0 oy
232 göst.
Doğum kategorisinde (3 puan)
Merhaba kizlar tansiyon yuksekliginden dolayi cuma gunu sezaryen doguma giricem tecrubelerinizi almak istedim belden uyusmali mi oldunuz yoksa tummu uyutuldunuz daha sonrasinda cok agri yasadinizmi dikisleriniz ne kadar surede iyilesti ve sut meselesi 
Gebelik haftası 40

4 Cevap

+1 oy

37 hafta tansiyin yuksrliginden acil alindim

Once suyum geldi normal, basladi suni sanci verildi asagiya bir turlu inmeyince sezeryana alindim belden uyuşmalı olarak.

Bebegimi gördüm o ayri odaya ben yakin takio odasina akindim tansiyonuma bakıldı duzenli olarak. 2 saatte bir kızımı getirdiler. O gelmeden meme surekli masaj yapip uyardım. 

Bevek gelince cenesinden hafifce agzini acip meme basi dahil genis aldirdim. Tam sekilde agzi kapaninca yanaklarinda gidiklar gibi emme refleksini uyardim. Her durdukca devam ettim. O emerken konuştum. 

Ilk olarak buyuk tuvalete yapana kadar sadece sivi yemek veriyorlar. Ama süt icin bol bol su içtim hatta emdirirken devam ettim. Gaz cikarmak cok onemli kendini toparladigin gibi yürüyüş yaptiriyorlar. 

2 gun odadaydim uyusuklugum vardi ama ameliyat sızısı artik belli ediyordu. Tuvaletini tutmak zor oluyordu. Depend kullandim 2 gün.

Yatarken kalkarken kendine dikkat etmek önemli. Ayaktayken bebege bakim yapmak için yatagi yükseltiyordum

Eve geldigimdede yuksek yaraga cikanadim soylemesi ayip altima kacirmisligim var kolay inip çıkmak icin bebegimi babyneestle yanimda uyuttum oturma odasinda.

Ve imkaniniz varsa yaninizda size yardim edecek birisi en az 1 hafta bulunmalı.
-Reklam-
0 oy
(380 puan)
Bende burda bekleyeyim 
(681 puan)
Bende geldim :)
0 oy
(182 puan)
Ben iki sezaryen doğumu da yaşadım canım bana göre genel anestezi yani tamamen uyutulmak daha iyi ve rahat çünkü ilk doğumda belden uyuşturma ile yapıldı ve üzerimde hep doktorların dokunuşlarını parmaklarını hissettim bu beni çok rahatsız etmiştim. Ağrı konusuna gelirsek sonuçta bir ameliyat oluyoruz iki türlü de Ağrı oluyor ama ilk günden sonra hafifleyip toparlıyorsun. Ameliyattan sonra doktor kalmam gerektiğini söylüyor zaten ve ağrım var deyip yatma bol bol yürü bu sana çok fayda edecek.
0 oy
(1,779 puan)
Kişiye göre değişiyor bu . Şimdi biri çıkar çok kötüydüm der diğeri ben çok iyiydim der ben mesela çekmedim nerdeyse belden oldum 5 6 saat yatiosun uyuşma gece ne kadar uyuşma geçince dikiş daha yeni olduğu için bi yanma oldu bende baya hemde ağrı kesici iğne yedim hemen geçti.  Sonra devamlı hastanede yürüdüm 3. Gün ayaktaydım zaten kimisi var habire yatio ama sezeryanin en iyi ilacı kesinlikle yürümek sana tavsiyem yatma yoksa toparlayamazsin

650,471 soru

3,425,141 cevap

4,257,393 yorum

183,816 üye

...