0 oy
688 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (628 puan)
Kızlar şeker yüklemesi cokmu gerekli yaptırmayı düşünmüyorum yaptirmayan warmi
Gebelik haftası 20+1

13 Cevap

0 oy
(281 puan)
Gereklimi derken bunun kararini doktorun vermeli bebek ve senin acindan zararli bisey degil herhangi bir sakınca olsa yapilmaz ben yaptirdim sukur sonucum temiz hersey bebislerimiz icin :)
-Reklam-
0 oy
(17 puan)
Ben yaptırmadım ama 28.haftamdan itibaren evde şeker ölçümümü kendim yaptım. Değerlerimin yüksek olduğunu gördüm ve sıkı diyete başladım. Böyle bir olanağınız yoksa yaptırmanız iyi olabilir. Yüksek şeker bebekler için hiç iyi değil maalesef. Ayrıca erken haftalarda çıkmayıp 32den sonra çıkanlar bile duydum. Tetikte olmakta fayda var bence. 
0 oy
(536 puan)
Üçüncü gebeliğim ve hiç birinde yaptırmadım 
0 oy
(847 puan)
Doktor kilona bebegin kilosuna suyuna gelişimine göre karar veriyor bazilari bunlar normalse gerek duymuyor bazıları normal olsada olmasada mutlaka yaptır diyor doktorla düşünceni paylaş birlikte karar ver bence 
0 oy
(3,331 puan)
Tabiki yaptırma. Amaaa gebelik şekerin varsa bunu bilmediginden dikkat etmeyeceksin. Bebek erken dogabilir gozleri kör dogabilir dogduktan sonra seker hastasi olabilir sen yada bebek yada her ikiniz allah korusun caninizdan olabilrisniz. Bu kadar risk onemli degil diyorsaniz tabiki olmayin. Iceceginiz 2 baklava yemiş gibi tatli bi içecek. 
0 oy
(592 puan)
Yaptırdım cuma yaptırdım 50 mg riskli çıktım bugün de 100 mg yaptırdın diyetisyene yönlendirdiler farz et ki iki dilim baklava yiyorsun öyle bişe şekerin vsrsa ve bunu bilmesen daha kötü benim ailem de şeker yok ama bende gizli şeker çıktı bu da çocuğun erken dogmasına ani ölüme ve suyunun atmasına sebep olurmuş
0 oy
(400 puan)
Bence basit birşey için bebeğinizi ve kendinizi riske atmanıza gerek yok diye düşünüyorum . Canından can almıyorlar sonuçta gayet basit bir işlem kendini kasmazsaniz .erken gebelik vb.durumunuz olabilir egergebelik şekeriniz varsa ihmale gelmez diyorum ama siz bilirsiniz.
0 oy
(319 puan)
Bende yaptırmadı eğer ailenizde şeker hastası ve varsa mutlaka oneriyorlar ama yok ise ben sırf içemem diye yaptirmadim
0 oy
(18 puan)
Canim doktorlar hicbir seyi zorlamazsadece olmasi ve yapilmasi gerekenleri hastaya iletir kaldiki en skntili doktor branslarindan biri kadin dogum uzmanlari en ufak bir bebege ve anneye sknti yaratacak seyleri anneye soylerler yaptirmayan butun riskleri kabul etmis demektir riski kabul edersen doktora bile gitme.
0 oy
(938 puan)
İlk gebeliğimde hiç sorun çıkmadı. 2.gebelipimde iyiki de yaptırmıştı gebelik şekeri diye varmış. İlkinde çıkmadığı halde 2.de çıktı. Ve ben 9 ay glutensiz unsuz vs derken protein diyeti yaptım. Hergün düzenli ölçümle geçti ömrüm. Ve şaka gbi ama gebeliğimde birlikte şekerim de bitti. Ve bu şeker 24 haftaya kadar bilinmediğinden bebeğime zarar vermiş. Daha sonra diyetler kan sulandırıcı lar ilaçlar derken zor bir süreçti. Sonuç şekerden miydi bilmiyorum ama doğumdan 24 saat geçmeden bebeğimi kaybettim. Bebekte problem yoktu. Tek sıkıntı kgluydu ama ciğerleri gelişmemişti. Benim başıma bu geldikten sonra kimseye yaptırma gerekli değil diyemem. Ya varsa. 3.gebeliğim 2li tarama yaptırmadım. Ama şeker yüklemesi yaptıracağım. Çünkü 3dilim baklavaya eş değer bişey için bebeğimi riske atamam. Kendi fikrim tabi. 
0 oy
(1,401 puan)
Bende yaptırmiycaktım ama bebeğin suyu fazla cıkınca ve erken doğum riskim cikinca doktorum mecbur yaptirdi şükür şeker cikmadı içimde rahat etti
0 oy
(250 puan)
Gebelik şekerin olup olmadığını öğrenmek için gerekli birşey yaptırıp yaptırmamakta sana kalmış birşey tabikii gebelik şekeri çıkana kadar bende yaptırmayı düşünmüyordum şuan 1 aydır diyet yapıyorum o şekerli suyu içmek diyet yapmaktan iyidir ...

655,018 soru

3,442,810 cevap

4,276,951 yorum

185,070 üye

...