0 oy
316 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (4 puan)
kapalı
Arkadaşlar perinatoloji bölümune gidiyorum ikiz gebeyim bir bebeğimde kafasında 3 kis göruldu.sonra kayboldu diğerinde de kalbinde parlaklık gözüküyordu down sendromu özürlü doğabilir göbekten sıvı alalım dedi doktor hayır dedim korkuyorum yaşayan var mı bu durumu????
Gebelik haftası 22
Kapatılma nedeni: Soru başlığı sorunuzu kısaca özetleyecek şekilde belirlenmelidir. Bu tarz soru başlıkları platform kullanışlılığını azalttığı için soru kapatılmıştır.

3 Cevap

0 oy
(548 puan)
Canım kuzenimin kızı içinde hamilelik döneminde down sendromlu olduğunu ayrıca kalbinde delik olduğunu ve isterse doğumu sonlandırma hakkının oldugunu söylediler kuzenim ne gelirse Allah'tan diyerek doğum yaptı onun için çok stresli bir dönemdi ama çok şükür hiçbiri yoktu çocuktu şuan 4yasina geldi gayette sağlıklı inşallah sende sağlıkla alırsın kuzucuklari kucağına ♥️
-Reklam-
0 oy
(77 puan)
Canım inşallah bir şey yoktur. Kalbini ferah tut. Ama şüpheyle hamileliğini zehir etme kendine bence amniyosentez sıvısına bakarak kesin olarak yorum yapabilir doktor aslında. Neden istemedin canım korktun mu biraz ?
0 oy
(970 puan)
Canım eğer sadece kalbinde bir tane parlaklık varsa korkma bence. bende de kalbinde bir parlaklık gördü ama diğer herşey çok iyi bu tek başına down sendromunu temsil etmez dedi.önceden bunu görünce direk down sendromu olabilir diyorduk ama sonra hep sağlıklı doğumlar oldu o yüzdenn bunun tek başına bir anlamı yok dedi. Birden fazla parlaklık veya başka bir yerde bir sorun daha olsaydı endişelenirdik dedi. Hacettepede görevli perinatologdu. 
(71 puan)
Ben bu durum için fetal DNA yaptırmıştım, ikizlere oluyor mu bilmiyorum ama %99. 9 sonuç veriyor
(28 puan)
Bende aynı şeyi yaşadım perinotoloji hocam tek başına bişey ifade etmez beb bütün bebeklerde görüyorum bunu gebeliğini sonlandırmayı düşünmüyorsan zaten amniyosentezi hiç yaptırıp takma kafana sonradan kayboluyor dedi.

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 107 göst.
0 oy
6 cevap 359 göst.
6 Nisan 2021 Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde Yeliz kaya (31 puan) sordu
0 oy
1 cevap 264 göst.

654,831 soru

3,442,066 cevap

4,276,145 yorum

185,004 üye

...