0 oy
1,488 göst.
Doğum kategorisinde (270 puan)
Kızlar doğum yaptım. 38+6 oldugum gün doğum gerçekleşti. İnsanın doğuma giderken her duruma kendini hazırlaması gerekiyormuş. Aksilikler oldu ama çok şükür bebek de ben de saglikliyiz :) dün akşam yürüyüşe çıkmıştım ara ara ağrım oluyordu ama yalancı sancidir deyip önemsemedim. Geceye doğru biraz arttı ama yine yattim uyudum. Sabah 6'da ağrıyla uyandım, eşime söyledim. O da ise gidecekti istersen gitmeyim haber vereyim dedi. Bu ara doğumum olacak, diğer günler seni cagirmakta cekinirim şimdi git ben saat tutar sana mesaj atarım dedim. O gidince duşa girdim rahatlayamadim. Sancilarda mesaj atmaya başladım ve kısa kısa ama sık aralıklarla düzenli sancılar gelmeye başladı, kısa sürede 4 dk ya dustu aralar ve eşim işten geldi. Hastaneye gittik meğer 3-4 cm açıklık oluşmuş. İşlemler bitince doğum odasına alındım ama nst de sancılarım 80 civarında çıkıyordu canım çok yanıyordu suyumu patlattilar ve çok koyu mekonyum aktı yani bebek kakasını yapmış. Hemşire ve ebe hemen doktoru aradı ve sezaryen olmasına karar verildi. Doktor acikligima baktı. Mekonyum çok sancı yapar ama hızlı açar dedi ve baktı 6-7 cm açıklık gördü. Siz sezaryen için dogumhanede hazırlık yapana kadar bu Bebek normal doğar dedi. Ve beni doğum odasından hemen dogumhaneye aldılar. Benden çok önce dogumhaneye gelenlerden daha erken doğum yaptım çünkü acılmam çok hızlanmıştı. Doktor kesik atmaya gerek görünmüyor dedi atmadı ama bebek çıkarken her yere yırtıklar yapmış bu yüzden baya dikiş atıldı. Bebek doğduğunda kaka içinde yeşil çıktı bana vermeden bebek bakim odasına alındı. Ama kuvoze girmeden yanıma getirildi çünkü bebek kanala girdiği için kakasını yutmamis ağzı aşağı bakıyormuş. Kız bebek, 50 cm ve 2890 Gr doğdu. Çok şükür ikimiz de iyiyiz. 11:30'da geldim hastaneye 13:45'te doğum oldu :)
Gebelik haftası Doğdu

20 Cevap

0 oy
(623 puan)
Ay gözünüz aydın olsun, sağlıcakla büyütün inşallah :)))
(270 puan)
Amiiin inşallah darısı size :)
(623 puan)
Ay hadi inşallah:))
-Reklam-
0 oy
(1,198 puan)
Gözün aydın 

Allah analı babalı büyütsün İnş 

İlk doğumun muydu canm 
(270 puan)
Amin inşallah, evet ilk dogumdu bu yüzden sanırım kanal açılırken baya sancı yaptı canım çok çok yandı :)
0 oy
(382 puan)
Ne kadar güzel anltmıssnz ya. Minik kuzu da saglıkla büyüaun insllah. Darısı basıma son 37 gün ilk hamilelk korkuyorum hayırlısı bakalm :) 
(270 puan)
Korkulacak bir şey gerçekten de doğum ama Allah bir şekilde yoluna koyuyor ve acıların sonunda bebise bakıp bu benden mi çıktı deyip şaşırıp acılara daha farklı bakıyorsunuz :)
0 oy
(793 puan)
Maşallah rabbim size bağışlasın inşallah :) 
(270 puan)
Amin, hepimizin bebislerini inşallah :)
0 oy
(344 puan)
Ayy gözünüz aydın mas. Çok hızlı bir dogum 9lmus..

Okurken hızlı hizli okudum heyecanla... 
(270 puan)
Hızlı ama çok sancılı :D normalde çok naif bir insanım, çalışanları azarladim bugün :D tabi sonra hepsinden özür diledim :D zor şey doğum ama Allah kadına gerçekten güç vermiş
0 oy
(1,598 puan)
Çok şükür. Hayırlı olsun canım. Çok güzel bir duygu de mi ya :) 
(270 puan)
Acı çekerken değil ama yanınızdaki bebek besigine bakıp bu küçücük şey içimdeydi ve bana bunları o yaşattı deyip daha farklı sahipleniyorsunuz :D sanırım hamilelik, doğum olmasa annelik bu kadar anlamlı olmazdı
0 oy
(9 puan)
Rabbım analı babalı büyütsün inşallah  ,bende 38+1 yalancı sancilarim var  bekliyoruz ..
(270 puan)
Benim 33 ten beri doktor doğum yapacagimdan supheleniyordu son 3 haftadır da sürekli her an gelebilir diyordu ama bugüne kadar bekledi bebiş :) sizin de en sağlıklı en hayırlı zamanda gelsin inşallah :)
0 oy
(843 puan)
Maşallah canım rabbim size bağışlasın darısı bana inşallah bende kızımı bekliyorum 35 haftaligiz fazla bekletmeden gelir insallah 
(270 puan)
Allah hayırlı zamanda sağlıklı doğum versin inşallah :)
0 oy
(203 puan)
Gözünüz aydın canım rabbim darısı bize inşallah 38+4
(270 puan)
Siz de sonlardasiniz şimdiden hayırlı olsun :)
0 oy
(319 puan)
Gözün aydın :) darısı başıma
(270 puan)
Amiiin darısı tüm anne adaylarının başına :)
0 oy
(125 puan)
Maşallah size gözünüz aydın. :) 

