0 oy
822 göst.
Doğum kategorisinde (45 puan)

Kızlar doğum yaklaştıkça hem heyecan, hem korku başladı ben de. Merak ediyorum ameliyat sırasında neler yaşadınız, sonrasında ne gibi zorluklarla karşılaştınız. Benimle paylaşırsanız çok sevinirim:)

6 Cevap

0 oy
Spinal mi olacaksniz genel anestezi mi
(996 puan)
Uyuşmadığım dediğim halde yaptı zaten bunu  kesti ve bana ömrüm boyunca unutmayacağım bir acı enjekte etti ne yazıkki.
Tabikise unutulur mu bu acı şikayetçi filan oldunuz mu sonrasinda o doktordan öyleleri hakettiği cezayi almalılar
(996 puan)
Bişey yapmadılar devlet birde şans işte bacımya ne yapacaksın
Çok geçmiş olsun öyleleri hakettigi cezayi ceksnler en ağır şekilde
(996 puan)
Aynenn öylr
-Reklam-
0 oy
(258 puan)
Genel anestezi ile sezeryan oldum çok şükür bi sıkıntı yaşamadım. Uyandigimda 4 saat yatakdan kaldirmiyolar sonda takılı. Snra seni temizleyip paklayip giydirip yürütüyorlar.yataktam kalkarken biraz zorlaniyorsun ama zaten sık sık kalkip yürürsen o da hafifliyo. Ağrım olmadi hiç cok rahattim. :)) Şuan bile sezeryan dikişim varmı yokmu belli değil kendini hic hissettirmiyor :))Allah nasio ederse 1 ay snra 2. Sezeryan olcam saglikla kucaklarimiza alalim inşallah 
(45 puan)
Çok kolay bir doğum olmuş ne güzel, darısı başıma. Kalkma sırasında çok ağrı hissediliyor mu peki:(
(258 puan)
Agri degil de sanirim bebegi cikartirken karnina bastiriyolarmis galiba karnimin üst kisminda kalkarken biraz aci oluyordu tam aci gbi degilde ağrı aci arasi bişey ama hic korkma okadar kötü değil. Hani böyle spor yaparsnda bacaklarin biraz agrir ya et kesiği olmuş deriz hamlamişiz deriz ayni onun gbi oluyo. Yanmda ablamlar vardi ama ben hep kendim kalktim yattim bebegimi aldim emzirdim yatirdim hep ben ilgilendim. İnşallah senin dogumunda güzel geçer.
(45 puan)
İnşallah tüm hamileleri Allah kurtarsın. Ben de senin gibi rahat atlatırım umarım. Gün yaklaştıkça açıkçası korkmaya başladım :) tek avuntum bebeğimi kucağıma alacak olmak:)
0 oy
(363 puan)
Hiç bişey tozpembe değil tabiki doğum yapıyoruz zor bişey ama çok rahattı benim doğumum. Suyum geldi şüphesiyle gitmiştim açılma sancı vs yoktu sezeryana alındım. Suyu az zaten suni verirsek bebek kakasını yapabilir dedi doktor. Ağlayarak girdim doğuma çok ani oldu. Gece o hastanede yatış verdiler sabah çıkarım diye düşünüyodum sabah serum taktılar suyum toparlar diye akşam çıkarım diyodum. Akşam kontrolde doktor hadi doğuma diyince şok olduk. Eşim doğum çantamı almaya eve gitti ve o gelmeden doğuma alındım. Tek başımaydım. Girmeden haber verebildiğim herkese haber verdim. Eşimde ulaşmış annesine anneöe vs. Ağlayarak girdim ama zehir etmişim kendime. Çok ilgili ni anestezist vardı. İstediğin an komple uyuturum dedi. Herhangi bi rahatsızlığın olunca bana söyle dedi. Doğum esnasında midem bulandı söyledim doktora ilaç eklediler 2 saniye sonra geçti. Başım ağrıdı söyledim ilaç eklediler oda geçti. Karnımın sol kısmında minik bi acı var dedim yatağı eğdiler geçti. Sonra bebeğim doğdu. Giydirmek için götürdüler ona baktım durdum. Mucize gibiydi. Giydirince bana getirdiler ben daha ameliyattaydım. Öptüm