0 oy
703 göst.
Hamilelikte Bebek Sağlığı kategorisinde (170 puan)

Bebek doğdu diyelim eve gelince ne yaptınız.. bir tek bildiğim göbeği düştükten sonra yıkamak gerekiyormuş.. sonra bakımını nasıl yaptınız.. tuzlu su muhabbeti falan varmış bide :ninja:  Ekim sonu Kasım başı gibi dogcak bebeğim inşallah.. soğuklar da hastalıktan endişe ediyorum.. yatak odamız da ısıtıcı yok salonda yatircam bebeği klima açıp doğalgazda yok çünkü.. sizler nasıl yaptınız.. birde doğumdan sonra kendiniz için eve gelince duşa girdiniz mi hemen ay nasıl oluyor bu işler annem akıl veriyor Allah razı olsun ama 30 sene önce doğum yaptığı için bazı şeyleri unutmuş:ermm:

Gebelik haftası 36

11 Cevap

+1 oy
Zaten kisdayiz gobek bagi dustugunde yikarsin haftada 1 yikaman yeterli banyo yaptirdiginda 2 derece arttirisin sonra yine düşürürsün.

Kila kullanacaksan havanin kurumamadi icin muhakak odada islak havlu kapiya as.

Ilk bir ay yaninda yatar. Uykusu ve yeme duzeni yoktur. Istedi zaman bir sekilde belli eder.

Aglar bol bol kucak ister. Kucaga alistorma diyenleri kafana takma.

Ev islerine cok bogma o uyudugunda sende uyu sut icin uyku ve su ile protein agirlikli beslen.
-Reklam-
0 oy
(681 puan)
Bende merak ediyorum çok fazla
0 oy
(2,390 puan)
1 haftalikken göbek  dustukten sonra yikadik canim odada yıka  ortam sicak olsun usumesin bebek. Tuzlamak konusu kisiye göre  degisir
0 oy
(252 puan)
Doğduktan sonra ertesi gün yıkadık. Göbeği kuru tuttuktan sonra problem olmuyor 
0 oy
(2,539 puan)
Bende 34 um 37 de dogum planlaniyor zayif bebegim biraz beklemek gereksiz dedi doktor..valla bende antalyadayim klimali benimde odamda elektrikli isiticim var..odamdan cikarmamayi dusunuyorum.80 metre kare evimde 8 kisi olcaz cunku..annemle babam geldi.kaynanam kayinpeder gorumcem ve kucuk ogluda 2 gun once gelmeyi planliyor.malum covit var esime.soyledim bir sure maskesiz bizimle kimse temas etmesin dedim yikamayida gobegi dusunce yapmayi dusunuyorum acikcasi
0 oy
(577 puan)
Nasip ederse ocağın ortasında olcak oğlum bende göbeği düşünce yıkamayı düşünğorm hastaneden çktığı gün pamuklu bezle siler temzlerim ama hastaneden snra kendin ne zmn snra banyo yapıosn bilmiorm ama yanlş bilmiorsam normal doğumda yapablrsn sezeryanda da su geçirmez bant alsan yine yapsrsn bence 
0 oy
(262 puan)
Sezeryan doğum yapmama rağmen eve gelir gelmez yıkandım ve ameliyat yerimi kuruttum . Zaten doktor yıkayabilirsiniz diyor . Bebeği de gelir gelmez yıkadık göbeğini güzelce kuruladıktan sonra hiç sorun olmaz . 1 yaşına gelene kadar da her gün yıkadım . Tek yıkamaya çalışma kesinlikle mutlaka yanında birisi  olsun . Tuzlamaya gelince sakın bu tarz batıl şeyler yapmayın . Çok tehlikeli bu tarz şeyler .
0 oy
(1,306 puan)

Henüz doğum yapmadım ama bu konuda çok araştırdım sordum hatta uzman doktorlara bile sordum. Göbek kısmı kuru kaldığı sürece yıkamanın bir zararı yokmuş. Doğumdan sonra eve gelince yıkamayı düşünüyorum ben. Tuzlama konusunu ise Neonatoloji uzmanı şu şekilde açıklamış Cildi tuz ile ovulan bebeğin derisi zarar görür, yaralar çıkar ve mikrop kapması kolaylaşır. Ten kokusuna ve rengine hiçbir faydası olmaz. Üstelik deriden emilen tuz, bebeğin kanında tuz değerini yükseltir. Bebeğin sıvı kaybetmesine (dehidratasyon) ve bunun sonuncunda da böbreklerinin zarar görmesine (böbrek yetmezliğine), ölümlere neden olur. Cilt yolu ile tuza maruz kalan bebekte havale (nöbet), beyin kanaması görülebilir. O yüzden annem yapmak isteyecek ama ben izin vermeyeceğim küsse bile. Herkeste bu sorun olacak diye bir şey yok fakat hiçbir uzman bu konuda aksini söylemiyor. Duş konusunu ise doktorunuz sormanız daha iyi olacaktır çünkü sezaryende 2 gün geçtikten sonra normal doğumda çıkınca yapmak daha iyiymiş. Yine size kalmış bir şey bu tabiii ki. Rabbim sağlıklı doğum nasip etsin inşallah.

0 oy
(167 puan)
Merhaba,

Banyo göbek bağı düştükten sonra. Kış aylarında yeni doğan bebeği pek yıkamak gerekmez. Ben gün aşırı yıkamıştım.ama benim ilk çocuğum yaz çocuğu idi. Onun dışında, şekerli su verme asla. Tuz ile asla yıkama. Ölümcül sonuçları olabiliyor. Bol bol emzir. Dinlen bebeğimle zaman geçir. Hastaneden gelir gelmez banyo yapmıştım mesela ben. 2 gün hastanede kalmış olunca istedim. Dikilkerime sprey sıkmıştı doktor zaten. Bebeğin uyudukça sen de uyu yat dinlen. Vücudun toparlanıp normal düzenine dönmesi 40 günü buluyor. İlk 40 gün aşırı yorgun ve uykulu olman normal. Olmayan da var. Her bünyede farklı ilerliyor. 
0 oy
(382 puan)
İlk iki çocuğunu hastaneden gelince hemen yıkadım sonuncuyu göbeği düştükten sonra yıkadım ikisinde de bişey olmadı bazı doktorlar yikayabilirsiniz bazıları göbek düşünce yıkayın diyorlar karar sizin.Tuzlama kısmını azıcık suyuna koyuyorlar kayinvalideler ama ben hoşlanmıyorum bu tarz seylerden.Kendimde eve gelir gelmez yikandim hiç bir sakincasi yok normal doğum yaptım bana doktorum sadece ayakta yıkan oturma demişti o kadar 
0 oy
(864 puan)
Benimde ilk gebeligim çok bilgim yok ama göbek düştükten sonra yıkama olayını biliyorum düşene kadarda silersiniz artık banyoda ertesi gün yapılıyor sanırım yada doktordan doktora değişebilir bunu sorarsınız ama tuzlama konusuna gelince sakın böyle kulaktan duyma biseyi yapmayın.

İlgili sorular

0 oy
20 cevap 1,012 göst.
0 oy
2 cevap 414 göst.
0 oy
3 cevap 133 göst.
1 Eylül 2023 Doğum kategorisinde Betul34. (6 puan) sordu
0 oy
10 cevap 434 göst.

655,161 soru

3,443,309 cevap

4,277,476 yorum

185,117 üye

...