0 oy
394 göst.
Hamilelikte Anne Sağlığı kategorisinde (61 puan)
Dun şeker yuklemesi tesi yaptirdim kizlar sonuclarim yüksek çikmis Açlik - 91, 1 saat sonra - 197,  2 saat sonra - 183 olmuş. Doktorum Şekeri unlu gidalardan uzak dur dedi dahiliyeye yönlendirdi ve kontol edilmesi gerek dedi.Sizlerde boyle olan varmi? Neler yapiliyor şeker yuksek çikinca  :(((
Gebelik haftası 27

7 Cevap

0 oy
(100 puan)
Benim yüksek 25 haftaligim benim hem açlık hem tokluk yüksek cikti diyet ve insülin verdi 
(61 puan)
Cok gecmis olsun canim insAllah sag salim bebeklerimizi kucagimiza aliriz
(100 puan)
Aminnn ins canim
-Reklam-
0 oy
(162 puan)
Benim şekerim normal çıktı ama ablamın gebelik şekeri çıkmıştı ondq  hatırlıyorum canım. Doktor diyet vermişti ve o diyetin dışına kesinlikle çıkmaması gerektiğini söylemişti. Şeker bebek için çok tehlikeli bir durummus. Allah korusun erken doğuma sebep olabilirmiş.
(61 puan)
İlk gebeliğim 7 sene önceydi seker falan çikmadi onda çok normaldi hersey bu defa öyle olmadi hayirlisi bakalim
0 oy
(48 puan)
İki bebeğime de aynı şeyi yaşadım diyet ve insülin ile kontrol altında tutmaya çalışıyorsun ilk bebeğimi 35 haftalık doğurdum şimdi 34. Haftadayım doktorum 36 yı görsek yeter diyor 
(61 puan)
InsAllah saglikla kucagimiza aliriz bebeklerimizi
0 oy
(223 puan)
Benim sadece 1.saat değerim sınırın uzerinde çıktı diğerleri normal çıkmıştı . Dahiliye doktoru diyetisyene yönlendirdi. 10 günden fazla diyet listesine uydum tekrar gidip açlık tokluk şekerine bakıldı. Normal sınırlarda çıktı . Diyetine devam et dendi . Eğer yine tokluk sınırın uzerinde olsaydı insuline başlayacaktı dahiliye doktoru öyle dedi . Diyetisyene gitmeden zor bence . Çünkü karbonhidrat sayımına göre diyet listesi oluşturuyor . Benim listemde hiç ac kalinmiyor mesela. Gözün korkmasın yani . İlk çok üzülmüştüm kendi kadın dogum doktorum dünyanın sonu değil önemli olan kontrol altında olmak birçok kişide var korkma demişti o rahatlattı beni  . Bebeklerimiz için dikkat edeceğiz. Birde insülin kullanmak zorunda falan kalanlarda doğumdan sonra birakiyormus genelde hemen normale dönüyormuş şeker . Sağlıkla zamaninda gelsin bebislerimiz :) 
0 oy
(250 puan)
27_6 haftalığım banada 15 gün önce yapıldı ve senden daha yüksek çıktı canım dahiliye ve diyetisyene gittim tokluk normal şuan açlık çok az yüksek açlığı dengelesin diyetisyen dedi düşüyor diyetle hamur işi beyaz ekmek patates muz pirinç gibi gıdalar tüketmiyorum ve diyetisyenim ara öğünler vererek aç kalmamı sağladı acıkmıyorum dahiliye düşmezse ilaca başlarız dedi ama benim düştüğü için sadece kontrol edicez dedi ..
0 oy
(378 puan)
Benim 2. Saaate 251 çıkmıştı 37 haftalığım şuan . Diyet yapıyorum insülin vermedi bana . Şimdi doktor sana şeker ölçüm cihazı aldıracak dahiliye bölümü. 1 haftalık diyet verecek sana . Eğer diyetle şekerin normal seviyede kalırsa insülin vermeyecek. Diyet yaptığın halde yükselirse yine insülin gerek. Benim ki diyetle düştü az kaldı 4 gün sonra doğum yapacağım inşallah.
0 oy
Seker olcum cihazı alip duzrnli olcum yapacaksin.Oncelikle, şeker,  karbonidrat ve paket gidalardan uzak duracaksin. Diyete ragmen srker takiplerin yuksek cikarsa insulin kulkanacaksin canim.

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 403 göst.
22 Aralık 2021 Hamilelikte Anne Sağlığı kategorisinde Melekozz (149 puan) sordu
0 oy
2 cevap 148 göst.
26 Nisan 2021 Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde Asya04 (22 puan) sordu

648,242 soru

3,416,943 cevap

4,247,639 yorum

183,240 üye

...