0 oy
209 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (214 puan)
Arkadaşlar lökosit değerim 48 çıktı referans aralığı 0-4. Doktor antibiyotik başlayalım diyor.? Lökosit yüksekliği ne demek ? DÜşük riski mi? HAMileliğim daha cok yeni ilaç kullanmasam düzelir mi?
Gebelik haftası 8

3 Cevap

0 oy
(873 puan)
Canım idrar yolu enfeksiyonu olmuşsun ne gibi şikayet in var di benim hamilelik döneminde 30 dan aşağı hiç düşmedi
(214 puan)
Hiçbir sikayetim yok. Sadece sabahları 1 damla beyaz akıntı geliyor o kadar. Koku yok ağrı yok rutin kontrollerde cıktı .hoca antibiyotik önerdi kullanmak istemiyorum ama. Ne yapabilirim. Sizin nasıl geçti hamileliğiniz?
(238 puan)
Benim 10 a yükselmişti, düzenli olarak bol su içtim geçti. Lokosit ve eritrosit ne zaman yükselip referans dışına çıksa ilaç kullanmadan hep su içtim ve hemen düzeldi
(873 puan)
Ya arakadaşlar bende biraz enfeksiyon olsun hemen bulantı yapıyor deli olacam sizde de oluyor mu yoksa bi bende mi
(214 puan)
Bende hiç belirti yok. İlaç kullandınız mu?
(873 puan)
Evet toz kullandim
-Reklam-
0 oy
(48 puan)
Lökasit idrariniz da bakteri olduğunu gösterir. Enfeksiyondan dolayı doktor ilaç vermiş.

Bol bol su içmenizi tavsiye ederim. 3 litreye yakın ayrıca idrarinizi geciktirmeyin. Enfeksiyonu tetikler.. Nemli iç çamaşırı kullanmayın. Günde 4 -5 defa değiştirdiğini hatırlıyorum.. Ayrıca ütüleyip giymeniz enfeksiyon dan korur.
(214 puan)
Siz ikaç kullandınız mı
(48 puan)
Benim 48 çıkmıştı. Artık sağ tarafimda ve kasıklarımda ağrı olmuştu.. bol bol su içtim 28 e indi.. Ama doktor yine yüksek diyince ilaç verdi.
(214 puan)
Hngi ilacı kullanmıştınız bana ağır ilaçlar verdi kullanmak istemiyorum birtek monurol diye bir ilacı kullanayım diyorum ama cokda korkuyoruö ilaco içersemmnolur içmezsem nolur bilmiyorum daha cok yeni gebelik
0 oy
(938 puan)
Lökosit idrar yolu enfeksiyonu demek. Malesef ilerler tedavisi olmazsa hem bebeğine geçer evet hemde düşük riski yapar. Biran öncedoktoruna görünmelisin. Eğer bir tedavi uyhularsa başlamalısın. Ben ilk gebeliğimde verdiği antibiyotikleri kullanmadım. 32 haftalıkken böbreklerim iflas etmeye geldi. Erken doğum sancıları başladı. Açılma olmayınca hızlı tedavi ile normale döndüm. Gebelikte idrar yolu enfeksiyonu çok önemlidir. Üzerinde durmalısınız canım. 
(214 puan)
Ya bazısıda antibiyotik kullanımı bebeğe zarar verir diyor. Bazısı bol su iç daha iyi diyor kkrkuyorum
(238 puan)
Bence öncelikle iki hafta boyunca düzenli olarak 2 lt en az su için. 2 hafta sonra tekrar tahlil verdiğinizde eğer azalma yerine artma olmuş ise o zaman ilaç düşünün derim
(214 puan)
Günde 2-2.5 lt su içiyorum tekrar suyu arttırayım
(238 puan)
Önemli olan düzenli içmek ve birden içmemek. Şişeyi elinize alıp birden bitirmeye çalışmayın. Akşama kadar yudum yudum öyle bitecek
(938 puan)
Dedim ya burda herkes kafasına göre konuşur. Sen Dr. Ne derse ona göre hareket et. Ve Dr. sözünden çıkma. İnan bebeğine enfeksiyon geçerse antibiyotikten göreceği sanılan zarardan daha daha büyük zararlar doğar. Allah korusun herşeye herkese kulağını kapat Dr.nu dinle sadece.

İlgili sorular

0 oy
0 cevap 92 göst.
0 oy
1 cevap 45 göst.
0 oy
2 cevap 66 göst.
20 Kasım 2023 Hamilelikte Anne Sağlığı kategorisinde Es. (444 puan) sordu

651,489 soru

3,429,261 cevap

4,261,778 yorum

184,135 üye

...