0 oy
357 göst.
Hamile Kalamama kategorisinde (215 puan)
Özür dileyerek soruyorum acaba ilişki 2 gün üst üste mi olacak yoksa 1gun araylamı

7 Cevap

0 oy
(1,632 puan)
Ben ovulasyon günlerini ard arda değerlendirdim 3 gün 
(215 puan)
Gebe kaldnmı cnm
(1,632 puan)
Evet 25 haftalik hamileyim
(70 puan)
Bende ayni şekilde 20 deyim
(126 puan)
Ovulasyon günlerini hiç boş geçme derim :)
-Reklam-
0 oy
(294 puan)
Yumurtlama yani koyu kırmızı gordugunuz surece 1 gun arayla siliklestigi gun kesinlikle iliski olmasi en dogrusu.

Cunku koyulamasi demek yumurtlama baslamis demektir. Lh en piktedir ve yumurtayi catlatmaya calisir. Yumurta catladiginda lh duser ovulasyon testi siliklesir. Yumurta catladiginda dollenmeye hazirdir. Yani spermle karsilasmasi gerekirki uygunsa dollensin ve catladigi andan itibaren ortalama 24 saat yasar yani spermle bu 24 saatle karsilasirsa dollenme olur. Bu sebeple siliklestigi gun yeni sperm gondermek onemli o gun kesinlikle iliski. Koyu kirmizi yani yumurtlama doneminde de bir gun arayla iliski olmasinin sebebide ne zaman catlayacagi belli olmadigi icin icerde hazir sperm bulunmasi icindirki sperm kadin rahminde yaklasik 72 saat canliligini koruyabiliyor. Aniden catlama yada iliski olmazsa icerde hazir olmasi icin koyu ciktiginda birgun arayla iliski. Bir gun arayla olmasi erkek icin onenli daha dinamik ve saglikli sperm birikmesi icin. Yani hergun olursa yumurtlama döneminizde uzun surerse erkekte kadinda bikar yorulur. Stres olur asil onemli gun olan catlama gunune enerjiniz kalmaz.

Ozet olarak koyu ciktigi ilk gun iliski koyuluk devam ettigi surece bir dolu bir bos. Siliklestigi gun kesinlikle iliski.... Ayrica o gecelerde esinize bitter çikolata ve sade turk kahvesi icirin. 
(215 puan)
Yumurtlama 15 catlamayi 16da gördüm iki günüde değerlendirdim cnm
(294 puan)
Super cabukta catlamis iyi yapmissin. Hakkinda hayırlisi inşallah mujdlenirsin...

Bu arada gebe kalmak isteyen tum kadinlarin dikkat etmesi gereken bazi hususlar var bahsetmek isterim. En basta sigara ve alkol kullaniminin sifira inmesi lazim. Kabiz olmamaya calisin. Cok sicak su ile dus aliyorsaniz bundan vazgecmelisiniz. Usumeyecek derecede ilik su ile dus alinmali bol su tuketilmeli. Bitki cayi tuketimi durmali ıhlamur bile icilmemeli. Enfeksiyon olmamak icin dikkat edilmeli.
0 oy
(886 puan)
Bana doktor yumurtlama görünce 12 saat ara ile 4 kere dedi biz doktor kontrolünde idik ovalasyon testinde ama arkadaşıma çatlama olunca 2 gün arka arkaya demiş doktoru 
0 oy
(3,235 puan)
Doktorlar günaşırı ilişki öneriyorlar bunun nedeni eşinizde bir sperm problemi olup olmadığını bilmediklerinden. Baktırdınız ve bir problem yoksa her gün ilişkiye girmenizde bir sakınca yok.
0 oy
(1,592 puan)
Yumurtlamayı gördüğün gün,ve çatlamayı gördüğün gün mutlaka değerlendirilmeli
0 oy
(242 puan)
Açık konuşayım:) ben ilk ovulasyon testını denedım 1 gün ara vererek. Catlama gününü ve ondan sonraki günüde degerlendırdım fakat ilk seferde olmadı. İkinci ovulasyon testinde regl bittikten sonra değerlendirme yapmadık gunlerı evimizde degıldık o yuzden. Eve geldıgım gun ovulasyon testını yaptım silik cızgı cıktı yanı yumurta çatlamıs o gunu degerlendırdık ve bir gun sonra her ihtimale karsı tekrar ilişki yasadık o ay hamıle kaldım. Yani 1 hafta ilişki yasanmadan ilk spermle oldu diyebilirim. Yani gün aşırı yaptıgımızda ilk ovulasyon testinde olmamıstı. 
0 oy
(1,643 puan)
Biz gün aşırı değerlendşrmiştik. Regl bittikten birkaç gün sonra başlamıştık, yumurtlama dönemi bitine kadar. Reglden sonra düzenli ilişki yaşamamızın sebebi de sperm kendini 48 saatte bir yenilermiş, kalitesi düşmesin diyeydi. Tabi ki tercih meselesi. :) 4 ayda iki kimyasal gebelik geçirdim, bebeklerim tutunamadı. Bunu denediğimiz ay bebeğim tutundu. 

İlgili sorular

0 oy
11 cevap 1,250 göst.
0 oy
5 cevap 310 göst.
0 oy
2 cevap 166 göst.

651,074 soru

3,427,467 cevap

4,259,996 yorum

184,019 üye

...