0 oy
360 göst.
Hamilelikte Bebek Sağlığı kategorisinde (3 puan)
Yardimci olurmusunuz lutfen. 35+4 haftaligim bebek 2180 gram dediler boyu cok kisaymis 31, haftayla uyumluymus. Bobrek genislemesi var. Tibbi müdahale gerekebilir dedi. Ama bazi anneler gecer diyor doğunca. Bulundugum sehirde cocuk cerrahisi yok dogunca mudale gerekirse . Bu durumu yasayan varmi gecer mi sonradan yasayan varmi ??
Gebelik haftası 35+4

5 Cevap

0 oy
(428 puan)
Evet geçiyor akrabamın torunu doğdu onda da vardı birkaç kez kontrole gitti çocuk büyüdükçe geçti gitti canım Allah sağlık versin inşallah Bebişine rabbim büyüktür 
-Reklam-
0 oy
(1 puan)
salam mendede dediler usaga sukur dogusda kecdi getdi
0 oy
(444 puan)
Geçmiş olsun canım. Yengem eylülde doğum yaptı. Yiğenimdede böbrek genişlemesi var. Boynu kolları hep yara bere içinde. Görsen pişik olmuş dersin. Çocuk doktoru. Çocuk nefroloji bölümüne zevk etti. İnşallah geçer. 
0 oy
(737 puan)
Böbrek genişlemesi bebekte gelişme geriliğine yol açar ne yazık ki. Benim kızım 2 yaşında ve hala anne karnından beri böbrekleri genişlemeye devam ediyor. Gelişimi yakında takip edildi hep. Bizde artık profları dinleye araştıra bu işte bilgi sahibi olduk. Cok şükür kızımda gelişme geriliği olmadı o yüzden bebeğin erken alınması gibi bir muhabbet olmadı. Bir hastam 8. Ayda sezeryanla alındı anne karnında gelişme geriliği vardı. Evreleri oluyor bu böbrek büyümesinin ve bebek doğmadan bunları bilmek mümkün değil 5. Evre dediğimiz en son evredeydi o bebek. 1.5 yaşında ameliyat oldu ve çok şükür şimdi gayet iyi ömür boyu kontrolleri sürecek tabii. Şimdiden çocuk nefrolog araştırmaya başlayın bu işin takibini onlar yapıyor. Bebek doğunca takipleri yapılıyor. Umarım geçer çünkü hidronefrozlu bebeklerin bir çoğu kendiliğinden iyileşiyor.
0 oy
(176 puan)
Bende 21+4 haftalığım banada söyledi doktor böbrek genişlemesi var diye ama kendiliğinden geçer dedi bende korkuyorum içimde o korku var geçer mi geçmez mi emin olamıyorum Rabbim sağlıklı ve sıhhatli bir şekilde versin kucağımiza.

649,666 soru

3,422,171 cevap

4,253,955 yorum

183,610 üye

...