0 oy
454 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (399 puan)
Bebeğim 8den beri taş gibi sertlesiyo karnımda düzenli değil ama nefes almam bile etkileniyo hatta karnım ağrımaya başladı şu son yarım saattir kasilmaktan midem bile bulanmaya başladı acaba bu ne oluyo yalancı sancı mi ne doktora demiştim ara ara oluyo diye bunlar normal artık demişti 1hafta once
Gebelik haftası 32+5

4 Cevap

0 oy
(1,349 puan)
seçti
 
En İyi Cevap
Takipte olun benimde 32 haftada başladı karnım sertleşip kasılmaya bebek bı arada toplanıp yumruk gibi oluyordu geri yumusuyordu. Dr soyledim magnezyum verdi yolladı ama devam ediyordu yine de 34 haftada erken doğum yaptım acil sezeryanla. 
(1,349 puan)
Bı gece bel ağrım tuttu napsam geçmiyordu sabaha kadar saat tuttum başta 1 saatte bir geliyordu sonra kisalmaya başladı sabaha doğru hastaneye gittim doğum başlamış 1 cm açılma var dediler yatırdılar durdurmak için. Durduramadilar bebeğin kalp atışları düştü çok yavas diye sezeryan yaptılar.
(399 puan)
Hadi yaa geçmiş olsun canım ya bide şu 2gundur sümüksü akıntım çok çoğaldı bende şimdi duyunca tedirgin oldum
(1,349 puan)
Rengi sarimtrak veya yeşilimsi ise enfeksiyon vardır erken doğuma yol açar mutlaka Dr git. Benim o şekilde yoğun akıntım vardı sarıya dönük anlamadım meğer enfeksiyon varmış erken oldu 1 ay kuvozde kaldı bebeğim  yoğun bakımda şimdi 4 buçuk yaşında ama şükür :)
(399 puan)
Çok şükür Allah bağışlasın şükür öyle değil şeffaf renkte ama baya olunca tedirgin oldum normalde hep akıntım var beyaz renk ama bu şeffaf ve sümüksü bide bol gelince tedirgin oldum
(1,349 puan)
Yine de gittiğinde bı sor Allah korusun benim başıma geldi başkasına gelsin istemem çok zor zamanlardi. Normalde drlar da şeffaf kokusuz renksiz olmalı diyor akıntı ama benimde hep beyaz oluyor buda garip sanırım daha bend soramadim
-Reklam-
0 oy
(223 puan)
Valla bende de sertleşme ve baskı oluyor son 3 gündür baya. Yarın bende 32 haftalık olacağım . Nefes alman bile etkileniyorsa doktoruna sor istersen canım ya da bı acile git sancın var mı baksınlar. Benimde ilk gebeliğim seni çok iyi anlıyorum insan bilemiyor ne olduğunu. Kimse yazmamış cevapsız kalmasın . Umarım normal bir durumdur sağlıkla zamaninda alırız kucağımıza yavrularimizi .
(242 puan)
Su postu görünce bı cevap aradım. Bende yarın 32 oluyorum. Bugun akşam yemeği zor yedim karın ağrısından kasılma gıbı gaz gibi batma hissi ve bebek acayip hareketliydi. Biraz uzanınca hafifledi. Gecen hafta doktorum artık ağrıların olmaya başlayacak normal demısti ama ilk hamılelık olunca bı tedırgın oluyorum.
(399 puan)
Aynıyız valla bacım :(
(104 puan)
Aaa bende aynıyım valla 31+3 ayakta olunca yada hareket edince bebek kasiliyor ama harekette Bi sorun yok ağrım sancim yok çok şükür
(242 puan)
Galiba srtık bunlar olacak. İlk olunca bir tedirgin oldum gecmeyecek sandım ayakta da fazla kaldım bugun sertleşme oluyor bebek toplanıyor ara ara ama normale göre bugun aşırı hareketliydi.
(223 puan)
Yorumlara bakınca bu haftalarda cogumuzda aynı şeyler varmış :) biraz olsun içim rahatladi
0 oy
(750 puan)
Peki bu karının sertleşmesi bebeğin kendini sert yapması sancı mi demek oluyor ben şuan 28. haftadayim ama karnım büyüdüğünden beri ara ara oluyo erken haftalarda bebeğin sertleşmesi ne anlama geliyor acaba kusura bakmayın lütfen ilk bebeğime hamileyim bilemiyorum şuan 
(289 puan)
Aynı şeyi bugün sordum.  Bu aralar bebek hareketli olması normalmiş.
(538 puan)
Zey zey toplanma bebeğin doğum hazırlığıdir ve zamanla hatta artacak binevi egzersiz gibi düşünün çünkü aslında anne sadece doğurmaz, bebek doğar! ve bu hareketlere kanala girmek için ve rahimden cikmak icin ihtiyaci olucak doğumda..
(399 puan)
Teşekkür ederim bilgi için saol valla giderek cogaliyo aynen dediğiniz gibi
(750 puan)
Çok sağolun kardeşime de sordum az önce Bebek büyüdükçe artıcak bu sertleşme kasilmalar dedi insan sancı lafını duyunca bir tedirgin oluyor hani Allah muhafaza kötü bişey oluyo da ben mi anlamıyorum diye
(750 puan)
Benim tedavi olduğu için o adet agrilari hep vardı o yüzden sertleşme beni korkutmuştu ama artık normalmiş
0 oy
(538 puan)
Bebeğin sertleşmesi, düzensiz sanci ve ağrılar bebeğin ve rahmin doguma hazırlık sürecidir.. Bebeğin sertleşmesi için bazı kadınlar sanci diyor fakat bu öyle değil ve nst de sanci olarak gözükmez.. doğum sancıları kasıkta veya belde başlar ve dinlenmekle geçmez tam tersi düzene girer ve git gide şiddetlenir.. su icip solunuza doğru uzanın iki saat içinde geçen ağrı ve sancılar yalancıdır.. 

Bu arada yalancı sancılarda sizin haftalarınızda başlar ve oldukça iyidir rahmi hazır hale getirdikten sonra belli bir haftaya kadar busefer normal sancılar ve açılmalar da daha iyi oluyor..  durumunuz çok normal bulantiniz da muhtemelen ağrı esiginiz düşük olduğundan veya bebeğin yukarı doğru olan baskısından kaynaklı olabilir.. kendinizi takip edin anormal bi durumu gerçekten hissedersiniz ve hissettiğinizde hastaneye gidin hiç bisey olmazsa ne olduğu bilinir içiniz rahatlar.. 
(104 puan)
Teşekkürler
(399 puan)
Çok teşekkür ederim saolun

İlgili sorular

0 oy
0 cevap 104 göst.
0 oy
2 cevap 360 göst.
23 Ekim 2020 Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde Semrazynp (1,246 puan) sordu
0 oy
3 cevap 221 göst.
0 oy
1 cevap 214 göst.

651,464 soru

3,429,091 cevap

4,261,635 yorum

184,124 üye

...