0 oy
305 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde
düzenledi

Merhaba.

Dün gece misafirlerimizle tabu oynarken karnımda gaz, sertleşme ve hafif sancı yaşadım. Ardından lavaboya girdim ve çamaşırımın ön kısmı tamamen ıslaktı. Akıntı gibi bir şey değil bizzat su gibi bir şeyle ıslanmış gibiydi. Direkt Ankara Üniversitesi Şehir Hastanesi Kadın Doğum Acil'e gittim. Bebeği kontrol ettiler şükür her şeyi iyiydi, turnusol testi yapıldı pozitif çıktı yani sızıntı var dendi. Sanırım kesede de çok cılız bir kaçak gibi bir şey gördüm dedi. Kan, idrar ve PCR testi alındı. Şu an acilde yapılacak bir şey yok, sabah 08.00'de yatış verilecek dendi, eve gitmemizi söylediler.

Durumu daha iyi öğrenelim diye Özel Koru Hastanesi'ne gittik. Eşim ismini duymuştum, bi gidelim dedi. Gittik. Muayene açtırdık. Doktor Hanım amnisure testi turnusol kâğıdına göre çok çok daha güvenilir bir test, bunu yapmayı öneririm dedi, kabul edince o yapıldı. Çok şükür onda sonuç negatif çıktı. Orada da bebeğe bakıldı, sıvısı, kalbi, hareketleri maşallah her şeyi iyi dendi, eve döndüm.

Gece boyu takip yaptık. Özel hastanedeki muayeneden sonra doğrusu hiç sızıntı hissetmedim. Gece de çamaşırıma baktım kuruydu. Sabah uyandığımda kuruydu.

Böyle olunca Şehir Hastanesi'ne gittik sabah. Durumu izah ettim. Öyleyse yatışa gerek yok ve evet amnisure daha güvenilir bir testtir dendi, eve gidebilirsiniz dediler bir kağıda da imza attırıp.


Yalnız dün gece doktorlar aralarında, yanımda "sıvı biterse düşecek muhtemelen, takipte olmalı, ama kanama yok, bebek iyi" vs dendi. Ultrasonda kıpır kıpır hareketlerini gördüğüm, kalbini dinlediğim sağlıklı bebeğim hakkında sabaha "düşebilir de" denmesi çok kötü bir duyguydu. İlk defa kaybetme korkusu yaşadım ve çok kötü bir histi. Rabbim hepimizin bebeğini korusun.

Bu arada özeldeki bir başka doktorum 5 gün boyunca sabah akşam 1000 mglik Augmentine antibiyotik kullanmamı tavsiye etti, ona başladım.

Şimdilik durum böyle. Normalde 13. haftada hiç beklenmeyen bir durummuş. Umarım turnusol kâğıdı yanlış ölçmüştür sonucu diye temenni ediyorum. Ve dilerim kesede bir kaçak var ise o da antibiyotik vesilesiyle kapanır.

Bu arada Koru hastanesi acil muayene kadın doğum ücreti için 415₺, amnisure testi için 200₺ ödedik. Merak edenler olabilir diye yazıyorum.

Allah hepimizin çocuklarını korusun, sağlıkla büyümelerine izin versin. Âmin.
Gebelik haftası 13+0

6 Cevap

0 oy
(1,275 puan)
Çok geçmiş olsun. Rabbim korktuğunuza uğratmasın. Evladınızı size bağışlasın. Anne olmanın her aşaması zor fakat hamilelik daha bir zor gibi. Allah yardımcımiz olsun
Gerçekten çok hassas bir süreç hamilelik. Her ihtimalin gerçekleşmesinin çok yakın olduğu, her neticeye çok yakın çok özel bir süreç. İnşallah geçmiştir diyelim. Dualarınız için de koca bir âmin diyorum. Âmin. Ecmain.
-Reklam-
0 oy
(264 puan)
Allah sifani versin saglicakla kucagina alirsin insallah
Âmin, Allah razı olsun. İnşallah cümlemiz alalım sağlıkla kucaklarımıza bebeklerimizi.
0 oy
(342 puan)
Bende 16 haftadan sonra hep islaklik oldugunda sizinti vsr diye gidiyodum amsurur testi yapiyolardi hepsi negatif cikmisti o kullandiginiz ilacta enfeksiyon ilaci bende kullandim hic bi zarari yok bol su icin Allah sifa versin
Evet, bol su içmeliymişim. Hem antibiyotiğin etkilerini azaltmak hem enfeksiyon için. Kefir gibi şeyler de tüketeceğim bu hafta bol bol inşallah antibiyotik kullanacağım inşallah. İnşallah şifa olsun hepsi.
0 oy
(109 puan)
İnşallah hicbi sıkıntı olmadan sağlıkla alırsınız bebişinizi ❤️
İnşallah. İnşallah hayırlısıyla, sağlıkla, güzel ve risksiz bir gebelik geçirerek :( Âmin
0 oy
(2,793 puan)
Çok ama çok geçmiş olsun benmde korkulu ruyam bu aralar bu su meselesi sürekli ıslaklığı kontrol ediyorum lavaboda. 20 haftadayım ödüm kopuyo su gelcekte erken doğacak diye. Allah korusun. Önleminizi hemen almışsınız gerisi allahin işi. Bebeğinizi allah size bağışlasın inşallah korkmayın bi daha böyle bi durum olacağını sanmıyorum. Sağlıkla kucagimiza aliriz inşallah.
Renkli çamaşır giyerek sürekli kontrol yapmalıyız bence. En ufak bir damla direkt görünüyor çünkü renkli çamaşırda. Dilerim yaşamayız böyle bir şey.
0 oy
(1,617 puan)
Oncelikle gecmis olsun. Cok detayli anlatmissiniz, sureci de aslinda anlamissiniz. Simdi ben kendi tecrubemi anlatacagim ama bu sizi etkilemesin. Burda senem. Adli kullanici da ayni sikintiyi yasadi ve siki takiple bebegini kucagina aldi. Ben 16. Haftamda suyum geldi. Ama bosaldi saldir saldir. Bebegin ilk 2 gun suyu muyu iyiydi. Enfeksiyon takibi yapildi. Antibiyotik falan kullandim. En buyuk risk bu durumda enfeksiyon. Hem sizin hem de bebek icin. Su tamamen bitmezse sonlandirma yapilmiyor. Ama suyu biterse haftasi cok kucuk oldugu icin malesef yapacak bir sey kalmiyor. Amnisure testi turnusola gore cok daha guvenli ve yuzde 90larda dogru sonuc veriyor. Umidinizi sakin kaybetmeyin. Allahim size bagislasin sag salim kucaginiza almayi nasip etsin insallah 
Çok şükür enfeksiyon yokmuş. Elhamdulillah sıvı sızıntısı da yok bugün. İnşallah bebeğim de ben de iyiyiz. Âmin, Allah razı olsun

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 137 göst.
0 oy
3 cevap 145 göst.
0 oy
3 cevap 216 göst.

649,831 soru

3,422,731 cevap

4,254,546 yorum

183,665 üye

...