yanağıma koydular. Sonra üşümesin diye babasına götürelim dediler eşimin geldiğinide anladım. Sonrası zaten havalardaydım oğlumu öptüm kokladım ya huzur buldum resmen. Beni odaya götürdüler kum torbası koydular. Kanamamı vs kontrol ettiler. En son hadi şimdi yüricez yavaş kalk ayaklarına bakma dediler. Ben hızlı kalkmışım hemşireler şok oldu. Hemen yürümeye başladım. Sık sık koridorda yürüyüş yaptım. İlk banyomu yapmama eşim yardım etti. Eşim o hastanede çalışıyodu. Bana istersen bi gün bizden olsun bi gün daha kalabilirsin normalde 1 gün tutmamız yeterli dediler. Ben 1 gün daha kaldım hastanede. Eve gidincede öyle çok ağrım olmadı sadece sürekli oturursam ayağa kalkarken ayaktaysam otururken ağrım oluyodu o kadar. Toplam 18 kilo almıştım. 10 kilosu doğumda gitti. Kalan 8 kilo ilk 3 aydan sonra emzirme ile beraber gitti. Çok olumlu ve pozitifti hiç korkmayın. Uzun oldu baya ama yaşadım o günleri tekrar sanki. Şimdi oğlum 3 yaşında. Ben 11 haftalık hamileyim :)
(45 puan)
Çok güzel bir doğum hikayesi, emek verip detaylı yazdığınız için de teşekkür ederim. Açıkçası ameliyat sırasında acı hissettim diye yazanlar oluyor haliyle korkuyorum. Ama sizin ki başta olumsuzlukla başlamasına rağmen çok güzel bitmiş. Yeni bebiş de hayırlı olsun sağlıkla gelsin dünyaya :)
(74 puan)
Cok duygulandim aglaya aglaya okudum acil sezeryana alinmaktan cok korkuyorum 40+5 iz ama hic bir belirti yok normal dogum icin bekliyorum ama sizin sezeryan biraz rahatlattı  Rabbim yardımcımız olsun insallah
(363 puan)
Eğer en ufak bi acı hissetseniz hemen müdahale ediyorlar hiç korkmayın :) Amin inşallah senin bebişte sağlıkla gelsin inşallah
(363 puan)
Doktorum normal doğuma çok uygun yapın dediği için kendimi çok motive etmiştim. Sezeryanı araştırmamıştım bile acil diyince şok oldum. Ama kendime zehir etmişim doğum öncesini gerçekten. Amin inşallah hepimizşn yardımcısı olsun Rabbim
0 oy
(9 puan)
Benim ilk doğumum normal olduğu için  bu gebeliğim de 39. Haftaya kadar normal doğum için uygun ilerledi. Ama son kontrolümde bebeğin  suyu bitmiş  anlamamışım  4 gun yavaş yavaş sızmış. Açılmam hic yoktu doktorum duni sanci eziyet olur hic acilmam yok dedi. Bebek riske girmesin dedi. Istedem suni sanci deneyecekti ama riske atamazdim bebegimi. Sezeryan için  aninda yatış  verdi. Kontrole diye gidip doğum  yaptım yani. Spinal anestezi ile rahat geçti  ama netice de ameliyat yani sonrasında  ağrı olması  cok normal. 1 gun yattim pes pese agri kesici veriyorlar zaten zamani gelince de kaldirip yürütüyor ebe. Sonra sen her saat basi 15 dk yuru dedi. Hem gaz çıkarmayö da kolaylaştırıyor yürümek. Sezeryanda hareketsiz kalmamak gerekiyor bence. Sağlıklı, sıhhatli doğumlar diliyorum. Sağlıcakla alın insallah yavrunuzu kucağınıza.
(45 puan)
Güzel Dilek ve yorumunuz için teşekkür ederim :) benim tek merak ettiğim ameliyatta uyuşma olacak mı ve doğum sonrası kalkıp yürürken çok ağrı hissedecek miyim :) ama yorumlardan anladığım kadarıyla sizinki gibi hikayeler hep olumlu. Siz de sağlıkla büyütün yavrunuzu :)
0 oy
(1,978 puan)