Allah bize de hayırlı kolay doğum nasip etsin ins.aminnnnn .İkinize de sağlık sıhhat huzur diliyorum.Omru bahtı su gibi olsun,kuzunun.
(270 puan)
Amin inşallah, darısı size ve minik yavrunuza inşallah :)
(125 puan)
Aminnn ve k teşekkür ederim :)
0 oy
(35 puan)
Şükürler olsun Rabbim saglikli büyütmeyi nasip etsin 
(270 puan)
Amin inşallah darısı size :)
(35 puan)
Aminn insallah :)
0 oy
(1,059 puan)
Ay ne güzel canım esas olan canınızın sağlığı şükür iyisiniz bebek seni harca salmak istememiş normal doğum olsun demiş Allah analı babalı büyütsün inşallah bende de kız olucak ocakda inşallah)
(270 puan)
Sizin de günleriniz çok azalmış 3. Trimesterdesiniz sanırım :) son aylar yavaş geçer derler benim için öyle olmadı, hareketleriniz kisitlanmazsa gayet hızlı geçiyor :) Allah size de sağlıkla kavuşmak nasip etsin inşallah:)
(1,059 puan)
Çok sağol canım 80 gün kaldı inşallah günler geçiyor yavaş yavaş her kes sağlıkla kucağına alır inşallah bende içinde
0 oy
(229 puan)
Maşallah Allah anı babalı büyütsün inşallah .benimde ilk gebeliğim ve doğumdan korkuyorum biraz sizce normal doğum mu sezeryan mi ben her ikisinden de korkuyorum açıkçası ve yirtilma çok oluyor mu benim tek korkum o yani bebek doğacağı zaman kesik atılması ondan korkuyorum sadece :) 
(270 puan)
Sezaryeni yasamadigim için bir şey soyleyemiycem. Ama doğumun, anneliğin her türlüsü zor, sonrasında yavrunuzla olan birliktelik unutturuyor :) bende hiç olmayacak diye düşünüp kesik atmadilar ama demek ki yeterince esnek değilmiş bebek yirtmis. Bana epidural falan verilmedi ama dikiş esnasında lokal anestezi yapıldı o da tamamen hissi yok etmedi yine dikiş atıldığını hissettim. Bebek çıkarken yaptığı yirtiklikta doğum acısı miydi yırtığın mi bilemem, sonuçta acılı bir süreç :) sadece şunu söyleyebilirim, sezaryenin sonrası, normalin doğumu zor sanırım :)
0 oy
(261 puan)
Gözünüz aydın ama ben bişi merak ediyorum yırtıklığı veya doktorun kestiğini hissediyomusunuz duydukça çok korkuyorum 
(270 puan)
Bende kesiye gerek görmediler esnek buldular ama maalesef bebek yirtmis. Kendileri kesse daha kolay olur muydu bilemiyorum ama bebeğin çıkışı tabi ki beni çok zorladı. Dikiş esnasında bölgeyi uyusturuyorlar. Eğer baştan kesik atılsa belki baştan uyusturulurdu ondan da emin değilim :)
0 oy
(1,057 puan)
Allah ım analı babalı sağlıklı sıhhatli mutlu huzurlu hayırlı uzun ömürler versin minik yavruna
(270 puan)
Amin darısı size ve minik yavrunuza inşallah :)
0 oy
(238 puan)
Bizde 38+6 dayız ama hiç Bi belirti yok zaman geçtikçe endişeleniyorum karnınız aşağı inmişmiydi 
(270 puan)
Bariz bir düşme olmadı ama dun (yani doğum yaptığım gün) göğüsle göbek arasına 5 parmağımın girebildigini fark ettim. Normalde daha dardı orası. Hepimizin doğumu farklı, Allah size sizin için en kolayıni ve hayırlısını nasip etsin inşallah :)
(238 puan)
İnşallah Allah razı olsun Allah size bağışlfn
0 oy
(689 puan)
Ayyy okurken heyecanlandım :) Rabbim sağlıklı, hayırlı ömür versin 
(270 puan)
Amin hepimize inşallah :)
0 oy
(154 puan)
Gözün aydın canım 
(270 puan)
Darısı tüm bekleyenlere :)
0 oy
(444 puan)

Gözünüz aydın artık darısı başımıza inşallah sabırsızlıkla bekliyorum doğumu :)

(270 puan)
Allah kolay ve sağlıklı bir doğum nasip etsin inşallah :)
(444 puan)
Amin tüm gebelere inşallah

İlgili sorular

0 oy
10 cevap 889 göst.
0 oy
8 cevap 760 göst.
3 Aralık 2021 Doğum kategorisinde Nilayyy1 (139 puan) sordu

649,775 soru

3,422,531 cevap

4,254,314 yorum

183,646 üye

...