0 oy
2,050 göst.
Doğum kategorisinde (21 puan)
Doğum yaptım.  Bu sabah 10 buçukta kendi sancılarım başladı.  Açıkçası çok düzenli değildi sancılar.  Ilk sancidan sonra 1 saat sonra oldu. Sonra 5, 6 dk bir 3 defa oldu. Sonra 20 dk sonra 25 dk geçtikten sonra oldu. Birara hiç geçmedi sanki . 1 saat yolum olduğu için yola çıkalım dedim eşime.  Bu arada sancim başlayınca bir arkadaşım suya meryem ana otu koydu ve meryem süresini okudu. Ot açıldıkça rahîm de açılıyormuş.  Peygamberimizin kızı hz.Fatıma ebeymis o yaparmış.  Ben de yolda sürekli ya şafi çektim . Inşirah suresini okudum . 1 saat evde sancı çekmiştim 1 saat yolda çektim.  Yoldayken 10 dk da bazen 8 dk da bir sancim olmaya başladı.  Hastaneye geldik sancim bi anda kesildi sanki. Hafif bi sancı vardı.  Bi baktı ebe 8 cm açıklık var.  Korku ve stresten sancı kesilebiliyormuş.  Benim de öyle oldu. Suni sancı verdiler sancı girdikçe ıkın dediler basta yapamayacağım dedim sezeryan istedim deli misin 8 cm açıklık var bir iki ikinmayla doğar dedi ebeler. O an bi cesaret sancı girdikçe ıkindim.  Ilk ikisi deneme gibi oldu pek basaramadim sonra nefesimi tutabildigim kadar tutarak sonuna kadar bir ıkindim bi anda bebeğin başı cıktı O bana daha da cesaret verdi ikinci güzel ve kuvvetli ikinmamda bebeğim çıkıverdi.  Normalde canım çok tatlıdır ağrı eşiğim çok düşüktür.  Ama bir cesaretle kendinize güvenin ve çokça dua edin Rabbim yardım ediyor.  Meryem ana otunun çok faydası olduğunu düşünüyorum.  Doğum bitince otun sudan çıkarılması gerekiyor.  Arkadaşım otun bir anda çok güzel bir şekilde açıldığını söyledi.  Doğum bitince msj attım ve çıkardı otu sudan . Unutmamak lazım suda yoksa rahimde sıkıntı olabiliyormuş.  Herkese hayırlı doğumlar diliyorum.  Sorunuz olursa cevaplarım.  Sanci doğum toplam 3 saat sürdü yani.
Gebelik haftası Doğdu

24 Cevap

0 oy
(67 puan)
Maşallah Sübhanallah Herşeyi yaradanın nimetleri bitmiyor❤ Allah analı babalı sağlıkla büyütsün inşAllah 

Meryem süresi Ve peşine hangi duaları okudu acaba tam yazabilir misiniz?
(21 puan)
Çok sağolun.  Meryem suresini arkadaşım okudu ben okumadım. Ben yolda sürekli ya şafii dedim. Inşirah suresini okudum anlamında kolaylık var. 1 tane de fatiha okudum  hz.Fatima annemize hediye ettim ebeymis ya manevi olarak yardımı olur belki diye. Duymuştum bunu daha önce.. evden çıkmadan ada çayı ve papatya çayı karıştırıp içtim 3 tane hurma yedim . Bir de yine evden çıkmadan belden aşağıma duşta sıcak su tuttum on onbeş dakika.
-Reklam-
0 oy
(2,349 puan)
Gözün aydın canım Allah analı babalı sağlıkla büyütmeyi nasip etsin inşallah.. bize de kolay dogumlar nasip olur inşallah..
(21 puan)
Amin inşallah sizlerin de kolay olsun kısa sürsün.
0 oy
(376 puan)

Canım Rabbim bahtını güzel yapsın sağlıkla büyüsün :)darısı bizim başımıza 

(21 puan)
Amiinnn canım çok sağol.  Şimdi 12 günlük oldu gaz sorunlarıyla uğraşıyorum.  Her dönemin bir zorluğu var
(376 puan)
Öyle canim haklisin benimde son 9 günüm  kaldi  paşamız  makat geliş ilk gebeligim bende normal cok istedim ama sezeryan olucam sağlıkla gelsinde başka bisey istemiyorum :)) ama arkadaşım gaz sorunu olursa bebeğinde kiraz sapını mikrodalga ısıt bebegin çorbalarının içine koy demişti cok rahatliyormus sende rezene iç demişti bana aklında olsun kuzum şifa olsun
(21 puan)
Kiraz yoktur ki artık  kiraz çekirdeği yastıkları oluyormuş internette onu duymuştum alayım bari. Onu ısıtıp karnına koyuyormuşuz.  Kiraz sapı aktarda falan satılır mi acaba rezene kimyon anason karıştırıp demleyip içiyorum
(376 puan)
Aynen canim kiraz sapı aktarlarda bulabilirsin insallah şifa olur  ikinizede ;)
0 oy
(645 puan)
Normal doğum dan çok korkuyorum inşallah benim de zamaninda böyle saglikla dogar.

Gözünüz aydın Allah analı babalı büyütsün inşallah
(21 puan)
Çok teşekkür ederim.  Amin inşallah darısı başınıza

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 218 göst.
6 Şubat Doğum kategorisinde Tuana.. (382 puan) sordu
0 oy
1 cevap 174 göst.
0 oy
3 cevap 115 göst.

651,081 soru

3,427,520 cevap

4,260,060 yorum

184,020 üye

...