0 oy
675 göst.
Hamilelikte Anne Sağlığı kategorisinde (64 puan)
Kızlar 21 haftaligim bebegim iri çıkti bende kiloluyum ve doktorum 20 ekimde gel şeker yüklemesi yapacaz dedi korkuyorum biraz sizin düşünceleriniz neler anlatir misiniz?
Gebelik haftası 21+2

9 Cevap

0 oy
(6 puan)
Hiç korkma ben 107 kiloyum bebegimde iri şeker filan çıkmadı Allah'ın izniyle hiç bir şey çıkmaz :)
(64 puan)
Benimde bu güne kadar hic sekerle ilgili bir sıkıntım olmadı sen şeker yüklemesi yaptin mi
(776 puan)
Ayy kuzu ben yaptirdim :D hic bir sey de olmadi .Milley ayyy yaptirma .Bebege zararli vs vs .İyi de hic mi ac karna cikolata yemedi bu insanalr hshshs .İnsanlar abartmayi sever hic korkma.Ben yaptirdim ne basim dondu ne nabzim yukseli hic bir sey olmadi gayet normaldim.Yaptir mutlaka kuzu.
(64 puan)
İyi geldi yorumun walla cok sagol
(776 puan)
Hic korkma asiri abartiyolar asiriiiiii ☺️ ben eve geldim o seker yuklemesinin uzerine bir de jelibon yedim :D bebis de suyu da gayet normal .35. haftadayiz seker vs de yok .Olsaydi eger hemen diyete baslycaktim .O yuzden onemli kuzu ☺️
-Reklam-
0 oy
(3,764 puan)
Şeker taramasını mutlaka yaptırın. Bir arkadaşımda şeker çıktı gayet güzel kontrol altına aldılar sağlıklı da beslendi. 2 hafta sonra bebeği gelecek
(64 puan)
Şeker yüklemesi yaparken tarama da yapiyorlar mi war mi yok mu diye kaclarda mesela özele gidiyorum ayrica
(3,764 puan)
Aslında yapılan işlemin adı tarama . İçeceğiniz sıvı iki dilim baklava kadar şeker. Bende hiç bir belirti yoktu haftada bir parmaktan tokluk sekerime bakıldı.
0 oy
(175 puan)
Benimde şeker yüklemem salı günü yapılacak 25+3de yapilacak 
0 oy
Kilolu gebeydim mizim normal bebek gidiyordu ama kontrol etmek istedi erken yukleme yapildi yuksek çıktı once diyetle kontrol altina almaya calistik olmadi. Sonra inauline basladim 37 haftada saglikli kiz bebek dunyaya getirdim. Bir haftalik kontrol sinrasi gebelik sekeri.oldugu ortaya cikti ve insulini biraktirdilar.
(64 puan)
Rabbim uzun ömürler versin ins konu ewlat olunca karar wermek daha da zorlasiyor bnm beş sene sonra oldu cok korkuyorum rabbime emanet ettim hayirlisiyla ins kucagima almayi nasip eder
8 yil evlilikten sonra ilk kizimi erken dogum sonrasi 10 gunlukkrn kaybettim. Simdiki kizim 12 yil evlilikten somra. Ama tedirgin olmak yerine tum testlerimi yaptirmayi tercih ettim. Rahat bir hamilrlik geçirdim.
(64 puan)
Rabbim kizina uzun saglikli omurler nasip etsin ins rabbim birde erkek annesi olmayi nasip etsin sana
0 oy
(643 puan)
Bende yaptırdım. Benim ailemde şeker hastalığı var diye özellikle istedi doktor. Bana yaptırma diye direten büyüklerimize rağmen yaptırdım. Herhangi bir sorun olmadı. Mutlaka yaptır. Öyle korkunç birşey değil. :) 
(64 puan)
Nasil yapiliyor peki seker yuklemesi
(643 puan)
Canım sabah 8-9 gibi gidiyorsun. Senden bir kere kan alıyorlar. Sonra şekerli karışımı iciyorsun. Aradan 1 saat geçiyor tekrar kan alıyorlar. Sonra 1 saat daha bekliyorsun. Son kez kan alıyorlar. Sonuçlarını da 45 dk 1 saat içinde zaten cıkmış oluyor. Beni çok korkuttular giderken ama öyle korkunç değil. Bildiğin şekerli soda gibi düşün:) bide ben 75 lik içmiştim:) 34 haftalık olduk unuttuk onları :)
(64 puan)
Anladim canim cok tsk ederim rabbim bi sancida kurtarsin ins
(643 puan)
Insallah :) allah tüm anne adaylarına yardim etsin... En güzel haftaların inan. Sonra bir ağırlaşıyor insan allah kurtarsın:)
0 oy
(856 puan)
Gebelik şekeri çok başka bir şey. Mutlaka yapılması gerekiyor.Ailede şeker olmayan da bile çıkabiliyor.Gwbelik bitince birsure daha takip edip ilacı kesiyor kar.
0 oy
(856 puan)
Yükledikleri şeker iki kutu kola içmiş kadar bir şeker.
(64 puan)
Çivi çiviyi söker hesabi şekeri durdurmak icin bünyeye  şeker weriyorlar enteresan aslında
0 oy
(418 puan)
Ben 2 hafta önce yaptırdım korkulacak gibi değil meyveli soda gibi bişey iciriyorlar. 1 saat sonra kan alınıp bakıyorlar bende çıktı ne yazık ki 2 haftadır kontrol ettik diyetle işe yaramadı bugün endokrine gideceğim bakalım ne diyecek 
(64 puan)
İns kontrol altina alinabilir canim
(418 puan)
İnşallah dua ediyorum bende sürekli şeker yüklemesi değil ama yemeyi seven biri olunca çıktıktan sonra zor oluyor :)
(64 puan)
Tatlı yemesem de yediklerimizin 100/90 i şeker malesef cikarsa cok zor gececek malesef
(418 puan)
Sağlıkla kucağımıza alalım da hepimiz
0 oy
(303 puan)
Şeker yüklemesi bende yaptırdım canım hiç bişey yok korkulacak şeker çıksa dahi en azından bilinçli olucak sın bu açıdan bak şeker yüklemesinde tek zorluk aç ve susuz kalmak oluyor ama sabah erkenden gidersen idare ediliyor 
(64 puan)
Sabah on da gel dedi benim doktor ins cikmaz yaa dua edin bana
(303 puan)
İnşallah çıkmaz kuzum Allahım korktuğumuz şeyleri başımıza vermesin sağlıcakla alalım kucağımıza ❤️
(64 puan)
Amin insallah

650,339 soru

3,424,630 cevap

4,256,829 yorum

183,780 üye

...