0 oy
285 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (289 puan)
Doğum tercih formu ya da doğum planı. Farklı farklı isimlendiriliyor. Yani sizin isteklerinizi yazdığınız bir form. Bence çok elzem. Mutlaka yapılıp hastaneye verilmeli. Bir kaç örnek vermek gerekirse odaya gereksiz personel girip çıkmaması, bebeğinin eşinin doğumdan sonra size verilmesinin istenmesi, epizyosuz yani dikişsiz doğum olması gibi tercihleriniz. 

Sorum şu. Hastaneler bu formu verdiğinizde gerçekten uyuyorlar mı. Uymazlarsa yaptırımları oluyor mu. Okuyacaklar mı ondan bile şüpheliyim. Doktor ve ekibin hepsinin okuyup saygı duyması için neler yapılabilr
Gebelik haftası 29

2 Cevap

0 oy
(1,528 puan)
Eğer çok pahalı bi hastane değilse buna uyacaklarını sanmıyorum  :)
(289 puan)
Uymaları gerekiyor ama. Kafalarına göre benim bedenimde hak saihibi olamazlar.
(314 puan)
Aynen katılıyorum keşke öyle olsa
(1,528 puan)
Haklısınız ama uyacaklarını sanmıyorum
-Reklam-
0 oy
(965 puan)
Ben acıbademde doğum yaptım bundan yaklaşık 4 yıl önce. Doktoruma kesi istemiyorum zorunda kalmadıkça dedim ama bebek çıkarken içeriyi tamamen yırtmış kafası sıkılmasın diye mecburen kesi attım dedi iki tarafa doğru da dikişlerim vardı.

Bebeğin eşini neden istediniz merak ettim o konuda bir bilgim yok hemen kesilmemesinin istendiğini biliyorum ama benimkinde doğum anında kesip bebeğimi kucağıma verdiler.

Odaya da zaten gereksiz personel girmiyor siz çağırdıkça gelip isteğinizi gerçekleştiriyor ya da bebeğe mama verilecekse ona geliyor. Doktor da dikiş kontrolüne geliyor. Bir de kan almıştı hemşirelerim.

İstemediğim hiçbişeyi yapacaklarını sanmıyorum ama bunun için yazılı bir kağıda da gerek yok ona imza atmazlar doğum bu her an herşey olabilir diye düşünürler bence. Yanınızda muhtemelen refakatçiniz olacaktır o sizin yerinize isteklerinizi size özel atanan hemşireye iletir.

Bir de şahsen ben hatırlıyorum da onların her gelişi benim içim rahatlatıyordu sürekli bakıp kontrol ediyor isteğim var mı diye soruyor, bebeğin altını değiştirme gibi şeylere yardım ediyorlardı. Gelmezlerse şikayet ederdim muhtemelen neden ilgileniyorlar diye. 
(289 puan)
Acıbadem olmasına rağmen böyle demek. Plasentayı gömmekçin istiyorum. Çöpe atılması vahşet oluyor. Kaldı ki başka sektörlerdeckullanıldığını dahi duydum
 Sünnette de gömülmesi var keza.
(965 puan)
Başka sektörlerde kullanıldığını ben de duydum ama gömmeye de uğraşamam açıkçası :) yarın saat kadar bebeğe bağlı kalması çok iyiymiş ama dediğim gibi hemen kesip anneye veriyorlar fotoğraf çektikten sonra da bebeği nöbetçi çocuk doktoru anında muayene etmeye başlıyor aynı odanın içinde. Yine de bir söylerim ama bebek de üşür mü acaba çıplak kalırsa.

652,408 soru

3,432,923 cevap

4,265,930 yorum

184,393 üye

...