0 oy
917 göst.
Doğum kategorisinde (261 puan)
Normal doğum düşünüoduk ama hemoroidim dünden beri çok kötü oldu yürüyemiyorum resmen acıdan topallıyorum sezeryan olcam galiba. 

Kendimi normale hazırlamıştım ama sezeryan şuandaha iyi bir fikir gibi geliyor 
Gebelik haftası 40+0

7 Cevap

0 oy
(159 puan)
Soruna cevap olur mu bilmiyorum ama normal doğum diye tuturms bence ,normal doğumun da kendine göre zorluklari var.Ben ilk doğumu normal yaptım çok kötü geçti korkumdan ikiyi sezeryan istedim.Normal doğumda toparlanmam bir aydan fazla sürdü.
-Reklam-
0 oy
(916 puan)
Sezeryan oldum aynı gün ayaklandim çok şükür . 
0 oy
(1,575 puan)
Yok yaa sezeryan da çok zor 10 gün olacak doğum yapalı kesilen yer acıyo hala ..... sezeryandan sonra yürümesi ölümm
0 oy
(425 puan)
Tabiki bazi zorlukları var ama ben memnunum. Ameliyattan sonra hemen ayaklandim sadece dikiş yerlerin biraz sızlıyor o kadar 
0 oy
(388 puan)
Valla ilki normaldi  .39 haftalık olunca gelmek bilmedi .bide sezeryan deneyelim dedim.şükür memnun kaldım .5 günlük oldu bile prensesim.bnce normal doğum olsun sezeryan olsun bünye ile alakalı .
0 oy
(447 puan)
Canım üç tane sezeryan oldum bi sıkıntı yaşamadım sende hemoroid varsa kesinlikle sezeryana gir bende de aynı problem vardı ilk doğumum normal bekledik cocuk gelmeyince acil sezeryana girdim hatta üçüncü hamileligimde acil hemoroid için ameliyat olmalısın bile dediler bebege bisey olur diye ameliyat olmadım doğumdan sonra geçti yani korkma sezryan tavsiye ederim 
0 oy
(527 puan)
Bu çok degisken birsey. Neye gore kime gore... örneklerimi vereyim, ben sezeryan oldum özel hastanede, dikisim falan sorun yoktu ama mesela cahillikten doktorun yazdigi ilaclari kullanmadim aman bebege gecmesin diye neredeyse 40 gunde zor topladim. Kardeşim ayni doktora ayni hastaneye sezaryen oldu, hemen toparladi ama  6 yıl oldu bazen onun dikiş yeri hala agriyor ve o daha cabuk toparladi. O hemen eski kilosuna döndu ben dönememistim... Ablam, normal dogum yapti. Içı dışi kesikti ve dikişleri patladi neredeyse 2 ay çekti. Ayaga her kalktiginda pit pıt dikisleri atti. Kiz arkadaşim benim gittigim ozelde 2.sezaryenini oldu yataga kendi indi bindi ben agzim açik baktim kaldim... baska bir kiz arkadaşim 1 tane dikisi bile olmadan catir catir normal dogurdu. Yani diyorum ki insandan insana degisen seyler bunlar. Kulaktan dolma bilgilerle cizilecek bir yol degil... ya ayni insanin her gebeligi bile farkli oluyo. Kendim yasiyorum suan. 7 yasinda oglum var, resmen camiş gibi derler ya oyle bir hamilelik gecirmistim onda sifir sıkinti, hersey mukemmeldi. Şuan 25 haftalik hamileyim, devamli biryerlerim agriyo. Cumartesi acile gittim amnisure testi yapildi, belimin sağ tarafi zaten artik hissetmiyorum. Bagisikligim duştu, agir grip gecirdim.Çok sukur bebegim saglikli ama nekadar degisik geciyor. Kendine hangisi iyi gekecekse onda karar kıl, saglikla kavusun  tavsiyeyle olmaz bence. 
(110 puan)
Bişey sorcma sezeryandna 6 yıl sonra  neden ara ara halaa ağrı yaoiyor doktor onun için bişey dedimi acaba konuştunuz mu hiç . Merakettim
(527 puan)
Kardesimin dikisleri oyle, evet kontrollere gitti daha sonra krem kullandi ama orasi şiş gibi kaldi. Benimki öyle degil mesela belli belirsiz ve tamamen iyilestikten sonra hic aci ağrı hissetmedim. Ve ayni doktor ama iste herkes ayni olmuyor.

651,284 soru

3,428,412 cevap

4,260,911 yorum

184,089 üye

...