0 oy
147 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (216 puan)
Doğum kontrol hapını bıraktıktan sonra gebe kaldım düşükle sonuçlandı.

Şimdi adetim çok düzensiz. 40-45 günde bir geliyor. Gebeliğe engel olur mu sizce?

4 Cevap

0 oy
(724 puan)
Yumurtlama ile ilgili bir sorununuz var belli ki. Öncelikle onu düzene sokmak gerek. Bunun cevabını en iyi doktorunuz verir hormon tahlili yaptıktan sonra. Benim de reglim hep gecikirdi böyle  Adetin 3.günü hormon testi yaptırın. En doğru cevabı ondan sonra alırsınız. 
(216 puan)
Ama geçen ay düşükle sonuçlanan gebeliğim oldu. Bu yumurtlamada sorun olmadığını göstermez mi?
(724 puan)
Geçen ay diye belirtmemişsiniz düşüğü.  Çok geçmiş olsun. Düşükten sonda düzensizlik normal bildiğim kadarıyla. Hem düzensizlik demek için birkaç ay bu şekilde devam etmesi gerek. 1 aylık gecikmeye düzensiz adet diyemeyiz. Biraz vücut dinlensin müsade edin. Birkaç ay böyle devam ederse o zaman yumurtlama ile ilgili sorun düşünülür. Düşüğün sebebi araştırıldı mi?
(216 puan)
Hayır araştılmadı. Doktorum 1 kere adet gördükten sonra gebelik düşünebilirsin  demişti. Teşekkür ederim.
(724 puan)
Ben olsam herseyden önce düşük sebebini öğrenirdim. Allah korusun aynı sıkıntıyı tekrar tekrar yaşayan insanlar var. Bu sizi maddi manevi çok yorar.
-Reklam-
0 oy
(79 puan)
Valla bnm oleydi ve gebelik olmuodu sonra 32 günde bir oldu sonra gebe kaldım 
0 oy
(15 puan)
Adetin düzensiz ve uzun süre olması gebe kalmaya engel değil sadece yumurtlama tarihini saptamak zor oluyor o yüzden gebe kalinamiyor. Benimde 40-45 günde bir oluyordu adetim ben yumurtlama testi kullandım ilk kullandigimda gebe kaldım. Denemenizi öneririm.
(216 puan)
Çok teşekkür ederim. Kullandım ve direk hamile kaldım bende şükür, ama malesef düşükle sonuçlandı...
(724 puan)
Engel değil demek doğru değil. Sizde engel olmamış bende engel oldu. Eğer bu düzensizliğin sebebi polikistik over gibi bir şeyse veya başka bir sorun varsa engel olabilir. Adet gecikmesi kendi başına bir rahatsızlık değildir. Vücutta ters giden bir durumun sonucudur. O durum tesbit edilip tedavi edilmediği sürece sağlıklı gebelik geçirmek hatta gebe kalmak mümkün olmuyor bazen ne yazık ki.
0 oy
(19 puan)
Ben ilk hamileligimi 6 haftada dusurdum ama sonraki ay adet olmadim hemen kizima hamile kaldim dogum gunumu ve haftaligimi ultroson ile biliyordum ve su an 9 yasinda Sukurler olsun insaAllah sizde kalirsiniz
(216 puan)
Inşallah çok teşekkür ederim. Allah bağışlasın. Ben düşükten 40 gün sonra adet oldum Umarım gelcek ay olmam ve gebe olurum hayırlısıyla...

İlgili sorular

653,823 soru

3,438,327 cevap

4,271,821 yorum

184,750 üye

...