0 oy
1,210 göst.
Hamilelikte Bebek Sağlığı kategorisinde (793 puan)
Kızlar bebeğin haftası arttıkça haraketi azalır derler ama benim bebek haftası arttıkça daha da haraketli olmaya başladı acaba bebeğim zayıf mı kaldı onun için mi haraketli?

34 de 2360 gramdı 
Gebelik haftası 35+2

9 Cevap

+1 oy
(106 puan)
Alakasi yok tabiyki 
-Reklam-
0 oy
(109 puan)
Onunla ilgili olduğunu sanmıyorum. Bende 35+4teyken 3 kiloydu. Doktoruma özellikle sorduğum bir soruydu hatta çok hareketli olması. Normal bebekler sabah anne aç karnınayken hareketsiz olurlar yemek yiyene kadar. Ben zaten sabaha kadar hareketlerinden uyuyamayıp en son 2 saatliğine sızdıktan sonra yine gözümü açar açmaz hareket mesaisi başlıyor. Açlık, tokluk, benim yorgunluğum, dışarıdaki gürültü, sessizlik, sevdiğim şeyleri yemem. Hiçbiri bir etken değil. Etken olduğunu anlamam için fırsat vermiyor sürekli hareketli olduğu için. Neye tepki veriyor anlamıyorum. Hayata ve türkiyede doğacak olmaya tepkili daha doğmadan diye düşündüm en son :) 

Şaka bir yana doktorum hareketli olmasının daha iyi olduğunu söyledi. Hareketsizse asıl o zaman sıkıntı oluyor dedi. Her çocuğun karakteri farklı, başka şeylere yormaya gerek olduğunu düşünmüyorum. Çevremde kime çok hareketli desem maşallah de diyip herkese söyleme diye de uyarıyor. Tek endişemiz doğduktan sonra bu enerjiyi biraz uykuya harcamaları olsun :)
(793 puan)
Maşallah maşallah inanın ne diyorsanız aynısını bende yaşıyorum açlık tokluk hiç fark etmiyor her an haraketli hatta bazen bu bebek uyumuyor mu diye soruyorum kendime umarım doğacağı zaman uyuyan ve sakin kalan bir bebek olur :))
0 oy
(103 puan)

Benim bebek iriymis ama çok hareketli elhamdulillah

(793 puan)
Maşallah inşallah bizimki de kilo yönünden de sağlık yönünden de iyidir :)
(103 puan)
İnşallah Allah hepimizin yardımcısı olsun .saat 8lere kadar uyutmuo benimki valla bitirdi beni artık .gündüz sesi cikmio gece kıpır kipir
0 oy
(3,764 puan)
Hayır ilgisi yok. Hareket konusu tamamen bebeğin bireysel yapısıyla ilgili. Ya yerim onların fıtratını :)
0 oy
Hareket çok ediyor diye geceleri uykum kalmadı 29+5 Ken 1700 çıktı kilosu asla alakası yok 
0 oy
(890 puan)

Benimki de 33+5 haftalık ben asla uyuduğunu düşünmüyorum hareketleri yavaşlıcağı halde artıyor geceleri karnımın titremesiyle uyanıyorum sürekli tekme elini kolunu çekiyor resmen hiperaktif doktorum hareketli bebek sağlıklı bebek diyor ama bı bebek hiç mi uyumaz :D bunu yazarken bile tekme yiyorum şuan 

0 oy
(167 puan)
Alakası yok. Hareketli bebek anne karnında mutlu bebektir :)) kiloya takılmayın doğar doğmaz arayı kapatıyorlar zaten. Benim ki kıpır kıpır oturuşumu sevmez değiştirine kadar tekmeler. Oturmam istemez yatana kadar tekmeler :)) bazen beni oyuna çağırmak için tekmeler. Bol bol sevin karnınızı konuşun onunla :)) 
0 oy
(277 puan)
Benimkide karnimda dur durak bilmezdi halen aynı dogdu daha beter oldu genede çok şükür;))
0 oy
(160 puan)
Doktorum her muayenede hareketli bebek sağlıklı bir bebek olduğunu gösterir bize der

İlgili sorular

0 oy
9 cevap 1,001 göst.
6 Ağustos 2021 Hamilelikte Bebek Sağlığı kategorisinde SsevdaA (793 puan) sordu
0 oy
12 cevap 496 göst.
0 oy
0 cevap 82 göst.

651,022 soru

3,427,243 cevap

4,259,787 yorum

184,000 üye

...