0 oy
185 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (788 puan)
Bebeğim Allah izin verirse ocak ayında doğacak. Yaklaşık 5 yıldır manavgatta yaşıyorum kışın hep klima ile ısınırdik. Geçen sene soba yaktık ve sobanın olduğu odada uyuduk.bu sene de acaba yine soba yaksak gece yatak odasına geçip klima ile ısınsak bebeğe zararı olur mu ki acaba ? Sıcaklık değişiminden falan..yoksa hiç soba yakmasak klima ile mi isinsak ? Salonda da yatak odalarında da klima mevcut ama acaba bebeğe yeterli gelir mi ? Sizler nasil yaptınız ya da nasıl yapmayı planlıyorsunuz? Of ya bir dogalgaz gelemedi,kalorifer hiçbir evde yok çok sinir bozucu resmen 
Gebelik haftası 27+5

5 Cevap

0 oy
(3,235 puan)
Bilgim yok ama sobalı ev bebeğe uygun mudur bilemedim. Ben olsam klimayla ısınırdım sanırım. Klimanın da bakım zamanını geçirmezseniz bir şey olmaz yeterli gelir.
(788 puan)
Ben de bilemiyorum işte kafam çok karışık yani en soğuk olduğunda minimum 8 dereceye falan düşüyor gece.. aslında soğuk değil klima zaten yeterli geliyordu ama gecen sene ben nedense ısınamadım bir türlü sobanın da keyfine varmak istedik soba yaktık. Aslında çocuklukta çoğumuz sobalı evde büyüdük ama ..buraya tasindigimizda kızım 1.5 yaşındaydı hiç üşüyüp hasta olmadı ama yenidogan farklı biraz
(3,235 puan)
Yenidoğan bebekler için ideal oda sıcaklığı 22-24 C deniyor. Termometre alıp ölçebilirsiniz aslında, bilmiyorum ben sobalı evde yaşamadım ama illaki ufak da olsa zararı vardır gibi geliyor.
(573 puan)
Yani sobalı ev neden uygun olmasın anlayamadım ? Hangimiz dogalgazlı evde büyüdük ki :) ben 3 sene olucak köye yerleştik herkes sobalı evde büyütüyor tamam soba tehlikeli ona dikkat edilmesi gerekiyo tütmemesi için heleki kömür sobası yakıyorsanız sürekli kontrol edilmesi lazım ama soba klimadan daha iyi emin olun ben şuan istanbuldayım dogalgaz var ama 40 ,çıkınca gene köye gidicwm bizde bi odada yakıyoruz soba aynı odada kalıyoruz dikkat edildiği süreçte bir sorun olmaz :)
(3,235 puan)
Bilmiyorum tozu falan sıkıntı olabilir diye düşündüm akciğerler için. Ben hiç sobalı ev görmedim, doğalgazlı evde büyüdüm de o nedenle inanın bilemiyorum. Klimanın bakımı ve temizliği zamanında yapıldığı sürece bir sıkıntısı yok. 2 sene bakım yapılmayan klima tabiki hastalığa neden olur ama.
(573 puan)
Benim annemde antalyada kepez de onlarda klima kullanıyor ama kışın kalmadım orda hiç bilemedim soğuk olur ama orasıda . Sobada da her sürekli önünü temiz tutucaksınız ki soba daha iyi ısıtır odayı klimayı bilemiyorum bende :)
-Reklam-
0 oy
(264 puan)
Ben Alanya avsallardayim. Iki sene önce kızım Eylül ayında doğdu ve kışın klima ile ısıttık evi. Oğlum da Allah izin verirse Aralıkta doğacak onda da aynı şekil klimayı açacağım. Benim alt komşum da üst komşumda soba yaktıkları için hava çok soğuk olsa bile evin içi öyle aman aman bir soğuk olmuyor. Klima yetiyor. Bebeğiniz erkek mi kız mı bilmiyorum ama erkek bebekleri sıcağı pek sevmez diye biliyorum. Daha tecrübe etmedim ama yaşayıp göreceğiz inşallah :) 
(788 puan)
Erkek bebek annem de aynı şeyi söyledi ev evet sıcak oluyor ama üst komşum taşındı,dubleks ev satılık suan .oradan ısınma yok ,alt kat da dükkan..Bi an korktum çocuğu hasta etmekten ama yeterli gelir herhalde ya ..oda termometremiz de var çok aşırı soğuk olursa da elektrikli soba ile destekleriz olmadi ya ..benim kız da sevmez sıcağı ben de çok sıcak ortamda bunalirim insallah oğlum da bize çeker:)) siz biraz daha şanslısınız alt üst kartlardan dolayı:)
0 oy
(130 puan)
Ben Manavgatta yıllarca oturdum şimdi alanya ya geçtik iş gereği buraya taşındık klima yeterli ben klimal ile büyüttüm temizlik ve bakımını yaptırdıgin sürece sıkıntı olmuyor
0 oy
(1,310 puan)
Benim evim sobalı hiçbir sorun etmiyor soba yakmak daha mantıklı klima çarpıntı yapabilir çocuğa bana çarpıntı yapıyor hayatta klima önünde ben uyuyamam o da bir bebek
0 oy
(90 puan)
Bence klima daha mantıklı ben Manavgat değil ama Mersinde klima da büyüttüm kızımı bir sorun yaşamadık hava nemlendirici aldım içine 1 2 damla lavanta yağı damlattım onu açıyordum oda havası kurumasın diye :) sobada bilmiyorum bir anda içeri ısınıyor sönmeye yakın soğunmaya başlıyor sürekli yakmak gerekiyor uğraştırıcı oluyor biraz bebekle de uğraşabilir misin vaktin olur mu bilmiyorum soba bana hep zahmetli gelmiştir tabi benim ki biraz üşengeçlik :) 

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 65 göst.
0 oy
3 cevap 287 göst.
0 oy
1 cevap 69 göst.
13 Eylül 2023 Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde Hazal. (9 puan) sordu
0 oy
2 cevap 63 göst.
7 Ağustos 2023 Doğum kategorisinde Mihriban4607 (44 puan) sordu

650,928 soru

3,426,953 cevap

4,259,436 yorum

183,975 üye

...