaninizda onu takin sonra zatrn o külot gibi akmaya drvam edenide tutar oyle akip vitmiyor o su zaten dogumdan sonra vile su akmaya drvam ediyor.
-Reklam-
0 oy
(1,485 puan)
Harika sorular bende merak ediyorum üste çıksın postun cevap gelir insallah :)
(1,581 puan)
İnşallah her postta farklı seyler okuyorum tecrübe de olmayınca merak ediyorum ister istemez inşallah yardımcı olur cevaplar ☺️
0 oy
(12 puan)
Bende bekliyim 39+4 haftalığım

nişanım geldi.

Nişan ve akıntı arasında bayaa fark var sümüksü şeffaf kanlı olur kimi kahverengi kimi kırmızı kimi pembe.

Kiminde birden gelir kimisinde parça parça

İnanın akıntı ile ayırt etmek çok rahat 
(268 puan)
Bir de korkma doğurduktan sonra hiçbir şeyin kalmıyor. Dikişin varsa yat yürüme dikişlerin açılır ben doğumdan bir gün sonra markete gitmiştim dikişim açıldı. Şimdi ikinciye hamileyim yine normal istiyorum. Ve bu sefer doğurunca yatacağım :)
(873 puan)
Maşallah canım dikkat et kendine birde merak ettiğim birşey var di kan değeriniz ve demir değeriniz nasildi
(1,581 puan)
Ay iyi bari bugün akıntım çoğaldı ilk defa parça parça nişan mı acaba diye şüpheye düştüm teşekkür ederim ♥️
(12 puan)
Nişan bariz belli ayırt edilebiliyor
0 oy
(269 puan)

Bende bekliyim post yukari çıksın en cok sancilanmayi merak ediyorum bende :)

0 oy
(268 puan)
Nişan sümüksü koyu kahverengi oluyor canım. Akıntıdan daha yoğun. Benim suyum gelmedi kendileri patlattılar. Sancım kasıktan başladı perşembe gece başladı. Cumartesi akşam doğurdum.  Açılmama bağlı ama benim doğum sürecim 2 gün sürdü. Öyle pat diye doğurmuyosun belli ediyo kendini bir iki gün önceden başlıyor sancı.  Sancıların başlayınca duşa gir geçerse sancı yalancı sancıdır. Geçmezse dakika tut düzenli bir şekilde geliyorsa iki üç dkda bir bebek geliyordur :)
(1,485 puan)
Adet agrisi gibi mi bacaklara inen bi agri mi ? Ben bu gun yasadim kisa surdu ama adet agrisi ayaklarima kadar indi hemde
(268 puan)
Evet ama farkı şu ağrı hafif başlıyor şiddetleniyor zirve oluyor azalıyor. Yani sürekli aynı şeklide olmuyor. Giriyor çoğalıyor bitiyor.
(1,485 puan)
Saol canim cevabn icin
(18 puan)
O bende de oluyor ya surda bekleyim
(1,581 puan)
Çok teşekkür ederim çok güzel anlatmışsınız hafif bel ağrım var bende acaba dedim ister istemez uzanınca geçiyor ama ayağa kalkınca aynı bebek ağırlığı demek ki ☺️
0 oy
(69 puan)
Merhaba evet cix gozel sorular  mende ilk oldugu ucun bekde bilmirem  yazsalarda anlayiwmiz olsa
0 oy
(97 puan)
25 gün önce normal doğum yaptım. Doğumumdan 1 hafta kadar önce ağrılarım oluyordu geceleri adet ağrısı gibi. Yine o gün gece ağrım var diye uyandım lavobaya gidene dek saat 03.30 da suyum geldi bacaklarımdan aktı epey fazlaydı öyle akıntı ile falan karıştırılcak Bi şey değil kesinlikle. Nişan gelmedi benim önce direkt suyum geldi sonra kanlı bir akıntı geldi. Hastaneye gidene kadar da suyum gelmeye devam etti. Hastaneye yatışım oldu sabaha karşı. Nst ye bağlandım ağrılarım zaman geçtikçe arttı sabah 11 de suni sancı da bağladılar akşamüstü 16.45 de yavrucuğum doğdu. 
0 oy
(97 puan)
İlk doğum öyle kolay olmuyor bizde diğer ilçeye yetiştik hastaneye oooo daha kaç saatler geçti düşün gece 03. 30 da suyum geliyor çocuğum 16.45 de doğuyor 
(1,581 puan)
Geçen haberlerde arabada doğum yapmış biri de korktum Zahide hanımda paylaşmış bu bebeğimiz çok kısa süre çok kolay bir şekilde doğdu diye  normla ve ilk dogummus acaba dedim ister istemez
(97 puan)
Valla bravo öyle olduysa nasıl bir vücut varmış maşallah. Ama çoğu doktor ve ebe de söyler ilk doğum hemen olmaz diye.
0 oy
(21 puan)
Benim de ilk hamileliyim 1 sorum olucak doğum kaç dakika ve ya saat çeker ? 
0 oy
(1,192 puan)
1.Akıntı daha beyaz renkte oluyor nişan biraz kahveli oluyor başta sonra kırmızıya dönüyor bende öle geldi hemen anladım farkı.

2.Benim doğumda patlattılar suyum gelmedi ama aniden gelenler oluyormuş.Tutulmuyormuş idrar gibi değil dedi doktor zaten tutamazsın dedi.

3.Benim sancılarım kasıklarımda başladı belime hiç vurmadı bile sadece kasıklarda başladı o şekilde devam etti doğum sürecince gittikçe şiddetlendi.

4.Benimde bebeğim 26.haftalarından beri serleşiyordu doğum belirtisi değil.Ama doktora sormakta takipte olmakta fayda var.

5.Sancılarım evde 2 gün çektim ben 6-7 cm açılmayla hastaneye gittim hemen sancı başlar başlamaz doğum olmuyor.Yavaş yavaş başladı arttı.

6.Sancılar kendini belli ediyor baştan beri hiç sancım olmamıştı 37. Haftamda sancılarım başladı gittikçe şiddetlenmesinden anladım zaman aralıkları gün geçtikçe artıyor ve dayanılmaz şekilde vuruyor şekilden şekile giriyordum o ara evde.37+3 doğum oldu.

İlgili sorular

650,374 soru

3,424,787 cevap

4,257,012 yorum

183,792 üye

...