Akşam içime bir korku saplandı ve gece 10 da farklı bir hastane ve  doktora gittim Bebegimin kalp atışları yavaşlamış normalde suni ile  2 gün sonra doğum olacaktı. Doktor suni kalbini durdurur verdirme dedi riske atmak istemedim 15 dk da doğum karari aldık ve 00.36 da bebeğimi kucaguma aldım.  İlk spinal denendi öyle istedim bebeğimin doğumuna şahit olucaktim ama neşter kesiklerini hissettiğim için bana tutmadi ve genel anesteziye aldılar. İlk doğumda 2 türüde denemiş oldum. Uyandığında bir süre ağrılar elbette oluyor benim doğum sonrası 2 gün belim ve dikislerim ağrıdı canım  Şuan evimdeyim doğum sonrası 4.gune geldim 3. Gün artık tüm işlerimi kendim yapmaya başladım. İlk gün gerçekten sanki böyle haftalarca dikişlerin agricak gibi hissediyordum Acısu fazlaydi hatta eşime bir daha çocuk yapmayalim 10 yıl geçsin diyip durdum  ama Allah'a şükür 3.gun biranda rahatladım hastaneden evime geldim hemen duşumu aldım dikislerim yapıştırma dikiş kendiliğinden ericekmiş. Sana tavsiye yürümeye basla dedikleri andan itibaren devamlı yürü ben birde 118 kiloyum hareketim yataktan kalkmam daha zorlayiciydi ama bol bol yürüdüm odada koridorda acısa bile yürü gerçekten belkide onun sayesinde 3.gun böyle rahat ayaklandim. Çıkar çıkmaz bebeğin hemen geliyor yanına zaten kokusunu çektikçe acılar diniyor. Sondayi uyusturduktan sonra takmalarini istedim ben çıkarırken de çok büyük bir acı yoktu anlikti. Kum torbası koyuyorlar ve aldıktan sonra bir karına bastirma kısma var o zaman ağrı siddeti artıyor ama ağrı kesici verdiklerinde rahatlıyorsun. Tuvakete çıkmaktan korkma ben korkuyordum ama hiç korkutucu değilmiş  verilen ilaçlar falan çok kolay çıkmani sağlıyor. Şuan tek sıkıntım ayaklarımda çok fazla ödem var aşırı derecede ve ona çare bulamadım hafif hafifte dikislerde ağrı. 
(45 puan)
Ben de sizde olduğu gibi uyuşmamaktan korkuyorum. Peki direkt kesince mi anladınız uyuşmadığını çok canınız yandı mı? Yoksa kontrol mü ettiler. Bir de doğum sonrası var tabi :( nese ki sağlıkla almışsınız bebişi kucağınıza hayırlı oldun. Ödemler de serumdan dolayıdır zaman içinde atarsınız, doğum kilolarını da atarsınız bir güzel herşey yoluna girer :)
(1,978 puan)
Ben kesik attıkları an hissediyorum dedim. Öncesinde anlamadılar kafamı falan yatırdılar biraz daha beklediler ama yinede uyuşma olmadı ya acısı çok fazla değilde hissi biraz etkiledi beni baktılar vücudum kabul etmiyor uyutucaz dedi hemen uyuttular zaten. Galiba serumdan 3 kg serum taktik dedi çünkü. Çıkardığım çocuktan fazla serum yedim eşime diyorum millet zayıflayıp gelir ben daha da kilo alıp geldim.  İnşallah güzel sorunsuz bir doğum yaşarsın canım dotkoruna korkunu söyle o an kesik atmadan önce ayaklarini kaldırıyormusun falan diye baksınlar oradan anlarlar.
(45 puan)
Doktorum işinin ehli biri ama yine de insan korkuyor :) test etme yöntemini anlattı zaten uyuşmazsa uyuturuz dedi . Sizi de  hemen uyutmuşlar iyi ki  sorunsuz  geçmiş ameliyatınız. 3 kiloluk serum da olsa güzel olmuş doğumunuz.
(1,978 puan)
Darısı başına inşallah bebeğine güzel bir şekilde kavuş canım
(45 puan)
Amin çok teşekkür ederim :)
0 oy
(98 puan)
