0 oy
366 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (1,702 puan)

Hanımlar yeni anne adayı olaraktan size bi sorum olacak  az çok bebek bakımını biliyorum ama insanın kendi bebeği olunca tereddüt artar bildiğini de unutur insan o yüzden doğum yapmadan önce belli. Bir bilgi kurs vs aldınız mı? Burada var bebek bakımı ama çok detaylı değil önereceğin iz bir sayfa bi şey varmı?

Ben doğum yapmadan önce herşeyi bilmek öğrenmek istiyorum benim gibi merak eden bilgisi pek olmayan anne çoktur şimdi o yüzden yardımcı olur musunuz:)

6 Cevap

+1 oy
(3,236 puan)
Valla canim benim ne kitaplar ne kurslar.. Yasayarak ogrenicez:) kitaplardan kurslardan aman bebegi sallamaya alistirmayin diye duyarsin mesela ama o bebek sanki boğazını skiyolarmis gni oyle içli içli aglar ki deseler ki gondolda salla. Sallarsin inan aklina bile gelmez kurslar kitaplar :) 
(1,702 puan)
Bi yandan haklısın da ne bileyim ağladığında neden ağlar susturmak için ne yaparsın ilk doğduğunda emzirme aralığı kaç saatte bir olmalı 40 ı çıktıktan sonra kaç günde bir banyo yaptırılmali Bıla Bıla bıla:)))
(3,236 puan)
Emiyosa agladikca emzirirsin. Mamada saat veriyolar zaten 2 saat bildigim kadaryla doktorun söyler zaten. Bebek sonucta ya karnı actir ya gazi vardir. Göbeği dustukten snra yıkanır kis bebegiyse 2 3 gunde bir yaz bebegiyse sicakliga bagli olarak yikanir. Bi de herkesin bebegi kendine ozel ben 2 3 derim baska biri cok bulur baska biri az bulur bu sayıyı.
(1,702 puan)
Anladım canım tşk ederim
-Reklam-
+1 oy
(856 puan)

Benm cevremde oyle kucuk bi cocuk falan olmadi hicbi bilgim yok ama zaten icgudusel olarak bazi seyleri.kesfedecegimize inaniyorum kitaolar veya kurs yuzeysel genelleme yaparak anlatir sen yasayarak yeri geldiginde yanlis yaparak ogrenceksin benm duusncem.bu sekilde simdiden cevremdekileride uyariyorum hata yapsam bile karismayin ben onu kendim ogrenmek istiyorum 

0 oy
(4,314 puan)

Bu icgudusel bisey heralde canim ya hic bilmeyen biri bile olsan onu kucagina aldiginda 10cocuk buyutmus kadindan dha tecrubeli olursun, cnku onu en iyi sen anlycan :)

0 oy
(7,364 puan)

Canım sağlık ocaklarının gebe okulları var ücretsiz hafta da iki gün uzman eşliğinde ders veriyorlar ona gidebilirsin özel hastanelerde de oluyor kurslar ama onların tabi belli bir ücreti var. Kitaplar var bebek bakımı konusunda onlardan okuyabilirsin ben deneme yanılma ile annemin destekleri ile buyuttum ilk kızımı artık tecrübe edindik ikincide kimseye ihtiyaç duymam diye düşünüyorum :)

(1,702 puan)
İkizz kardeşlerim vardı az çok annemle beraber baktık ama yinede yapamazsam diye endişe var
(7,364 puan)
Canım annelik = tecrübe yaşayarak bebeginle ilgilenerek bir şekilde öğreniyorsun. Anne ligin ilk üç ayı çok zor geçer sonra sonra bebekte kendini toparladikca sende anne ligin farkına varip keyfini çıkartmaya başlarsın. Teoride ogrenecegin hiç bir sey gerçek hayata uymuyor ama en azından aklının bir köşesinde ne yapabileceğine dair bir fikir oluyor tıpkı sey gibi okulda öğrenciler hep sorarya hocam bu polinomlari aritmetiği fonksiyonları gerçek hayatta nerde kullanacaz diye ama biz onları yine de ogreniriz:)) ışte çocuk doğmadan çocuğu öğrenmeye çalışmak böyle birşey
0 oy
(144 puan)

Devletin gelebelik egitimi var canim. Bagli bulundugun Saglik ocagindaki hemsireye söyle o seni yonlendirir. Ben gittim 6 hafta surdu. Benim de ilk gebeligim ve normalde bebekleri tutmayi bile beceremem korkarim yani :) Ordaki egitimde bebegin kaka renginn ne anlama geldiginden tut da, banyo yaptirmak, gaz cikarmak hepsini gosterdiler :)

(1,702 puan)
Saglik ocağına mi sorayım bunu
(144 puan)
Evet evet ordaki hemsireye sor canim
0 oy
(556 puan)

Valla canm 27 yasindayim  5 yaşında kardeşim var  kendi çocuğum gibi tecrübe edinmistm onun bakiminda   20 gün önce doğum yaptım  ne tecrübe ne cesaret  hepsi gitti pirpirikli acemi bi anne oldum resmen  annem teyzem derken  hepsi sen tecrubelisin nasıl böle oldun anlamadk dediler düşün hala yanlz kalamıyorum annemi birakamyrm  yanlz kalinca çocuğa bakamiycam gibi hissedyrm  :(( 

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 182 göst.
14 Ekim 2022 Doğum kategorisinde Burcuyunus (2 puan) sordu
0 oy
0 cevap 37 göst.
0 oy
6 cevap 677 göst.
25 Ekim 2018 Doğum kategorisinde Gamze metehan (68 puan) sordu

651,020 soru

3,427,236 cevap

4,259,772 yorum

183,999 üye

...