0 oy
493 göst.
Hamilelikte Beslenme kategorisinde (793 puan)
Hanımlar ilk gebeliğim ve hiç bilmiyorum bebek için ve kendim için çantaya neler koymalıyım lütfen yazar mısınız? 
Gebelik haftası 36+0

5 Cevap

0 oy
(118 puan)
Ben de deneyimli arkadaşlarımla öneri üzerine hazırladım .

Kendime: pijama, rahat bir alt üst (koyduğu pjama ile rahat edemezsem diye), hırka, tülbent(tesettür), terlik, çorap, emzirme sütyeni, 3 4 tane gogus pedi, havlu, iç çamaşırı, lohusa pedi ve lohusa kilotlarindan 1 er paket koydum. İstersen makyaj malz. , Dis fırka ve macun isteğe göre konuluyormuş. Uzun kalırsan vs. Diye . Ne olur olmaz diye sabun lif havlu da konulabilirmis. 

Bebek: bebek bezi 10 tane koydum. 2 hastane cıkışı, 3 zıbın,1yelek ,  2 battaniye ince ve kalın. Doğum bu ay içinde görünüyor soguk sıcak olursa diye. Çorap, pişik kremi, kundak, emzik, her ihtimale karşı kasık biberon, ıslak mendil, havlu ve fotograf icin sac bandı koydum.

Herseyden 5 er 10 ar tane koymaya gerek olduğunu dusunmuyorm sayet 1 2 gün kalacaksanız hastahanede. Cok acil bisey olursa eşim gidip alcak . Cok da doldurmaya gerek yok bence.
(793 puan)
Bu saydıklarınızın hepsini hazırladım fazladan birşey varsa diye sormak istedim çok çok teşekkür ederim ellerinize sağlık :)
-Reklam-
0 oy
(12 puan)
1 nohut battaniye

1 müslin battaniye

10 adet bez

İslak mendil

2 adet zıbın 

2 adet 2 li takım 

1 adet 10 lu hastane çıkışı 

1 adet 5 li takım

2 adet ağız mendili

2 adet çorap 

2 adet önlük 

1 adet patik

1 adet pamuklu yelek

Süt sağma pompası(her ihtimale karşı)

 Ben bunları koydum canım.Fazla gelen olabilir kendine göre sayılarını ayarlayabilirsin.
(793 puan)
Çok teşekkür ederim canım ellerine sağlık
0 oy
(54 puan)
Bence dogum yapacaginiz hastaneye gore karar vermelisiniz. Ben burdaki yorumlara bakarak valizle hastaneye gittim 1 2 parca bir sey kullanip geri dondum bosuna yuk ettim kendimize. 

Yenidogan kiyafetlerini hastane verdi

Bez temizleme bezi hastane verdi

Sutumun yetmedigi noktada mama takviyesi verdi bebegi kendileri besledi

Sampuan dus jeli havlu vs odada zaten mevcuttu

Hastane ne imkanlar veriyor onlari ogrenin ona gore duzenleyin bence yeterince yoruluyoruz bi de hastane cantasi icin yorulmayin dilerim
(793 puan)
Sanırım siz özelde doğum yaptınız ben şehir hastanesinde doğum yapmayı düşünüyorum
0 oy
(848 puan)
Kendin icin mutlaka lohusa geceliği koy  canim bu elbise gibi olanlar varya ondan. Tabi normal doğum olacaksa. Normal doğum da daha rahat oluyor  pijama falan giymek zor gelebilir doğumdan çıkınca. 
(793 puan)
Canım valla bir tane lohusa pijama takımı bir tanede de önü düğmeli pijama takımı koydum
0 oy
(68 puan)
Kendime lohua gecelik takımı almıştım, bir sabahlık lı gecelik bir pijama alt üst vsr içinde. Ekstradan bir pşjama takımı daha koydum. Emzirme sütyeni, lohusa kilodu, depend ped ve normal prd koydum, çorap patik koydum, havlu ve belki yıkanırsam uzun kalırsam diye lif koydum, diş fırçası. Terlik koydum. Göğüs pedi de bşr kaç tane. 

Bebek içinde 2 tane onlu hastane çıkışı koydum ekstradan da 3 tane tulum koyup çorap şapka eldüvenini ekledim. Hepsini birer ağız mendiline sardım ayrı ayrı takımladım.

Kullan at Alt açma koydum 3 tane, 10 15 tane bez, pişik kremi, Müslin örtü bir tane, zaten 10lu takımların battaniyesi var.  Puset örtüsü koydum, çıkarken giydirmek için tulum şeklinde çokta kaba olmayan ince mont koydum.  Süt sağma makinesi ve onun biberonu. Emzik.

Hastane kapı süsü bebek çikolatası vs. 

Refakatçi yani eşim için de eşofman çorap iç çamaşırı koydum. 

Herşeyi büyük bir valiz yapıp içine yerleştirdim. Parça parça olmasın diye. Biraz valizim de büyük diye fazla fazla koydum ben herşeyi 

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 350 göst.
0 oy
7 cevap 541 göst.

649,888 soru

3,422,943 cevap

4,254,801 yorum

183,681 üye

...