Öncelikle merhaba bende 2buck sene önce zorunlu sezaryen oldum suyum bitmişti we bebeğim Makat gelişti. Ben genel anestezi istemiştim neyse o gün geldi çattı dogumhaneye girdim üstümü başımı çıkarıp kayinvalideme werdiler bende anne baba kimse yok. Nstye  bağladılar kayinvalidemi çıkardılar sonda takılcakti doğuma girmeden önce ben onu düşünüyorum o ara nasıl olur acır mı eder mi diye e bide kimse bırakmadılar yanımda normalde 3te girecektim doğuma saat 12 civarlari aldılar beni dogumhaneye serum flan taktılar o ara bebeğimin kalp atışları düştü hemen ebeler doktorumu aradılar apar topar ameliyathaneye aldılar beni. Tabi ben öle bir korkuyorumki ddim ailem kapıda bekliyo onlara haber werin baktılar kimse yok herkes 3te gireceğimi bildiği için çay içmeye içmişler. Neyse aldılar beni ameliyathane ye. Doktorumu görünce bir nebze olsun rahatladım doktorumda sabah kahvaltısı et aç kalma demişti saat 3te olacağım için. Anestezi geldi kızım ben sana genel yapamam sabah kahvaltı etmişsin daha saatin dolmamış ddi bu arada bebeğin kalp atışları çok düşük. Hiç düşünmeden spinali kabul ettim. İnanın o iğnenin yapıldığını dahi hissetmedim yatırdılar beni masaya yanımda genç Bi kız hemşire wardi Allah ondan razı olsun bin kere çok ilgilendi benimle anne şefkati gösterdi yüzümü sevdi terimi sildi. Hocam ne zaman baslicaksiniz dedim daha karnını temizliyorum ddi doktorum o ara bir sarsıntı hissettim aşağı kayıyor gibi. Ayy flan dememe kalmadı göbek adı ne olcak dedi hamiyet ddim hamiyet kim ddi annem ddm kocan kızmasın ddi annem öldü dememe kalmadan hamiyet bebek geldi diye kızımı çıkardı. İnanın yatmakla bebeğin çıkması 5 dk sürdü. Zaten o an hersek bitiyo yanağıma getirmek kızımı öptüm kokladım götürdüler. Miyom wardi bende onu temizledi. Sonra dikmeye başladı arada yaktı galiba burnuma yanık kokusu geldi:) sonra üstümü Bi açtılar tertemizdi. Kızım 12.35te doğdu ben 12.50de uyandırma serwisindeydim. Tam 13te odamdayidim kızımı werdiler hemen emzirdim. Tabi bende ağrı acı hiç bsey yok oh diyorum ne warmis doğurmaya ben kaç tane doğururum böyle 3 saat flan hiç ağrı sızı hissetmedim. 3saat sonunda başladı Tabi ağrılar ağrı kesicilerle hafifletiyolar. 8 saat sonundaydi sanırım yürüttüler yürümek çok önemli elimden geldiğince kalkıp yürüdüm 2 gün sonra taburcu olduk işte ewimize geldik evimdede tektim bakanım olmadı ilk günden kalktım işimi gücümü yaptım sadece dikişler zorladı iki büklüm yürüdüm hep. İnanın dikislerim ustundeyken ewi bile süpürdüm sonra geçti gitti o güzel günler şimdi kızım abla olmaya hazırlanıyor 16 haftalık hamileyim. Sakın korkmayın ki benim kadar canı az olan birisi yoktur iğneden kan wermekten bile korkarım 
(45 puan)
Çok duygulanarak okudum yazdıklarınızı. Hamiyet bebek kolayca gelmiş dünyaya ne güzel :) yeni bebeğiniz de hayırlı olsun sağlıkla doğsun . Böyle hikayeler okudukça rahatlıyorum. Allah razı olsun:)

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 389 göst.
0 oy
8 cevap 248 göst.
0 oy
22 cevap 734 göst.
+3 oy
7 cevap 308 göst.
19 Kasım 2022 Doğum kategorisinde Edilah (207 puan) sordu

654,113 soru

3,439,420 cevap

4,272,929 yorum

184,827 üye

...