0 oy
231 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (328 puan)
Kizlar ikili tarama onemlimi?dr.um bu hafta yaptir dedi.amma ben okuduklarimdan goruyorumki cok insan yaptirsada yalnis cikiyo net bisey deyilmiyor.buda biz hamileleri strese sokmaya sepep oluyo.dr.lar korkutuyo amma 9ay sonra bi bakmissin cocuk sag salim.yani demem oki belkide bosuna strese sokuyo bu test.belkida ben yalnis anlayiram.benimgibi dusunenler varmi?
Gebelik haftası 10.6

8 Cevap

0 oy
(92 puan)
Ben yaptırmadım 18. Haftamdayım çok şükür bir sorun yok 
-Reklam-
0 oy
(31 puan)
Bende yaptırmadım istemiyosan yaptırma karar senin
0 oy
İki hamileliğimde de yaptırmadım doktoruma sordum eğer aldirma düşüncen yoksa önermem %100 sonuç veren bi test değil dedi Rabbimden ne gelirse kabulumdu aldirma düşüncem yoktu yaptırmadim ama 22 haftada detayli ultrasonu iki hamileligimde de yaptırdım yine karar sizin
(328 puan)
Benimde zaten bisey ciksada aldirma fikrim yok.cvbnizcun tesekkurler
0 oy
(3,714 puan)
Az öncede bi postta bu düşünceyi gördüm :) Canım ben testleri yaptım temiz çıktı çok şükür Rabbime :) söyle düşün bide doğum anında çocuğunun hasta olduğunu söyleseler nasıl bi şokla karşılasıcaksın bunu düşündün mü hastalıkta sağlıkta biz insanlar için  bu test herkeste kötü cıkıcak diye bişey yokki aksine bu testte kötü çıksa bile üstüne kaç test daha yapılıyo bence testlerini yaptır için rahat etsin kötü cıkıcak diye bişey yokki doğum sonrası belki hemen müdahale edilicek biseydir bunlarında düşün sadece 5 6 ay rahat ediyim diye kendini riske atma  bi sıkıntı olsada kendini bebeğinin eksikliğine göre ayarlarsin .. 
(7 puan)
İrem hanım size  kesinlikle katılıyorum. Ben 2.ci bebeğimde bunun sıkıntısını yaşadım hemde çok ağır oldu. Trizomi 13 varmış bebeğimde detaylıda çıktı ve 6 aylıkken aldılar o kadar zor birşey ki rabbim düşmanıma yaşatmasın. Niye aldırdın diyeceksiniz başka bir şans bırakmadılar yaşamayacak ve beni zehirleme riski vardı.
(3,714 puan)
Ya burda bi bayan yazmıştı onada üzülmüştüm hatta dedimki ne test isterlerse vericem bayan testleri ayrıntılı ultrasonu yaptırmamış ve 36 haftalık bebeğin down sendromu demişler o anki şoku yaşamak çok ağır çok zor bence bide o şoku doğum sırasında görmek var dahada ağırı bu olsa gerek bilmiyorum herşey bizim elimizde testler belki yüzde yüz somuc vermez ama bizim kendimizi hazırlamamız gerekir her duruma sizede çok geçmiş olsun rabbim yaşatmasın bidaha inşallah gerçekten çok üzüldüm ..
0 oy
(599 puan)
 Bende yaptrmadm sakat olsa bı yeri eksik olsa aldıracakmıym hayır dedim gerek duymadm doktrm bı an kızdı neden yaptırmadn diye ben acıklamamai yaptktan sonra sustu bişy diyemedi bence gerek yok yaptrmaya sacma bı test neymiş down hastasimi degilmi bı yüzdelkle belki oda söylüyrlar sonra anne o hamileligi boyunca öylemi degilmi diyr evham yapıyor haklı olarak o yüzden gerek yok hamileliginizi kendinizi üzerek geciriyorsunz sonra bebegin saglkla doguyor 
(328 puan)
Bende oyle dusunuyorum.tesekkurler
0 oy
(446 puan)
Benim üçüncü gebelik hiçbirinde yaptırmadım bana bu çocuğu her haliyle kabul ediyor musun dedi bende evet Rabbim ne verdiyse o kabulümdür tabi ki dedim o zaman hiç yaptırma dedi doktorum
0 oy
(3,235 puan)
Risk çıksa bile başka teste yönlendiriyorlar. Ben asıl yaptırmazsam kaygılanırım acaba bir şey var mıydı keşke yaptırsaydım bilseydim derdim. 21. yydayız böyle bir teknoloji ayağımıza gelmiş, ben herkesin yaptırması gerektiğini düşünüyorum.
0 oy
(848 puan)
Bende yaptırmadım..  gerek duymadım.  Dediğin gibi boşu boşuna strese girmek.istemedim.

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 81 göst.
0 oy
2 cevap 192 göst.
27 Şubat 2021 Hamilelikte Testler kategorisinde Bilge Cihan (245 puan) sordu
0 oy
1 cevap 90 göst.
22 Haziran 2022 Hamilelikte Testler kategorisinde Aysgl onk (8 puan) sordu

648,283 soru

3,417,073 cevap

4,247,837 yorum

183,253 üye

...