0 oy
407 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (119 puan)
Kızlar cuma günü doğumum var 3 yaşındaki oğlum gece ateslendi doktor el ayak ağız hastalığı dedi. Yenidogana da bulaşabilir dedi. Ben 9 aydır dua ediyorum doğuma giderken oğlum saglikli olsun gözüm arkada kalmasın diye simdi cocugu bırakıp gideceğim bi başına annesiz. Yenidogana bulaşma ihtimali var çok kötüyüm yaşayan bile var mi bu hastalığı neler bekliyor bizi
Gebelik haftası 38+5

4 Cevap

0 oy
(78 puan)
Geçirdi oğlum da korkmayin ama evet bulasici. Buyugu kucugunden belirtiler geçene kadar uzak tutmaniz gerekiyor. Bize de arkadasimizin kizizindan bulasti, birbirlerini öptüler diye :)) Korkulacak bir hastalik degil, 7 gunde döküntülerle beraber geçiyor zaten. Bizde tirnaklarda da dökülmeler oldu. Yerine yeni tirnak cikti. Bebegi uzak tuttugunuz surece buyuk cocuk icin endiselenmeyin. Biraz iştah kaybi olacak, bol bol sivi ve bogazini yormayacak seyler verin.
(119 puan)
Cok acı çeker mi ben yanında olmazsam durabilir mi
(1,161 puan)
Çok çok geçmiş olsun hepinize. Ben ilkkez duydum böyle Bi hastalık. Neden kaynaklı acaba vücut kendimi bu hastalığa yakalanıp bulaştırıyor. Bilgilendirirseniz çok sevinirim.
(119 puan)
Kreşten geldi
(78 puan)
Agrisi herkeste olmayabilir, bizde olmadi. Kaşınmadı bile oğlum. Evdeki kacinci gunu ona da bagli. Sizsiz normalde duruyorsa o zaman da durur. Akliniz bence evde kalmasin, zehir edersiniz hastanede kaldiginiz dakikalari kendinize. Cocuklarla temas ettirmeyin, her seyi bir aradayken bulastiriyorlar birbirlerine.
-Reklam-
0 oy
(877 puan)
Benim kızım yeni atlattı canım.2. 5 yaşında. 3 gün hastanede yattık. İlk baş mide bulantısı ateş ile başladı sonra ayaklarında ellerinde genital bölgelerinde küçük küçük kızarıklık lar oldu. Ateş çok yükseldi serumla düşüyor yavaş yavaş. Doğuma denk gelmesi kötü olmuş. Ben 31 haftalık hamileydim bana bulaşmasın diye maske ile tuvalete falan götürdüm. Dikkat edin yaklaştırmazsan bebeğe geçmez canım çok kolay bulaşan bir hastalık değil. 7 gün sonra bulaşıcılığı bitiyormuş. 
(119 puan)
Doktor bebeğe senden de geçebilir dedi yetişkinler belirti göster miyor ama bulastirabilir dedi
(877 puan)
Bilmiyorum hayırlısı araştırdım kadarıyla hamilelere belirti gösteriyordu. Tabi doktorunuz daha iyi bilir. Sen maske tak önlemi al gerisi Allaha kalmış artık yapacak birşey yok çok geçmiş olsun canım
0 oy
(129 puan)
Geçen ay iki yaşındaki kızıma bulaştı. Evet çok çabuk bulaşan bir virüs ama çok korkulacak birsey yok. Kızımda çok kaşıntı oldu ağzının içindede çıktığı için iştah kaybı oldu ve bir kaç gün ates. Doktor kaşıntı için ilaç ve krem yazdı ve ates düşürücü. İlaçları kullanınca kızım çok rahatladı 1 hafta geçmeden bitti kaşıntı. Çeşme suyuyla kollarını bacaklarını yıkayın biraz dondurma verin, kaşıntı için surup alın çok iyi geliyor. Sıcak şeyler yedirmeyin, sıcak suyla yikamayin. Bebegede dokunmazsa bulaşmaz.
(119 puan)
Ben yarın hastaneye yatacağım nasil olacak annesiz nasıl iyileşecek sabahtan beri ağlıyorum
(129 puan)
Aslında yaşadığımız kadarıyla sadece kaşıntı rahatsız ediyor çocuğu kaşıntı gecirici surup yazdırın baya rahatlar görürsünüz. Kızım ilaç kullanmaya başladıktan  sonra hiç rahatsız olmadı sadece  iştahsızlık yaşadı yoğurt çorbası yaptım tavuk suyuyla sarımsaklı falan
(119 puan)
Cocukta su an sadcee ates ve ağız içinde minik minik kabarcıklar var döküntü olmadı
(129 puan)
Bizimde öyle başladı sonra vücuduna yayildi
0 oy
(303 puan)
Siz doğum yapana kadar geçer bulastiriciligi merak etmeyin. Stres yapmayın ki erken doğum olmasın. Hastalıkta Allah'tan geliyor elbet yolunuzu gosterir O. Allah'a bırakın. Sağlık diliyorum.
(119 puan)
Ben yarın hastaneye yatacağım nasil olacak annesiz nasıl iyileşecek sabahtan beri ağlıyorum

İlgili sorular

0 oy
10 cevap 267 göst.
4 Ekim 2018 Hamilelikte Anne Sağlığı kategorisinde bebegimmmmm (159 puan) sordu
0 oy
6 cevap 427 göst.
0 oy
1 cevap 100 göst.
11 Şubat 2021 Hamilelikte Anne Sağlığı kategorisinde Tugba burcu (194 puan) sordu

649,347 soru

3,420,927 cevap

4,252,581 yorum

183,524 üye

...