0 oy
729 göst.
Doğum kategorisinde (532 puan)

20 Ekim sabah saatlerinde bir kaç kez çok hafif adet sancısı gibi kasılmalarım olmuştu.

Yine yalancı kasılma diye önemsememiştim. Saat 17 gibi 7-8 dakikada bir gibi hafiften kasılma başladı. Bu kez gerçekten kızımın geleceğini hissettim ve eşime kızımız geliyor galiba dedim. Biz eşimle 35. Haftamızda özel bi ebeden doğum eğitimi aldık. Yani dersimize iyi çalıştık ne yapmamız gerektiğini biliyorduk. Odaya kapanıp ortamı loş hale getirdik. 8 dk da bir gelen kasılmaları nefes egzersizleri ile karşılıyor bir dk nasıl geçti anlamıyordum. Arada lavanta yağı kokluyorum, Sanki doğum kasılması değil küçük bir regl sancısı gibi geçiyordu. Kasılmalar 6 dk ya düşünce ebemi aradım. 4 dk da bir gelmeye başlayınca duşa gir. Ben gelip muayene edeceğim sonra hastaneye geceriz dedi. Sancı sıklığı beş dk ya düşünce duşa girmek istedim. Eşime sarılarak duş aldım. Belime su tutmak çok iyi gelmişti. Duştan çıkınca sancı aniden iki dk da bir gelmeye başladı. Belime vuruyordu ve gerçekten bu kısım dayanılır gibi değildi. Saate baktım. Sadece 4 saat gecmişti. Hemen eşim ebeyi aradı ve bu sırada benim nişanım ve suyum geldi. Hastaneye gectik. Bende vajinismus olduğu için ebeden hassas muayene istedim. Oda bazı yağlar kullanarak muayenemi yaptı ve sakın kıpırdama, sola yat bekle havuzu dolduracağım dedi. Yatamam dedim kalktım ve yere diz dirsek pozisyonu aldım. Kasılmalar artık çok güçlüydü. Havuzun dolmasını beklemeden girdim. Suyu hep belime tutuyordu ve ıkınma diyordu. Sonra ıkınma hissi çok güçlü gelince ebem gönder gelsin dedi. Bu sırada doktorum da gelmişti. Bebeğim iki ıkınma sonrasında suya doğdu. Toplam beş kez falan güçlü kasılma sonrasında kolayca bir doğum gerçekleştirdim. Saat 17 de başlayan kasılmalar 23.35 de kızımın suya gelişiyle son buldu . Ama doğum son 20 dk ydı buna eminim önceki saatler asla ve asla zor değildi. İki dikişlik küçük bir yırtığım oldu. 

Bu zamana kadar herkes çok eleştirdi, 40. Haftadan sonra bebek kakasını yer, çok iri doğum olur, bebeğin hayatını riske atarsın vs .

Hepsine kulağımı tıkadım ve dedim ki kızım istediği zaman gelecek.. kızım istediği zaman geldi. 40. Haftadan sonra dünya tatlısı doktorum iki güne bir muayene ve nst önerdi. Hep takipli gittik. 

Ne yapın edin eşinizle birlikte doğum eğitimi alın. Eğer alamazsanız mutlaka hypnobrinting mongan yöntemi kitabını, ina May in doğuma hazırlık kitabını mutlaka okuyun. Normal doğumdan, normal olandan korkmayın. Darısı isteyen herkesin başına


Gebelik haftası 40+5

6 Cevap

+1 oy
(353 puan)
çooook güzel ☺️☺️
(464 puan)
Maşallah çok güzel anlamışsınız. Vajinusmusu da doğumdan sonra yenersiniz inşallah. Sevgiler. Sağlıkla büyütün..
-Reklam-
+1 oy
(2,799 puan)
Maşallah çok güzel bir hikaye canım darısı başımıza İNŞALLAH :)
+1 oy
(662 puan)
Hypnobirthing :) bende okudum o kitabı, umarım kolay geçer benim içinde her şey ;) sağlıkla büyüt miniğini :)
+1 oy
Hastasıyım böyle bilinçli annelerin..darısı bizlere canım:) sağlıkla büyüsün
+1 oy
(466 puan)
Tebrik ederim . Panik, stres, kaygı bunlardan uzak kalmak herhalde aldığınız eğitimle alakalı. .Pozitif doğum hikayelerine bayiliyorum . Kızınızi sağlıcakla anali babalı büyütmeyi nasip eylesin Mevlam . . 
+1 oy
(2,349 puan)
Gözünüz aydin canm Allah analı babalı büyüsün  sevindim senin adına cok güzel gecmis insallah darisi bize olsn.

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 267 göst.
0 oy
2 cevap 376 göst.
23 Ağustos 2021 Doğum kategorisinde Ben de merve (32 puan) sordu
0 oy
1 cevap 376 göst.
0 oy
9 cevap 1,600 göst.

648,244 soru

3,416,947 cevap

4,247,647 yorum

183,240 üye

...