0 oy
280 göst.
Hamilelikte Testler kategorisinde (20 puan)

Merhaba anneler ve anne adayları! Sorum 2li test yani bebekte herhangi bir down sendromu riski varmi yokmu ogrenmek icin yapılan test.ben cocugum hastada olsa asla canına kıymam Allah'tan ne gelirse kabulümüz deriz.bu yüzden 2 li testi cok gerekli buluyormusunuz?

Cok kararsızım
Gebelik haftası 10+6

8 Cevap

0 oy
(23 puan)
seçti
 
En İyi Cevap
Bende seninle aynı fikirdeyim ve bu yuzden yaptırmadım ikili testi yaptırmayıda dusunmuyorum canım 12 +4 gunluk gebeyım bende 
(20 puan)
Rabbm sağlıkla kavuştursun yavrularımıza canım benm aynen devam edelim bakalm
(23 puan)
Aynen canım sende sıkma canını bısey olsa bile bunu ogrenıp hamılelıgımızı kotu gecırmenin anlamı yok her sekılde de onlar bizim canımız  morel bozmaya gerek yok bence
-Reklam-
+1 oy
(527 puan)
Kabul etmek ayri birsey, bilinclenip hazirlikli olmak ayri birsey.  Down send.olsa ahaa hemen al bitsin gitsin diyecek insan zaten yoktur herhalde ya. Ama hazirlikli olmak bilincli olmak ne bileyim belki o testtte birsey görecek digerlerini yaptirinca baska birsey cikacak ve tedavisi varsa geç kalmadan tedavi edilecek. Ama haberin olmassa geç kalinmişlik olacak. Herşey bizim icin, allah tasiyamayacagimiz dertler vermesin ama insanin icinin ferah olmasida sanki daha huzur veriyor..
0 oy
(431 puan)
Kabulde edecek olsanız kendinizi hazırlarsınız
(20 puan)
0.01 dediginiz ihtimali ben cevremde birebir gördüğüm icin söylüyorum en tanınmış doktorlar tanı koydu tek bir doktor değil belki oda bir imtihandır bilemeyiz onlar bebeklerine kıymadı Rabbimde merhamet etti.
(57 puan)
1 buçuk aydır ben bu durumdayım :( ne yediğim belli ne içtiğim
(431 puan)
Hanımefendi anne karnından su çekip baktılar mı?
Tanıyı test sonucu koyar defa onu bildirir ikili testle sonuç olmaz
(20 puan)
Gul45 size bebeginiz down sendromlumu denildi hastanede
(57 puan)
Evet :(
0 oy
(176 puan)
Bunu bir çok anne böyle düşünür canım onda sıkıntı yok ama doktor isterse mecbur yaptırmak lazım onların da tedbir amaçlı. Doktorum istedi ben ikisini de yaptırdım şükür :) Allah'ın izni ile her şey güzel olur zaten.
0 oy
(656 puan)
Ben yaptırmadım bu 3cu gebeliğim Allah'a şükür bir sorun yok şuana kadar olsada başımın üstünde yeri var insan asla kiymaz
0 oy
(418 puan)
Tabiki bi sorun olsa da aldırmam ama kızımda da yaptırdım şimdiki ikiz gebeliğimde de. Amacım kendimi hazırlamak ve doğunca bebeğe daha yararlı olabilmek. Ikiz gebelikte ilki riskli çıktı 3 lü tarama yapıldı temiz çıktı şükür. Ama 2 haftalık süreçte hiç kötü düşünmedim. Veren Allah  çok şükür dedim. Doğunca direk görmek daha çok yıpratır insanı. Ondan dolayı yaptırma taraftarıyım.
0 oy
(890 puan)
İkili tarama kesin sonuç vermez o yüzden ikili tarama riskli çıkınca bebeği alalım demez hiçbir doktor ya aminyosentez yapılır ya da fetal dna bunlarla kesin sonuç elde edilir .

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 126 göst.
2 Temmuz 2021 Hamilelikte Beslenme kategorisinde Berfin bulut (123 puan) sordu
0 oy
3 cevap 268 göst.

649,007 soru

3,419,584 cevap

4,250,812 yorum

183,444 üye

...