0 oy
265 göst.
Hamilelikte Anne Sağlığı kategorisinde (15 puan)
Merhabalar. 6. Haftanın sonlarındayım. Demir eksikliğim var. Demir takviyesine şimdi mi başlamalıyım yoksa 12. Haftadan sonra mı hamileliğin başlarında demir eksikliği yaşayan varsa sorumu cevaplayabilir mi?

   Bir de D vitamini b12 vs testleriniz size kaçıncı haftada yapıldı bana doktor henüz yapmadı..

    Şimdiden teşekkürler. 
Gebelik haftası 6+6

4 Cevap

0 oy
(347 puan)
Cnm bende hamileliğin başlarında demir değil ama D vit. Eksikliği vardı onun için erken olmasına rağmen dekavit başlatmıştı doktorum gebeliğin başından bu yana kullanıyorum şimdi demir ilacına başladım. Doktorun onerisine göre alabilirsin cnm 
(15 puan)
Burada aile hekimliği yapmıyor ama farklı bir yere yaptırabilirim teşekkürler cevabınız için.
(347 puan)
Rica ederim cnm hayırlı olsun bebisinde ins. Birde aklıma geldi gebelikte enfeksiyon genelde sık gorulen bı durum gebeliğinin başındasin hergun 1 yemek kaşığı kadar turna yemişi yemeni öneririm . Ben son bir ayıma kadar kullandım sonra yiyemez oldum tatlıya karşı tiksinme di gebeligimde o yüzden yoksa tadında sıkıntı olduğundan değil şimdi 27 haftamdayim enfeksiyon çıktı. İns kendimi yine zorlayıp yemeye basliycam aklında bulunsun hiçbir zararı yok ilaç yerine doğal kuru meyve. Fikrin olsun dıe soylemek istedim.
(15 puan)
Çok teşekkür ederim sizin de hayırlı olsun enfeksiyon biraz sarı akıntı var ama doktor koku vs olmadığı sürece sıkıntı yok dedi. Ama söylediğiniz çok iyi oldu deneyeceğim baya önemli bir konu enfeksiyon da.
(347 puan)
Benimde öyle cnm sıkıntım yoktu akıntım oluyordu ama idrarda bakteri çıktı şimdi antibiyotik başlattı ins herkese rabbim şifasını versin.
(15 puan)
Amin acil şifalar inşallah güzel düşünelim güzel olsun.
-Reklam-
0 oy
(2,793 puan)
Sonradan başlanıyor diye biliyorm hepsinin belirli bi haftasi var. Demir eksikligini giderecek yiyecekler yemelisin.
(15 puan)
Teşekkürler
0 oy
(830 puan)
Ben 4 haftalıkkrn öğrendiğimde hepsi yapılmıştı cnm hatta o testlerde bende troid hastalığı öğrenip hemen ilaca başlatmıştı. Bence eğer demir eksikliğini biliyorsan mutlaka iste doktorunda ztn sağlık ocağı ücretsiz yapıyor çoğunu
(15 puan)
Haklısınız özel bir doktora gittiğim için muayenehanesi var hastanede de değil. Her zaman ulaşamıyorum. D vitamini için bugün soracaktım randevusuz görüşme kabul etmiyor dediler başka bir şey için kan verip döndüm. Tahliller e nabızda bile görünmüyor. Sanırım başka doktorlara da danışmam gerekecek.
0 oy
(1,362 puan)
10 haftalıkken tüm tahlilleri yaptı doktorum o zamana kadar sadece ulturasonla kontrol sağladı ve folik asit kullandırdı
(15 puan)
Teşekkürler cevabınız için. Sanırım her doktorun yöntemi farklı.
(1,362 puan)
Aynen öyle ama demir eksikliğiniz varsa bunu direk söyleyin

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 148 göst.
0 oy
1 cevap 55 göst.
0 oy
2 cevap 84 göst.

657,213 soru

3,451,634 cevap

4,287,874 yorum

185,635 üye

...